Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cine ar putea fi noul șef al CNAS, instituția cu cel mai mare buget din sănătatea din România

adrian gheorghe

Foto: Facebook Adrian Gheorghe

Viitorul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London, potrivit surselor Libertatea

Adrian Gheorghe (35 de ani) are expertiză în finanţarea sănătăţii, evaluarea economică a intervenţiilor de sănătate publică şi povara economică a bolii. Din noiembrie 2018, Adrian Gheorghe lucrează, ca senior health economist, în departamentul de epidemiologie a bolilor infecţioase la Imperial College London. Gheorghe are un doctorat la Universitatea din Birmingham, obţinut în 2013. A lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală şi Dezvoltare.

Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii în 2016 și a fost coautor al mecanismului de feedback al pacientului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, îl recomandă studiile !
  Dar de aici și până la a avea contact cu situația ,,roză” din sistemul de sănătate din România, cu tot ceea ce înseamnă corupția știută și neștiută, cu tot ceea ce înseamnă funcționarii și politicienii (care își vor și ei partea lor), cu ceea ce înseamnă amestecul sau neamestecul guvernanților în gestionarea banilor, e cale multă de urmat.
  Credit suntem nevoiți să îi dăm, dar trebuie să dovedească că face ceva.
  Ce facem cu depozitele pline de materiale cumpărate la suprapreț? Ce facem cu plata unor cheltuieli ? Ce facem cu acele carduri neactualizate de ani buni? Etc. e mul de muncă. Sper să aibă timp și putere să dovedească ceea ce a învățat (dacă se poate implementa la sistemul din România).
  • Like 0
 • Lorena, pun pariu ca cercetătorul român are experiență și nu expertiză!!!Mi-aș dori ca măcar cei care au limba română ca mijloc principal de activitate,să o folosească corect,nu folosind "limbajul străzii ". Așa am reuși să păstrăm limba română corectă si să o dam mai departe la fel.
  Articolul mi-a pierdut atenția de la început deci,pentru că mi-am dat seama ca nu qm de-a face cu un jurnalist profesionist.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Săraca țară... a ajuns știre ca o persoana competentă ajunge pe postul potrivit.
  • Like 1
  • @ Paul
   Pardon, nu vă grăbiți ! Eu zic să mai avem puțintică răbdare, măcar un an, să vedem cum va fi gestionat bugetul Casei ; de gestionat, nu de cheltuit ! Dacă începe precum fostul ministru în relația cu medicina privată, ne-am ars !
   • Like 0
 • Semne bune anul are!
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult