Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cine a creat Visit Bogata, site-ul care a transformat gafa lui Snoop Dogg în instrument de PR pentru România

Rapperul Snoop Dogg a postat pe contul său de Instagram o fotografie și s-a localizat, din greșeală, la Bogata, o comună cu 2.000 de locuitori din județul Mureș, în loc de Bogota, Columbia. 

La puțin timp după aceea, o echipă de publicitari români a realizat un site, visitbogata.com, în care arată lumii întregi cât de multe are de oferit această comună mică din România. 

„Snoop Dogg a dat check in în Bogata din greșeală, dar tu nu trebuie să fac acest lucru. Află de ce trebuie să o vizitezi și să dai check in cu adevărat”, se arată pe site. 

Creatorii site-ului au postat detalii despre atracțiile turistice din comună, dar și din apropiere, precum Cascada Ciucaș, biserica fortificată din Biertan sau fortul roman Stremț. Totodată, au făcut referire și la viteza internetului: „Poate că viteza internetului nu este la fel de mare precum cea din Capitală (ne referim la tine, Bernie Sanders), dar este destul de bună pentru a încărca un selfie”, se arată pe site. „Cu doar 2.000 de locuitori, comuna, în care se ajunge în cinci ore, cu mașina, de la București, este locul perfect pentru o vacanță relaxată. Apropiată de Cluj-Napoca, Mediaș, Sighișoara și Târgu Mureș, Bogata este locul perfect dacă vreți să vă relaxați în natură”, mai poți citi pe visitbogata.com.

Silvia Marinescu, strategy creative la agenția de publicitate Kinecto, povestește pentru Republica.ro cum s-a născut ideea site-ului. „Noi nu știam nimic despre această localitate. Am pornit de la glumele pe care le făcea toată lumea, am căutat Bogata pe Google Maps și am văzut că este o zonă frumoasă, care are multe de oferit. Nu am vrut să ne rezumăm la o simplă glumă. Am vrut să arătăm că, dacă pui degetul la întâmplare pe harta României, găsești locuri extraordinare”, spune Silvia Marinescu. 

Printre lucrurile descoperite de aceasta la o simplă căutare pe net este faptul că aici s-a născut și un reputat medic român, Iuliu Moldovan, creatorul unui medicament care tratează reumatismul, endocardita și dermatita alergică. Site-ul, la care echipa Kinecto a lucrat timp de câteva ore, a devenit în scurt timp cel mai bun instrument de promovare a micii localități din Mureș. 

Gafa lui Snoop Dogg pe Instagram
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Viitorul satului romanesc suna bine.
    Cand alde Snoopy si Sanders vor avea la indemana butonul de teleportare or sa se umple sloboziile de americani cu dificultati de scriere.
    (Cand am amintit de butonul de mai sus, un gand piezis a sarit la "butonul rosu", ala din valiza cu trei coduri si doua chei... Baghdad, Bogata....).
    • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult