Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce sunt testele de anticorpi neutralizanți și când se recomandă? Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

teste anticorpi

Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

La începutul crizei sanitare provocate de infecțiile cu virusul SARS-CoV-2, piața din România a fost invadată de teste despre care comercianții spuneau că poate detecta prezența bolii. Cele mai multe kit-uri presupun testarea la domiciliu sau la birou, prin recoltarea unei probe mici de sânge.

În fața acestui fenomen, autoritățile au fost nevoite să ceară retragerea testelor din farmacii. Acestea se mai găsesc la comercianții de pe internet.

Care este diferența între testele RT-PCR (considerată testare gold standard de experți) și testele IgG și IgM? 

Ce înseamnă testele de anticorpi neutralizanți și când se recomandă acestea?

În clipurile video de mai jos, dr. Andreea Alexandru, director medical al Diviziei de Laboratoare Regina Maria, ne explică diferențele ce sunt aceste teste și ne spune cum și când se recoltează. 

Aceste noi episoade fac parte din campania #informareresponsabilă, derulată de platforma Republica împreună cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult