Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mai rău decât un potențial criminal, mai dăunător decât sexul anal

Stimați Republicani, trebuie să știți că textul pe care-l citiți este scris de un individ mai periculos pentru societate decât un potențial criminal de partid și de stat. Așa consideră numitul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Un om le spune unor oameni: îndată ce vă fluturați steagul, veți flutura în ștreang. Această zicere, cât se poate de penală, a unui prim-ministru al României rămâne o lună în spațiul public ca atare, nici vorbă de vreo retractare sau scuze, își produce efectele, cât se poate de grave, pentru imaginea României în raport cu minoritățile, și face să crească inimile celor care consideră că bine le-a zis-o bozgorilor nea Tudose.

Deci: amenințare cu moartea, instigare la ură etnică și omor în masă. Declarație demnă de un Heydrich sau Himmler, emisă prin viu grai de un înalt demnitar nu nazist, ci pesedist. Apoi, dl Tudose, care a încetat să fie premier, mai zice, repet, după o lună de tăcere nepăsătoare față de public în legătură cu subiectul, pur și simplu că n-a spus ce-a spus. Că a fost înțeles greșit și își cere scuze. Toate astea după audierea la CNCD, nu înainte.

Drept care, CNCD îl avertizează frățește. Nu-l amendează nici măcar cu un leuț pe spânzurătorul pocăit Tudose. În schimb, pe subsemnatul și pe dl Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii Digi 24, ne arde în fix două săptămâni cu 1.000 lei pentru o constatare privind estetica podoabei capilare a unui înalt demnitar pesedist.

Prin urmare, ce-am făcut eu este de cel puțin o mie de ori mai rău decât ce-a comis dl Tudose. Ce-i drept, una-i coafura, alta cravatele cu nodul la spate...

După ce doamna deputat Cosette Chichirău face niște afirmații nesusținute de dovezi în legătură cu apartenența domnului senator Șerban Nicolae la un grup infracțional, dar nu proferează vreo insultă, dl senator expectorează, în plenul Parlamentului României, următoarele:

„Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită”.

„Aveți mâncare între dinți”.

„Nu sunteți alfabetizată”.

„Sunteți incredibil de proastă”.

„Am o poză în care dvs faceți sex anal”.

Pentru toate acestea, dl Nicolae a primit de la CNCD tot un avertisment, adică nimic. Onoratul Consiliu a justificat decizia prin faptul că dl Nicolae a fost provocat și că și-a cerut scuze. Fals: dl Nicolae a spus că regretă limbajul folosit față de alegătorii săi, nu a prezentat nicio scuză dnei Chichirău, care îl reclamase la CNCD. Dna prim-ministru Dăncilă nu m-a reclamat nicăieri pentru cugetarea privind podoaba capilară a dânsei. N-a făcut decât să-și schimbe coafura.

Pe cale de consecință, potrivit argumentației CNCD, subsemnatul am adus daune de cel puțin o mie de ori mai mari imaginii femeii în politică decât a făcut-o senatorul Șerban Nicolae.

Morala celor trei hotărâri ale CNCD este simplă: te iei de Putere, ți-o iei, te amenință și te înjură Puterea, e mângâiată dojenitor pe cap.

CNCD ar trebui să se numească, de fapt, CRD, Consiliul pentru Respectarea Discriminării, între doar două categorii: ștabi și simpli cetățeni. Pe banii cui? Bineînțeles, ai simplilor cetățeni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult