Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cine a creat Visit Bogata, site-ul care a transformat gafa lui Snoop Dogg în instrument de PR pentru România

Rapperul Snoop Dogg a postat pe contul său de Instagram o fotografie și s-a localizat, din greșeală, la Bogata, o comună cu 2.000 de locuitori din județul Mureș, în loc de Bogota, Columbia. 

La puțin timp după aceea, o echipă de publicitari români a realizat un site, visitbogata.com, în care arată lumii întregi cât de multe are de oferit această comună mică din România. 

„Snoop Dogg a dat check in în Bogata din greșeală, dar tu nu trebuie să fac acest lucru. Află de ce trebuie să o vizitezi și să dai check in cu adevărat”, se arată pe site. 

Creatorii site-ului au postat detalii despre atracțiile turistice din comună, dar și din apropiere, precum Cascada Ciucaș, biserica fortificată din Biertan sau fortul roman Stremț. Totodată, au făcut referire și la viteza internetului: „Poate că viteza internetului nu este la fel de mare precum cea din Capitală (ne referim la tine, Bernie Sanders), dar este destul de bună pentru a încărca un selfie”, se arată pe site. „Cu doar 2.000 de locuitori, comuna, în care se ajunge în cinci ore, cu mașina, de la București, este locul perfect pentru o vacanță relaxată. Apropiată de Cluj-Napoca, Mediaș, Sighișoara și Târgu Mureș, Bogata este locul perfect dacă vreți să vă relaxați în natură”, mai poți citi pe visitbogata.com.

Silvia Marinescu, strategy creative la agenția de publicitate Kinecto, povestește pentru Republica.ro cum s-a născut ideea site-ului. „Noi nu știam nimic despre această localitate. Am pornit de la glumele pe care le făcea toată lumea, am căutat Bogata pe Google Maps și am văzut că este o zonă frumoasă, care are multe de oferit. Nu am vrut să ne rezumăm la o simplă glumă. Am vrut să arătăm că, dacă pui degetul la întâmplare pe harta României, găsești locuri extraordinare”, spune Silvia Marinescu. 

Printre lucrurile descoperite de aceasta la o simplă căutare pe net este faptul că aici s-a născut și un reputat medic român, Iuliu Moldovan, creatorul unui medicament care tratează reumatismul, endocardita și dermatita alergică. Site-ul, la care echipa Kinecto a lucrat timp de câteva ore, a devenit în scurt timp cel mai bun instrument de promovare a micii localități din Mureș. 

Gafa lui Snoop Dogg pe Instagram

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Viitorul satului romanesc suna bine.
    Cand alde Snoopy si Sanders vor avea la indemana butonul de teleportare or sa se umple sloboziile de americani cu dificultati de scriere.
    (Cand am amintit de butonul de mai sus, un gand piezis a sarit la "butonul rosu", ala din valiza cu trei coduri si doua chei... Baghdad, Bogata....).
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult