Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cine ar putea fi noul șef al CNAS, instituția cu cel mai mare buget din sănătatea din România

adrian gheorghe

Foto: Facebook Adrian Gheorghe

Viitorul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London, potrivit surselor Libertatea

Adrian Gheorghe (35 de ani) are expertiză în finanţarea sănătăţii, evaluarea economică a intervenţiilor de sănătate publică şi povara economică a bolii. Din noiembrie 2018, Adrian Gheorghe lucrează, ca senior health economist, în departamentul de epidemiologie a bolilor infecţioase la Imperial College London. Gheorghe are un doctorat la Universitatea din Birmingham, obţinut în 2013. A lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală şi Dezvoltare.

Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii în 2016 și a fost coautor al mecanismului de feedback al pacientului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, îl recomandă studiile !
  Dar de aici și până la a avea contact cu situația ,,roză” din sistemul de sănătate din România, cu tot ceea ce înseamnă corupția știută și neștiută, cu tot ceea ce înseamnă funcționarii și politicienii (care își vor și ei partea lor), cu ceea ce înseamnă amestecul sau neamestecul guvernanților în gestionarea banilor, e cale multă de urmat.
  Credit suntem nevoiți să îi dăm, dar trebuie să dovedească că face ceva.
  Ce facem cu depozitele pline de materiale cumpărate la suprapreț? Ce facem cu plata unor cheltuieli ? Ce facem cu acele carduri neactualizate de ani buni? Etc. e mul de muncă. Sper să aibă timp și putere să dovedească ceea ce a învățat (dacă se poate implementa la sistemul din România).
  • Like 0
 • Lorena, pun pariu ca cercetătorul român are experiență și nu expertiză!!!Mi-aș dori ca măcar cei care au limba română ca mijloc principal de activitate,să o folosească corect,nu folosind "limbajul străzii ". Așa am reuși să păstrăm limba română corectă si să o dam mai departe la fel.
  Articolul mi-a pierdut atenția de la început deci,pentru că mi-am dat seama ca nu qm de-a face cu un jurnalist profesionist.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Săraca țară... a ajuns știre ca o persoana competentă ajunge pe postul potrivit.
  • Like 1
  • @ Paul
   Pardon, nu vă grăbiți ! Eu zic să mai avem puțintică răbdare, măcar un an, să vedem cum va fi gestionat bugetul Casei ; de gestionat, nu de cheltuit ! Dacă începe precum fostul ministru în relația cu medicina privată, ne-am ars !
   • Like 0
 • Semne bune anul are!
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult