Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ciolacu, șah la liberali: îi obligă să accepte creșterea taxelor printr-o manevră-surpriză

Ciolacu - Ciucă.

Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu le forțează mâna liberalilor și îi obligă practic să accepte creșterea taxelor, anunțând că îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

„Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”, a spus joi premierul, citat de News.ro, înaintea ședinței Executivului.

„În primul rând, aş dori să fac un anunţ. Am promis încă de la început că acest Guvern va pune întotdeauna România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi. Pentru asta, trebuie să oprim debandada bugetară! Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea. Şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor - cumulate sunt frâna care ţin pe loc dezvoltarea României. Nu mai putem continua aşa! Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. S-a terminat!”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro. 

„Am văzut şi vociferări, chiar şi atacuri din partea unor ipocriţi, care au uitat ce obligaţii au pus cu mâna lor în PNRR şi acum le critică. Vă spun că nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară! Reforma statului trebuie să fie profundă şi ireversibilă! La fel cum nu mai poate fi o regulă pentru cei bogaţi şi companiile privilegiate şi alta pentru oamenii obişnuiţi care muncesc din greu. Nu mai merge aşa! Şi, da, dacă îmi permiteţi, aş vrea să iau puţin de la noi, cei cu putere de muncă şi de la cei care fac foarte mulţi bani pentru a da şi la pensionarii care au muncit o viaţă şi la cei aflaţi în nevoie”, a continuat el.

 Marcel Ciolacu a susținut că „trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă Google Lens ar putea să traducă ce spune Ciolacu, cred că ar da următorul output:
  Ciolacu: "Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi". Adică toți să câștige decent, indiferent dacă unul muncește de rupe și altul taie frunze la câini. E teza mai veche, că toți au o burtă care cere haleală. Prin “toți” se va înțelege “pu1im3a”, că baronii PSD-iști, mai mari sau mai mici, nu pot fi încadrați la decență.

  Ciolacu: "Şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea".
  În subtext, recunoaște că până acum PSD-ul a luptat cu evaziunea doar imaginar... de 34 de ani.

  Iar Ciolacu: "Am văzut şi vociferări" - probabil avea subtitrare și volumul era pe mute...

  Tot Ciolacu: "Toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară"; în traducere liberă: cine și-a plătit taxele până acum, să plătească mai mult, pentru că poate. Cine nu, nu, pentru că nu poate sau pentru că e prietenul nostru.

  Nu trebuia să lipsească nici textul haiducesc: să luăm de la bogați și să dăm la săraci. Că vorba aia, săracii sunt mulți și aduc voturi.
  • Like 0
 • Razvan G check icon
  Multa abureala si multa, multa ipocrizie. Ciolacu vorbeste mult dar nu face nimic concret.
  Nu stie nimeni ce inseamna pachetul de reforme fiscale. Totul pe surse.
  Si mersul la UE, ce jenant. Pe de o parte spune ca nu merge sa se ploconeasca dar, pe de alta parte cere aprobare pentru masuri despre care Uniunea nu este interesata. Ce este important, sa mentina deficitul in 4,4%. Numai prostii…
  • Like 1


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult