Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cei care vor participa la a doua ediție a Maratonului de la Timișoara vor beneficia de un screening de sănătate gratuit

Timișoara - maratonul vaccinării

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Maratoanele de vaccinare s-au dovedit un succes în România, iar cel care a dat tonul a fost cel desfășurat la Timișoara, la sfârșitul lunii aprilie.

Acum, unul dintre inițiatorii acestuia, preşedintele Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, dr. Dorel Săndesc, anunță o a doua ediție a maratonului de vaccinare, în perioada 14-17 mai 2021.

De această dată, cei care vor veni să se imunizeze în cadrul evenimentului de la Timișoara vor beneficia de „un screening al stării de sănătate -în premieră națională în cadrul unui Maraton al vaccinării-prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc”, a scris Dorel Săndesc pe Facebook.

În timpul noului maraton, cei care vor face rapelul după prima ediție vor primi vaccinul inițial, Pfizer, în timp ce cei nevaccinați vor fi imunizați cu serul de la Johnson&Johnson, pentru care nu e nevoie și de a doua doză.

Luni a început și la Craiova un maraton al vaccinării, care se va desfășura timp de 8 zile pe stadionul „Ion Oblemenco”, sub deviza sub deviza „Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Buna ziua. Stiti cumva si ora la care incepe Vineri?
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult