Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cine ar putea fi noul șef al CNAS, instituția cu cel mai mare buget din sănătatea din România

adrian gheorghe

Foto: Facebook Adrian Gheorghe

Viitorul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London, potrivit surselor Libertatea

Adrian Gheorghe (35 de ani) are expertiză în finanţarea sănătăţii, evaluarea economică a intervenţiilor de sănătate publică şi povara economică a bolii. Din noiembrie 2018, Adrian Gheorghe lucrează, ca senior health economist, în departamentul de epidemiologie a bolilor infecţioase la Imperial College London. Gheorghe are un doctorat la Universitatea din Birmingham, obţinut în 2013. A lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală şi Dezvoltare.

Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii în 2016 și a fost coautor al mecanismului de feedback al pacientului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, îl recomandă studiile !
    Dar de aici și până la a avea contact cu situația ,,roză” din sistemul de sănătate din România, cu tot ceea ce înseamnă corupția știută și neștiută, cu tot ceea ce înseamnă funcționarii și politicienii (care își vor și ei partea lor), cu ceea ce înseamnă amestecul sau neamestecul guvernanților în gestionarea banilor, e cale multă de urmat.
    Credit suntem nevoiți să îi dăm, dar trebuie să dovedească că face ceva.
    Ce facem cu depozitele pline de materiale cumpărate la suprapreț? Ce facem cu plata unor cheltuieli ? Ce facem cu acele carduri neactualizate de ani buni? Etc. e mul de muncă. Sper să aibă timp și putere să dovedească ceea ce a învățat (dacă se poate implementa la sistemul din România).
    • Like 0
  • Lorena, pun pariu ca cercetătorul român are experiență și nu expertiză!!!Mi-aș dori ca măcar cei care au limba română ca mijloc principal de activitate,să o folosească corect,nu folosind "limbajul străzii ". Așa am reuși să păstrăm limba română corectă si să o dam mai departe la fel.
    Articolul mi-a pierdut atenția de la început deci,pentru că mi-am dat seama ca nu qm de-a face cu un jurnalist profesionist.
    • Like 0
  • Paul check icon
    Săraca țară... a ajuns știre ca o persoana competentă ajunge pe postul potrivit.
    • Like 1
    • @ Paul
      Pardon, nu vă grăbiți ! Eu zic să mai avem puțintică răbdare, măcar un an, să vedem cum va fi gestionat bugetul Casei ; de gestionat, nu de cheltuit ! Dacă începe precum fostul ministru în relația cu medicina privată, ne-am ars !
      • Like 0
  • Semne bune anul are!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult