Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cele 10 județe câștigate de Viorica Dăncilă

Harta Hotnews - alegeri prezidențiale

Sursa: Hotnews.ro

Viorica Dăncilă, clasată pe locul doi la alegerile prezidențiale, a obținut un scor mai bun decât Klaus Iohannis în 10 județe: Argeș - 30,92%, Botoșani - 34,2%, Buzău - 34,6%, Dolj - 36,9%, Giurgiu - 42,9%, Gorj - 37,5%, Ialomița - 32,7%, Mehedinți - 39,8%, Olt - 43%, Teleorman - 47,31%.

Județele în care Viorica Dăncilă e la mai puțin de 5 puncte procentuale de Klaus Iohannis sunt: Brăila - 31,12%, Dâmbovița - 32,52%, Vâlcea - 32,57% și Vaslui - 32,24%.

Dan Barna nu  a reușit să fie pe prima poziție în niciun județ. 

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu 36,65%, Viorica Dăncilă a obținut 23,79%, iar Dan Barna 13,99%, potrivit rezultatelor provizorii.

Citiți și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult