Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ce sunt testele de anticorpi neutralizanți și când se recomandă? Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

teste anticorpi

Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

La începutul crizei sanitare provocate de infecțiile cu virusul SARS-CoV-2, piața din România a fost invadată de teste despre care comercianții spuneau că poate detecta prezența bolii. Cele mai multe kit-uri presupun testarea la domiciliu sau la birou, prin recoltarea unei probe mici de sânge.

În fața acestui fenomen, autoritățile au fost nevoite să ceară retragerea testelor din farmacii. Acestea se mai găsesc la comercianții de pe internet.

Care este diferența între testele RT-PCR (considerată testare gold standard de experți) și testele IgG și IgM? 

Ce înseamnă testele de anticorpi neutralizanți și când se recomandă acestea?

În clipurile video de mai jos, dr. Andreea Alexandru, director medical al Diviziei de Laboratoare Regina Maria, ne explică diferențele ce sunt aceste teste și ne spune cum și când se recoltează. 

Aceste noi episoade fac parte din campania #informareresponsabilă, derulată de platforma Republica împreună cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult