Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cine a creat Visit Bogata, site-ul care a transformat gafa lui Snoop Dogg în instrument de PR pentru România

Rapperul Snoop Dogg a postat pe contul său de Instagram o fotografie și s-a localizat, din greșeală, la Bogata, o comună cu 2.000 de locuitori din județul Mureș, în loc de Bogota, Columbia. 

La puțin timp după aceea, o echipă de publicitari români a realizat un site, visitbogata.com, în care arată lumii întregi cât de multe are de oferit această comună mică din România. 

„Snoop Dogg a dat check in în Bogata din greșeală, dar tu nu trebuie să fac acest lucru. Află de ce trebuie să o vizitezi și să dai check in cu adevărat”, se arată pe site. 

Creatorii site-ului au postat detalii despre atracțiile turistice din comună, dar și din apropiere, precum Cascada Ciucaș, biserica fortificată din Biertan sau fortul roman Stremț. Totodată, au făcut referire și la viteza internetului: „Poate că viteza internetului nu este la fel de mare precum cea din Capitală (ne referim la tine, Bernie Sanders), dar este destul de bună pentru a încărca un selfie”, se arată pe site. „Cu doar 2.000 de locuitori, comuna, în care se ajunge în cinci ore, cu mașina, de la București, este locul perfect pentru o vacanță relaxată. Apropiată de Cluj-Napoca, Mediaș, Sighișoara și Târgu Mureș, Bogata este locul perfect dacă vreți să vă relaxați în natură”, mai poți citi pe visitbogata.com.

Silvia Marinescu, strategy creative la agenția de publicitate Kinecto, povestește pentru Republica.ro cum s-a născut ideea site-ului. „Noi nu știam nimic despre această localitate. Am pornit de la glumele pe care le făcea toată lumea, am căutat Bogata pe Google Maps și am văzut că este o zonă frumoasă, care are multe de oferit. Nu am vrut să ne rezumăm la o simplă glumă. Am vrut să arătăm că, dacă pui degetul la întâmplare pe harta României, găsești locuri extraordinare”, spune Silvia Marinescu. 

Printre lucrurile descoperite de aceasta la o simplă căutare pe net este faptul că aici s-a născut și un reputat medic român, Iuliu Moldovan, creatorul unui medicament care tratează reumatismul, endocardita și dermatita alergică. Site-ul, la care echipa Kinecto a lucrat timp de câteva ore, a devenit în scurt timp cel mai bun instrument de promovare a micii localități din Mureș. 

Gafa lui Snoop Dogg pe Instagram
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Viitorul satului romanesc suna bine.
    Cand alde Snoopy si Sanders vor avea la indemana butonul de teleportare or sa se umple sloboziile de americani cu dificultati de scriere.
    (Cand am amintit de butonul de mai sus, un gand piezis a sarit la "butonul rosu", ala din valiza cu trei coduri si doua chei... Baghdad, Bogata....).
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult