Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cine ar putea fi noul șef al CNAS, instituția cu cel mai mare buget din sănătatea din România

adrian gheorghe

Foto: Facebook Adrian Gheorghe

Viitorul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London, potrivit surselor Libertatea

Adrian Gheorghe (35 de ani) are expertiză în finanţarea sănătăţii, evaluarea economică a intervenţiilor de sănătate publică şi povara economică a bolii. Din noiembrie 2018, Adrian Gheorghe lucrează, ca senior health economist, în departamentul de epidemiologie a bolilor infecţioase la Imperial College London. Gheorghe are un doctorat la Universitatea din Birmingham, obţinut în 2013. A lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală şi Dezvoltare.

Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii în 2016 și a fost coautor al mecanismului de feedback al pacientului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, îl recomandă studiile !
    Dar de aici și până la a avea contact cu situația ,,roză” din sistemul de sănătate din România, cu tot ceea ce înseamnă corupția știută și neștiută, cu tot ceea ce înseamnă funcționarii și politicienii (care își vor și ei partea lor), cu ceea ce înseamnă amestecul sau neamestecul guvernanților în gestionarea banilor, e cale multă de urmat.
    Credit suntem nevoiți să îi dăm, dar trebuie să dovedească că face ceva.
    Ce facem cu depozitele pline de materiale cumpărate la suprapreț? Ce facem cu plata unor cheltuieli ? Ce facem cu acele carduri neactualizate de ani buni? Etc. e mul de muncă. Sper să aibă timp și putere să dovedească ceea ce a învățat (dacă se poate implementa la sistemul din România).
    • Like 0
  • Lorena, pun pariu ca cercetătorul român are experiență și nu expertiză!!!Mi-aș dori ca măcar cei care au limba română ca mijloc principal de activitate,să o folosească corect,nu folosind "limbajul străzii ". Așa am reuși să păstrăm limba română corectă si să o dam mai departe la fel.
    Articolul mi-a pierdut atenția de la început deci,pentru că mi-am dat seama ca nu qm de-a face cu un jurnalist profesionist.
    • Like 0
  • Paul check icon
    Săraca țară... a ajuns știre ca o persoana competentă ajunge pe postul potrivit.
    • Like 1
    • @ Paul
      Pardon, nu vă grăbiți ! Eu zic să mai avem puțintică răbdare, măcar un an, să vedem cum va fi gestionat bugetul Casei ; de gestionat, nu de cheltuit ! Dacă începe precum fostul ministru în relația cu medicina privată, ne-am ars !
      • Like 0
  • Semne bune anul are!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult