Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ce este testul de gripă și COVID-19? Când se recomandă și cum se recoltează? Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

Volumul mare de informații primite pe toate canalele de comunicare are uneori efectul de a crea confuzie în rândul pacienților, în ceea ce privește pașii pe care trebuie să-i urmeze în cazul apariției simptomelor de COVID-19.

Există mai multe tipuri de teste pe piața din România, iar unele dintre acestea se găsesc de vânzare pe internet și pot fi făcute acasă. 

Însă medicii spun că testarea RT-PCR este considerată cea mai bună, iar aceasta poate să identifice și prezența virusului gripal sezonier. 

Un diagnostic corect, făcut de profesioniști, este primul pas spre abordarea corectă a bolii, prescrierea unui tratament potrivit și în cele din urmă, spre însănătoșire. Cadrele medicale ne sfătuiesc să nu facem automedicație, pentru că administrarea medicamentelor fără ca acestea să fie recomandate de persoanele cu pregătire face mai mult rău decât bine.

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate de cititorii Republica.ro sunt oferite de specialiștii Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

În clipurile video de mai jos, dr. Andreea Alexandru, director medical al Diviziei de Laboratoare Regina Maria, ne explică diferențele dintre un test Real Time- PCR și testele antigen. Cum și când se recoltează? De ce testul RT-PCR este considerat gold standard în lumea medicală?

Iată răspunsurile:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Recomand pacienților mare atenție la situațile când vă prezentați la un centru de sănătate privat să faceți un asemenea test. Este vorba despre manevrele comerciale (delicat spus) prin care clientului i se bagă pe gât, la pachet, și un vaccin anti-gripal (da, da... cele care nu se găsesc nici la medicii de femilie, nici în farmacii) plus testul PCR - pachetul astfel asezonat ajungând la sume în jurul valorii de 480 - 495 lei. C-așa e concurența asta: toate se învârtesc în jurul aceleiași sume, inclusiv adaosul comercial de 200-300 %. Și mai poftiți pe la noi, dacă v-a plăcut!...
    • Like 0
    • @ Vladimir Bogdan
      Asa este. Eu am avut parte de un şoc cand a trebuit sa-mi fac analizele de medicina muncii pentru angajare. La Regina Maria 300(trei sute!) Ron,la un cabinet privat 50(cincizeci!)Ron....
      Fara comentarii.
      • Like 1
    • @ Iustin Grama
      Stimate,Domn , Lipsa de informatie ,Analizele medicale ,la angajare , se platesc -deconteaza de catre angajator !Adica ;
      ---Viitorul angajat ,isi face analizele ,pe banii pers, eventual ,si cu chitanta depusa la casieria unit. se decanteaza ,Caz ,real si parcurs personal ,
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult