Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ciolacu, șah la liberali: îi obligă să accepte creșterea taxelor printr-o manevră-surpriză

Ciolacu - Ciucă.

Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu le forțează mâna liberalilor și îi obligă practic să accepte creșterea taxelor, anunțând că îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

„Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”, a spus joi premierul, citat de News.ro, înaintea ședinței Executivului.

„În primul rând, aş dori să fac un anunţ. Am promis încă de la început că acest Guvern va pune întotdeauna România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi. Pentru asta, trebuie să oprim debandada bugetară! Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea. Şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor - cumulate sunt frâna care ţin pe loc dezvoltarea României. Nu mai putem continua aşa! Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. S-a terminat!”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro. 

„Am văzut şi vociferări, chiar şi atacuri din partea unor ipocriţi, care au uitat ce obligaţii au pus cu mâna lor în PNRR şi acum le critică. Vă spun că nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară! Reforma statului trebuie să fie profundă şi ireversibilă! La fel cum nu mai poate fi o regulă pentru cei bogaţi şi companiile privilegiate şi alta pentru oamenii obişnuiţi care muncesc din greu. Nu mai merge aşa! Şi, da, dacă îmi permiteţi, aş vrea să iau puţin de la noi, cei cu putere de muncă şi de la cei care fac foarte mulţi bani pentru a da şi la pensionarii care au muncit o viaţă şi la cei aflaţi în nevoie”, a continuat el.

 Marcel Ciolacu a susținut că „trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă Google Lens ar putea să traducă ce spune Ciolacu, cred că ar da următorul output:
  Ciolacu: "Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi". Adică toți să câștige decent, indiferent dacă unul muncește de rupe și altul taie frunze la câini. E teza mai veche, că toți au o burtă care cere haleală. Prin “toți” se va înțelege “pu1im3a”, că baronii PSD-iști, mai mari sau mai mici, nu pot fi încadrați la decență.

  Ciolacu: "Şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea".
  În subtext, recunoaște că până acum PSD-ul a luptat cu evaziunea doar imaginar... de 34 de ani.

  Iar Ciolacu: "Am văzut şi vociferări" - probabil avea subtitrare și volumul era pe mute...

  Tot Ciolacu: "Toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară"; în traducere liberă: cine și-a plătit taxele până acum, să plătească mai mult, pentru că poate. Cine nu, nu, pentru că nu poate sau pentru că e prietenul nostru.

  Nu trebuia să lipsească nici textul haiducesc: să luăm de la bogați și să dăm la săraci. Că vorba aia, săracii sunt mulți și aduc voturi.
  • Like 0
 • Razvan G check icon
  Multa abureala si multa, multa ipocrizie. Ciolacu vorbeste mult dar nu face nimic concret.
  Nu stie nimeni ce inseamna pachetul de reforme fiscale. Totul pe surse.
  Si mersul la UE, ce jenant. Pe de o parte spune ca nu merge sa se ploconeasca dar, pe de alta parte cere aprobare pentru masuri despre care Uniunea nu este interesata. Ce este important, sa mentina deficitul in 4,4%. Numai prostii…
  • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult