Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cine a creat Visit Bogata, site-ul care a transformat gafa lui Snoop Dogg în instrument de PR pentru România

Rapperul Snoop Dogg a postat pe contul său de Instagram o fotografie și s-a localizat, din greșeală, la Bogata, o comună cu 2.000 de locuitori din județul Mureș, în loc de Bogota, Columbia. 

La puțin timp după aceea, o echipă de publicitari români a realizat un site, visitbogata.com, în care arată lumii întregi cât de multe are de oferit această comună mică din România. 

„Snoop Dogg a dat check in în Bogata din greșeală, dar tu nu trebuie să fac acest lucru. Află de ce trebuie să o vizitezi și să dai check in cu adevărat”, se arată pe site. 

Creatorii site-ului au postat detalii despre atracțiile turistice din comună, dar și din apropiere, precum Cascada Ciucaș, biserica fortificată din Biertan sau fortul roman Stremț. Totodată, au făcut referire și la viteza internetului: „Poate că viteza internetului nu este la fel de mare precum cea din Capitală (ne referim la tine, Bernie Sanders), dar este destul de bună pentru a încărca un selfie”, se arată pe site. „Cu doar 2.000 de locuitori, comuna, în care se ajunge în cinci ore, cu mașina, de la București, este locul perfect pentru o vacanță relaxată. Apropiată de Cluj-Napoca, Mediaș, Sighișoara și Târgu Mureș, Bogata este locul perfect dacă vreți să vă relaxați în natură”, mai poți citi pe visitbogata.com.

Silvia Marinescu, strategy creative la agenția de publicitate Kinecto, povestește pentru Republica.ro cum s-a născut ideea site-ului. „Noi nu știam nimic despre această localitate. Am pornit de la glumele pe care le făcea toată lumea, am căutat Bogata pe Google Maps și am văzut că este o zonă frumoasă, care are multe de oferit. Nu am vrut să ne rezumăm la o simplă glumă. Am vrut să arătăm că, dacă pui degetul la întâmplare pe harta României, găsești locuri extraordinare”, spune Silvia Marinescu. 

Printre lucrurile descoperite de aceasta la o simplă căutare pe net este faptul că aici s-a născut și un reputat medic român, Iuliu Moldovan, creatorul unui medicament care tratează reumatismul, endocardita și dermatita alergică. Site-ul, la care echipa Kinecto a lucrat timp de câteva ore, a devenit în scurt timp cel mai bun instrument de promovare a micii localități din Mureș. 

Gafa lui Snoop Dogg pe Instagram
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Viitorul satului romanesc suna bine.
    Cand alde Snoopy si Sanders vor avea la indemana butonul de teleportare or sa se umple sloboziile de americani cu dificultati de scriere.
    (Cand am amintit de butonul de mai sus, un gand piezis a sarit la "butonul rosu", ala din valiza cu trei coduri si doua chei... Baghdad, Bogata....).
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult