Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Mai rău decât un potențial criminal, mai dăunător decât sexul anal

Stimați Republicani, trebuie să știți că textul pe care-l citiți este scris de un individ mai periculos pentru societate decât un potențial criminal de partid și de stat. Așa consideră numitul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Un om le spune unor oameni: îndată ce vă fluturați steagul, veți flutura în ștreang. Această zicere, cât se poate de penală, a unui prim-ministru al României rămâne o lună în spațiul public ca atare, nici vorbă de vreo retractare sau scuze, își produce efectele, cât se poate de grave, pentru imaginea României în raport cu minoritățile, și face să crească inimile celor care consideră că bine le-a zis-o bozgorilor nea Tudose.

Deci: amenințare cu moartea, instigare la ură etnică și omor în masă. Declarație demnă de un Heydrich sau Himmler, emisă prin viu grai de un înalt demnitar nu nazist, ci pesedist. Apoi, dl Tudose, care a încetat să fie premier, mai zice, repet, după o lună de tăcere nepăsătoare față de public în legătură cu subiectul, pur și simplu că n-a spus ce-a spus. Că a fost înțeles greșit și își cere scuze. Toate astea după audierea la CNCD, nu înainte.

Drept care, CNCD îl avertizează frățește. Nu-l amendează nici măcar cu un leuț pe spânzurătorul pocăit Tudose. În schimb, pe subsemnatul și pe dl Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii Digi 24, ne arde în fix două săptămâni cu 1.000 lei pentru o constatare privind estetica podoabei capilare a unui înalt demnitar pesedist.

Prin urmare, ce-am făcut eu este de cel puțin o mie de ori mai rău decât ce-a comis dl Tudose. Ce-i drept, una-i coafura, alta cravatele cu nodul la spate...

După ce doamna deputat Cosette Chichirău face niște afirmații nesusținute de dovezi în legătură cu apartenența domnului senator Șerban Nicolae la un grup infracțional, dar nu proferează vreo insultă, dl senator expectorează, în plenul Parlamentului României, următoarele:

„Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită”.

„Aveți mâncare între dinți”.

„Nu sunteți alfabetizată”.

„Sunteți incredibil de proastă”.

„Am o poză în care dvs faceți sex anal”.

Pentru toate acestea, dl Nicolae a primit de la CNCD tot un avertisment, adică nimic. Onoratul Consiliu a justificat decizia prin faptul că dl Nicolae a fost provocat și că și-a cerut scuze. Fals: dl Nicolae a spus că regretă limbajul folosit față de alegătorii săi, nu a prezentat nicio scuză dnei Chichirău, care îl reclamase la CNCD. Dna prim-ministru Dăncilă nu m-a reclamat nicăieri pentru cugetarea privind podoaba capilară a dânsei. N-a făcut decât să-și schimbe coafura.

Pe cale de consecință, potrivit argumentației CNCD, subsemnatul am adus daune de cel puțin o mie de ori mai mari imaginii femeii în politică decât a făcut-o senatorul Șerban Nicolae.

Morala celor trei hotărâri ale CNCD este simplă: te iei de Putere, ți-o iei, te amenință și te înjură Puterea, e mângâiată dojenitor pe cap.

CNCD ar trebui să se numească, de fapt, CRD, Consiliul pentru Respectarea Discriminării, între doar două categorii: ștabi și simpli cetățeni. Pe banii cui? Bineînțeles, ai simplilor cetățeni.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pe langa cenzura si intimidare a celor care se iau de putere am mai ramas cu o idee. Ctp sustine ca merge mai departe in instanta. Ideea asta a formulant-o in platou la Digi de cel puțin două ori. Sunt interesat si ii solicit sa ne tina la curent si sa ne comunice ceva... Era prea determinant in sustinerea acestei idei. Oare ce mesaj transmite CTP daca retracteaza ?
  • Like 0
 • Sentinta pe care a dat-o CNCD nu are nicio legatura cu vreo discriminare. Este o manifestare a cenzurii pe care coalitia la putere incepe sa o instaureze. Deocamdata incearca sa inchida gurile folosind amenzi date de unul din instrumentele pe care se pare ca si le-a aservit.
  Rapiditatea cu care s-au miscat arata ca ati lovit, probabil involuntar, intr-un punct foarte dureros. Ati produs o asociere vizuala cu un impact mult mai mare decat o intreaga campanie de imagine. Ati blocat orice posibila asociere viitoare a persoanei respective cu ceva pozitiv, benefic. Cu alte cuvinte ati gasit porecla potrivita. Si asta foarte repede, inainte ca persoana sa poata face orice eventuala fapta buna. Si ca orice porecla perfecta, nu este un cuvant obscen, jignitor, care se refera la numele persoanei, la vreun defect fizic, la vreun tic sau alta deficienta. Neutru, usor de folosit si extrem de sugestiv. Schimbarea coafurii de a doua zi arata ca ati lovit decisiv. Si asta nu putea trece fara pedeapsa, orice fel de pedeapsa. Probabil ca daca nu era CNCD incercau altceva. Asta a fost la indemana.
  Ma tem insa ca este doar inceputul politicii pumnului in gura. Nu m-ar mira ca in urmatoarea perioada sa vedem reactivata legea lui Dragnea, cea cu defaimarea.
  • Like 0
 • Fără nicio îndoială, așa stau lucrurile!
  • Like 0
 • Cncd a reacționat la îndemnul borfașului care conduce și anume dragnea. E clar ca lumina zilei. Au reușit nenorociții, în frunte cu condamnatul dragnea să aservească, aproape, toate instituțiile statului. Nu va trece mult timp și vor fiu stăpâni pe tot. Să-i văd atunci pe cretinii și hoții ce susțin psd-ul și pe complicii lui ce vor face. Deja sunt ticăloși care le țin partea, după tot dezastrul făcut.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   dalex check icon
   Slugarnicia a fost si este sport national. Ce asteptari sa avem de la niste bugetari care isi apara in primul rand salariul nemeritat si, daca mai au timp si voie de la PSD, combat si discriminarea ?
   • Like 0
 • Dle Popescu, mi-ar fi placut sa comentati mesajul de campanie al lui Valcov din 2012..https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/video-darius-valcov-campanie-electorala-cu-amenintari-iregistrare-din-2012-874836... ce am vazut, pt mine, e infiorator. In ce tara traim? Cum poate ajunge specimenul asta mare demnitar? Ne-am pierdut mintile cu totii?
  • Like 0
 • P.S. Dvs. v-ati facut mea culpa in fata cncd?
  • Like 0
  • @ Danescu Cristina
   Pentru ce?
   • Like 0
 • florin check icon
  Citesc si ma inspaimant. Citesc doar titluri abjecte, veninoase, iar poza jurnalistului CTP se poate numi ; vipera cu ochelari.
  Atata patima are pentru acei LGTB ca orice psiholog poate vedea tramsformarea viperei. Omul are 50 si hat de ani nu? Ar vrea sa si-o traga anal dar vrea sa fie acceptat fara ezitari de oameni. Preventiv scuipa venin in toate directiile ca sa nu fie atacat. Nu are demnitatea de a achita o amenda, reactioneaza ca majoritatea plevei: arata cu degetul pe altul mai murdar ca el.
  Tipic romanesc! Si cand te gandesti ca CTP se crede un fel de elita jurnalistica...
  • Like 0
  • @ florin
   Ești un imbecil daca emiți asemene, nici nu știu cum sa le etichetez!
   • Like 2
 • Se simte si se vede cu ochiul din cel mai slab cap ,clar,ce se intampla acum in tara asta. Este cel mai mare si mai grav derapaj de dupa mineriade! Nu sunt dubii. Intrebarea este: ce faceti dvs. in lupta cu dictatura? Ca scrierea unui articol pe aceasta platforma este un simplu act de onanism.
  • Like 1
  • @ Danescu Cristina
   Derapaj = guvernarea psd-ista.
   • Like 0
 • Dictatura!
  • Like 0
 • Flo check icon
  Oare cei de pe la antene care dau cu cuvinte dragute despre orice persoana vor......au primit ceva" premii" de la CNDC?
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult