Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cel mai scump divorț din istorie? Dacă Bill și Melinda Gates vor împărți averea în mod egal, Melinda ar primi 65 miliarde de dolari, mai mult decât MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon

Bill si Melinda

Foto: John Lamparski / AFP / Profimedia

Bill și Melinda Gates, cofondatori ai uneia dintre cele mai mari fundații caritabile din lume, au anunțat că divorțează, după 27 de ani de căsătorie, dar s-au angajat să continue împreună munca filantropică.

Fundația Bill & Melinda Gates, una dintre cele mai puternice și influente entități în domeniul sănătății publice, a cheltuit în total peste 50 de miliarde de dolari în ultimele două decenii pentru combaterea sărăciei și a bolilor, notează Reuters.

Gates a susținut financiar campanii importante în domeniul eradicării malariei și poliomielitei, nutriției copiilor și vaccinurilor. Fundația a anunțat anul trecut investiții de aproximativ 1,75 miliarde de dolari pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Într-o declarație comună, cuplul a afirmat luni că relația lor legală că este „iremediabil ruptă”, dar cei doi au  precizat că au ajuns la un acord cu privire la modul de împărțire a bunurilor lor conjugale. Niciun detaliu al acestui acord nu a fost dezvăluit, adaugă Reuters.

Acordul de divorț /Foto: King County Superior Court / Backgrid USA / Profimedia/ (apasă pe imagine, pentru a mări dimensiunea)

Bill, în vârstă de 65 de ani, și Melinda, 56 de ani, au împreună trei copii: Jennifer, care are 25 de ani, Rory, 21 de ani și Phoebe, 18 ani.

Cât ar putea primi Melinda Gates, în urma divorțului

Potrivit unui avocat consultat de Forbes, Washington, unde locuiește familia Gates, este un stat de proprietate comunitară. Asta înseamnă că toate bunurile achiziționate de oricare dintre părți în timpul căsătoriei sunt considerate comune și de obicei sunt împărțite în mod egal în timpul divorțului în absența unui contract prenupțial. „Totuși la Washington, părțile pot conveni să-și împartă activele într-un mod «corect și echitabil»,  ceea ce poate duce la soluționări care nu sunt neapărat 50/50”, a declarat, pentru Forbes, Janet George, avocat specializat în divorț la o firmă din Washington. De exemplu, în cazul divorțului lui Jeff Bezos de fosta lui soție, MacKenzie, Jeff i-a acordat lui MacKenzie un sfert din acțiunile deținute la Amazon.

Dacă Bill și Melinda ar decide să împartă averea în mod egal, Melinda ar urma să primească 65 miliarde de dolari, mai mult decât MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon Jeff Bezos, care a primit după divorț 59,8 miliarde de dolari. Scott a donat aproape 6 miliarde de dolari din averea ei către entități caritabile, anul trecut, adaugă Forbes.

Cuplul Bill și Melinda, considerat unul dintre cele mai bogate din lume, are o avere netă estimată la aproximativ 130 de miliarde de dolari.

Bill Gates, care în 1975 a cofondat Microsoft, este a patra cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes. Gates a devenit prima dată cea mai bogată persoană din lume - cu o avere de 12,9 miliarde de dolari - în 1995, la un an după ce s-a căsătorit cu Melinda.

Alte divorțuri de miliarde

  • Anul trecut, MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cea mai bogată femeie din lume. La divorțul de Jeff Bezos, MacKenzie Scott a primit un sfert din acțiunile acestuia la Amazon, care reprezentau 4% din companie.
  • În 1999, omul de afaceri Alec Wildenstein a divorțat de soția sa, Jocelyn Wildenstein, iar aceasta a primit în urma separării 3,8 miliarde de dolari.
  • Mogulul media Rupert Murdoch și jurnalista Maria Torv au divorțat în 1998, după 31 de ani de căsnicie. Torv urma să primească, după separare, 1,7 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Chiar ma intrebam daca o scrieti despre asa ceva sau nu. Si chiar ati scris, dar in loc sa va opriti la nivelul de stire - oricum nu este un motiv de bucurie sa divortezi dupa 27 de ani de casnicie - ati si "manelizat" stirea cu estimarile de can-can referitor la cati bani o primeasca d-na Gates. Plus, comparatii si topuri inutile. Cateodata chiar nu inteleg de ce este nevoie de astfel de stiri tip tabloid. Sau, posibil sa nu inteleg eu cum functionea astazi industria de click-uri in media.
    • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult