Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce este testul de gripă și COVID-19? Când se recomandă și cum se recoltează? Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

Volumul mare de informații primite pe toate canalele de comunicare are uneori efectul de a crea confuzie în rândul pacienților, în ceea ce privește pașii pe care trebuie să-i urmeze în cazul apariției simptomelor de COVID-19.

Există mai multe tipuri de teste pe piața din România, iar unele dintre acestea se găsesc de vânzare pe internet și pot fi făcute acasă. 

Însă medicii spun că testarea RT-PCR este considerată cea mai bună, iar aceasta poate să identifice și prezența virusului gripal sezonier. 

Un diagnostic corect, făcut de profesioniști, este primul pas spre abordarea corectă a bolii, prescrierea unui tratament potrivit și în cele din urmă, spre însănătoșire. Cadrele medicale ne sfătuiesc să nu facem automedicație, pentru că administrarea medicamentelor fără ca acestea să fie recomandate de persoanele cu pregătire face mai mult rău decât bine.

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate de cititorii Republica.ro sunt oferite de specialiștii Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

În clipurile video de mai jos, dr. Andreea Alexandru, director medical al Diviziei de Laboratoare Regina Maria, ne explică diferențele dintre un test Real Time- PCR și testele antigen. Cum și când se recoltează? De ce testul RT-PCR este considerat gold standard în lumea medicală?

Iată răspunsurile:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Recomand pacienților mare atenție la situațile când vă prezentați la un centru de sănătate privat să faceți un asemenea test. Este vorba despre manevrele comerciale (delicat spus) prin care clientului i se bagă pe gât, la pachet, și un vaccin anti-gripal (da, da... cele care nu se găsesc nici la medicii de femilie, nici în farmacii) plus testul PCR - pachetul astfel asezonat ajungând la sume în jurul valorii de 480 - 495 lei. C-așa e concurența asta: toate se învârtesc în jurul aceleiași sume, inclusiv adaosul comercial de 200-300 %. Și mai poftiți pe la noi, dacă v-a plăcut!...
  • Like 0
  • @ Vladimir Bogdan
   Asa este. Eu am avut parte de un şoc cand a trebuit sa-mi fac analizele de medicina muncii pentru angajare. La Regina Maria 300(trei sute!) Ron,la un cabinet privat 50(cincizeci!)Ron....
   Fara comentarii.
   • Like 1
  • @ Iustin Grama
   Stimate,Domn , Lipsa de informatie ,Analizele medicale ,la angajare , se platesc -deconteaza de catre angajator !Adica ;
   ---Viitorul angajat ,isi face analizele ,pe banii pers, eventual ,si cu chitanta depusa la casieria unit. se decanteaza ,Caz ,real si parcurs personal ,
   • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult