Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cine este acest om: „șamanul QAnon”, care are „al treilea ochi deschis”. Imagini cu „minerii” lui Trump luând cu asalt Capitoliul

saman - (Foto. SAUL LOEB / AFP / Profimedia)

Foto: Saul Loeb / AFP / Profimedia

Printre susținătorii președintelui Donald Trump care au intrat marți în Capitolul SUA s-a numărat și un personaj care atrăgea de departe atenția. Purta o căciulă de blană, coarne și avea fața și bustul pictat. Imaginile cu protestatarul bizar s-au viralizat pe rețelele sociale. 

Presa de peste ocean scrie că este vorba despre Jake Angeli, un suporter al mișcării QAnon și participant la numeroase mitinguri ale extremiștilor din Arizona în ultimul an. Conspiraționiștii QAnon cred în teoria conform căreia ar exista un cult satanic mondial de pedofili condus de democrații americani și împotriva căruia ar lupta Donald Trump. 

Într-un interviu din 2020, acordat publicației The Arizona Republic, Jake Angeli, supranumit „șamanul QAnon”, declara că poartă căciula de blană și își pictează trupul și fața ca să atragă atenția. Așa, spunea el, poate să le vorbească oamenilor despre credința sa, despre QAnon și despre alte adevăruri „rămase ascunse” pentru lumea obișnuită.

„Ca șaman, eu sunt o ființă multidimensională, sunt capabil să percep frecvențe diferite, dincolo de cele 5 simțuri ale oamenilor. Pot vedea în alte dimensiuni entități - pedofili, criminali - care se ascund în umbră. Nimeni nu poate vedea asta, pentru că nu au al treilea ochi deschis”, spunea Angeli într-un clip video devenit viral.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ma intreb de ce s-au "excitat" asa de mult redactiile jurnalistice la asa zisul #Puci in miniatura american. Sa reamintim ca atunci cand un Presedinte este ales la ei acesta conduce si este condus de anumite entitati intr-o anumita directie dorita a fi cea mai buna obtiune pentru americani. Cateodata "a conduce" cu "a fi condus" se intersecteaza primand una din tendinte ceea ce s-a intamplat si cu Presedintele Trump ( normal )....sa nu uitam ca multi dintre ei fosti sau mai putin actuali Presedinti pastrand traditia in a fi #SUPUSI sistemului. De ce ar trebui sa-l crucificam pe Trump pentru o conjuctura mondiala provocata de China cand insusi Donald este un #Produs american 100% aceste refulari sociale colcaind de secole in societatea americana el ne facand altceva decat sa le aduca la suprafata in numele adevarului. Credeti ca daca aceste iesiri libere ale americanilor nu erau controlate voit pentru detensionare si pace in prealbil nu puteau mai tarziu izbucni intr-un adevarat razboi civil ?.ba mai bine ca da....deci "bombele" au fost dezamorsate la timp scutindul pe Biden de un efort la care oricum nu facea fata. Oricum Presedintia lui Trump este un #Brend la care probabil vor aspira alte generatii cum de altfel americanii vor visa la "Build America Better" sloganul lui Joe care vom vedea ce-o face in aceasta lume "efervescenta"....probabil le va furniza pastile/tranchilizante verbale gen "speech". Cat despre INDIVIDUL/II din imagine nu cred ca actioneaza in numele unui Presedinte nici macar ultimele proteste ne putand sa i le asemuiez lui Trump ci mai degraba asa zisei LUMI LIBERE care prinde din ce in ce mai multi adepti asupriti de sistemele INCORSETATE de arhaism. Mda cam asa cred........
  • Like 1
 • Nume check icon
  Un idiot multidimensional
  • Like 1
 • Probabil ca este un fel de Captain America, in vizita la Capitoliu..uitandu-se dupa un Civil War...
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult