Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cele 10 județe câștigate de Viorica Dăncilă

Harta Hotnews - alegeri prezidențiale

Sursa: Hotnews.ro

Viorica Dăncilă, clasată pe locul doi la alegerile prezidențiale, a obținut un scor mai bun decât Klaus Iohannis în 10 județe: Argeș - 30,92%, Botoșani - 34,2%, Buzău - 34,6%, Dolj - 36,9%, Giurgiu - 42,9%, Gorj - 37,5%, Ialomița - 32,7%, Mehedinți - 39,8%, Olt - 43%, Teleorman - 47,31%.

Județele în care Viorica Dăncilă e la mai puțin de 5 puncte procentuale de Klaus Iohannis sunt: Brăila - 31,12%, Dâmbovița - 32,52%, Vâlcea - 32,57% și Vaslui - 32,24%.

Dan Barna nu  a reușit să fie pe prima poziție în niciun județ. 

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu 36,65%, Viorica Dăncilă a obținut 23,79%, iar Dan Barna 13,99%, potrivit rezultatelor provizorii.

Citiți și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult