Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cine a creat Visit Bogata, site-ul care a transformat gafa lui Snoop Dogg în instrument de PR pentru România

Rapperul Snoop Dogg a postat pe contul său de Instagram o fotografie și s-a localizat, din greșeală, la Bogata, o comună cu 2.000 de locuitori din județul Mureș, în loc de Bogota, Columbia. 

La puțin timp după aceea, o echipă de publicitari români a realizat un site, visitbogata.com, în care arată lumii întregi cât de multe are de oferit această comună mică din România. 

„Snoop Dogg a dat check in în Bogata din greșeală, dar tu nu trebuie să fac acest lucru. Află de ce trebuie să o vizitezi și să dai check in cu adevărat”, se arată pe site. 

Creatorii site-ului au postat detalii despre atracțiile turistice din comună, dar și din apropiere, precum Cascada Ciucaș, biserica fortificată din Biertan sau fortul roman Stremț. Totodată, au făcut referire și la viteza internetului: „Poate că viteza internetului nu este la fel de mare precum cea din Capitală (ne referim la tine, Bernie Sanders), dar este destul de bună pentru a încărca un selfie”, se arată pe site. „Cu doar 2.000 de locuitori, comuna, în care se ajunge în cinci ore, cu mașina, de la București, este locul perfect pentru o vacanță relaxată. Apropiată de Cluj-Napoca, Mediaș, Sighișoara și Târgu Mureș, Bogata este locul perfect dacă vreți să vă relaxați în natură”, mai poți citi pe visitbogata.com.

Silvia Marinescu, strategy creative la agenția de publicitate Kinecto, povestește pentru Republica.ro cum s-a născut ideea site-ului. „Noi nu știam nimic despre această localitate. Am pornit de la glumele pe care le făcea toată lumea, am căutat Bogata pe Google Maps și am văzut că este o zonă frumoasă, care are multe de oferit. Nu am vrut să ne rezumăm la o simplă glumă. Am vrut să arătăm că, dacă pui degetul la întâmplare pe harta României, găsești locuri extraordinare”, spune Silvia Marinescu. 

Printre lucrurile descoperite de aceasta la o simplă căutare pe net este faptul că aici s-a născut și un reputat medic român, Iuliu Moldovan, creatorul unui medicament care tratează reumatismul, endocardita și dermatita alergică. Site-ul, la care echipa Kinecto a lucrat timp de câteva ore, a devenit în scurt timp cel mai bun instrument de promovare a micii localități din Mureș. 

Gafa lui Snoop Dogg pe Instagram

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Viitorul satului romanesc suna bine.
    Cand alde Snoopy si Sanders vor avea la indemana butonul de teleportare or sa se umple sloboziile de americani cu dificultati de scriere.
    (Cand am amintit de butonul de mai sus, un gand piezis a sarit la "butonul rosu", ala din valiza cu trei coduri si doua chei... Baghdad, Bogata....).
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult