Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ce sunt testele de anticorpi neutralizanți și când se recomandă? Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

teste anticorpi

Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

La începutul crizei sanitare provocate de infecțiile cu virusul SARS-CoV-2, piața din România a fost invadată de teste despre care comercianții spuneau că poate detecta prezența bolii. Cele mai multe kit-uri presupun testarea la domiciliu sau la birou, prin recoltarea unei probe mici de sânge.

În fața acestui fenomen, autoritățile au fost nevoite să ceară retragerea testelor din farmacii. Acestea se mai găsesc la comercianții de pe internet.

Care este diferența între testele RT-PCR (considerată testare gold standard de experți) și testele IgG și IgM? 

Ce înseamnă testele de anticorpi neutralizanți și când se recomandă acestea?

În clipurile video de mai jos, dr. Andreea Alexandru, director medical al Diviziei de Laboratoare Regina Maria, ne explică diferențele ce sunt aceste teste și ne spune cum și când se recoltează. 

Aceste noi episoade fac parte din campania #informareresponsabilă, derulată de platforma Republica împreună cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult