Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cine ar putea fi noul șef al CNAS, instituția cu cel mai mare buget din sănătatea din România

adrian gheorghe

Foto: Facebook Adrian Gheorghe

Viitorul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London, potrivit surselor Libertatea

Adrian Gheorghe (35 de ani) are expertiză în finanţarea sănătăţii, evaluarea economică a intervenţiilor de sănătate publică şi povara economică a bolii. Din noiembrie 2018, Adrian Gheorghe lucrează, ca senior health economist, în departamentul de epidemiologie a bolilor infecţioase la Imperial College London. Gheorghe are un doctorat la Universitatea din Birmingham, obţinut în 2013. A lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală şi Dezvoltare.

Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii în 2016 și a fost coautor al mecanismului de feedback al pacientului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, îl recomandă studiile !
  Dar de aici și până la a avea contact cu situația ,,roză” din sistemul de sănătate din România, cu tot ceea ce înseamnă corupția știută și neștiută, cu tot ceea ce înseamnă funcționarii și politicienii (care își vor și ei partea lor), cu ceea ce înseamnă amestecul sau neamestecul guvernanților în gestionarea banilor, e cale multă de urmat.
  Credit suntem nevoiți să îi dăm, dar trebuie să dovedească că face ceva.
  Ce facem cu depozitele pline de materiale cumpărate la suprapreț? Ce facem cu plata unor cheltuieli ? Ce facem cu acele carduri neactualizate de ani buni? Etc. e mul de muncă. Sper să aibă timp și putere să dovedească ceea ce a învățat (dacă se poate implementa la sistemul din România).
  • Like 0
 • Lorena, pun pariu ca cercetătorul român are experiență și nu expertiză!!!Mi-aș dori ca măcar cei care au limba română ca mijloc principal de activitate,să o folosească corect,nu folosind "limbajul străzii ". Așa am reuși să păstrăm limba română corectă si să o dam mai departe la fel.
  Articolul mi-a pierdut atenția de la început deci,pentru că mi-am dat seama ca nu qm de-a face cu un jurnalist profesionist.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Săraca țară... a ajuns știre ca o persoana competentă ajunge pe postul potrivit.
  • Like 1
  • @ Paul
   Pardon, nu vă grăbiți ! Eu zic să mai avem puțintică răbdare, măcar un an, să vedem cum va fi gestionat bugetul Casei ; de gestionat, nu de cheltuit ! Dacă începe precum fostul ministru în relația cu medicina privată, ne-am ars !
   • Like 0
 • Semne bune anul are!
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult