Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cioloș anunță încă o măsură de debirocratizare: Modelele de formulare și cereri pentru serviciile publice, puse pe o singură platformă online

Guvernul României a anunțat un nou pas în procesul de simplificare administrativă și anume inițierea unui punct de contact unic electronic. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Dacian Cioloș.

Începând din 4 octombrie, toate informaţiile şi modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice vor fi publicate din oficiu, în format electronic, pe edirect.e-guvernare.ro.

Ministerele și agențiile subordonate acestora au ca termen finalul anului 2016 pentru publicarea tuturor informațiilor în portal.

„În punctul de contact unic electronic (PCUe), disponibil la https://edirect.e-guvernare.ro/SitePages/landingpage.aspx, relansat într-o versiune îmbunătățită și performantă, se pot vizualiza şi descărca informaţii cu privire la procedurile de obţinere a unui anumit serviciu public, precum documentele necesare, timpul de soluţionare, formularele şi actele normative care reglementează procedura.

Platforma permite căutarea serviciilor pe domenii de activitate, pe profesii reglementate, dintr-o anumită zonă geografică, respectiv serviciile publice destinate unei persoane fizice sau juridice. Mai mult, anumite ministere au demarat deja procesul de transmitere a documentelor/solicitărilor de către utilizator prin intermediul platformei, astfel încât acesta să nu mai meargă fizic la ghişeu pentru depunerea lor.

PCUe va conţine formularele, procedurile şi legislaţia actualizate, astfel încât nu va mai exista riscul de a merge la locul prestării serviciului şi de a descoperi că mai trebuia adus un document care nu se regăsea pe pagina de internet a instituției. În perioada următoare vor fi încărcate informaţiile, iar utilizatorii vor putea să îşi exprime părerea cu privire la funcţionalităţile platformei, astfel încât aceasta să se adapteze nevoilor de interacţiune ale cetăţenilor cu administraţia publică”, se arată într-un comunicat.

Reprezentanții executivului promit că interacțiunea cetățenilor cu reprezentanții instituțiilor se va face în timp real, prin confirmarea prin intermediul platformei a tuturor pașilor efectuați atât de către cetățean, prin crearea unui cont personal, dar și din partea instituțiilor prin confirmarea primirii mailurilor, a documentelor și a respectării termenelor legale de primire a unui răspuns.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Idealul nostru de zeci de ani ...debirocratizarea. Sa fie intr-un ceas bun si nu va opriti in a transforma tara in una ....normala .acum nu este .....
  • Like 0
 • Respect si apreciere dle Ciolos !Succes si sper sa va vad mereu in fruntea Guvernului si dupa alegeri !
  • Like 0
 • Mai există speranțe. Se pot face multe schimbări in bine pt Romania dar răbdarea românilor este pe sfarsit din păcate. ....este bine că se încearcă schimarea in bine.....de 27 de ani partidele au soluții pt Romania si unde am ajuns????
  • Like 1
 • Pyua check icon
  un singur cuvant: BRAVO

  Pana la urma este un act de normalitate dar orice act de debirocratizare sau simplificare a procedurilor in relatia cetatean - stat va conduce si la restructurari in institutiile respective. Sa vedem cine isi va asuma si acest lucru.
  • Like 1
 • Domnule Ciolos va rugam sa ajutati si justitia sa se debirocratizeze.Am mers astazi la judecatoria IASI sa depunem o sentinta pentru investire ca irevocabila. Pentru ca nu aveam completat un formular de cerere cica ”de-al nostru” si nu mai platisem odata taxa de investire, desi am platit-o in martie 2016 si a ramas impreuna cu cererea mea si sentinta originala in dosar iar dosarul a plecat la Tribunalul Iasi pentru judecarea recursului acum cind dosarul s-a intors dupa respingerea recursului, degeaba incercam sa spun ca chitanta cu care am platit taxa e in dosar din martie 2016, ca nu inteleg de ce trebuie sa o platesc din nou daca nu mi-a fost data sentinta investita ca irevocabila cum cerusem din martie, de ce trebuie sa scriu o noua cerere , ce defecte are cererea pe care i-o prezentasem, degeaba, dinsa vorbea deja cu urmatorul nici nu ma baga in seama. Sa vadeti in justitie birocratie, ma masura salariilor acestor functionari.
  • Like 1
 • check icon
  Lucrurile astea trebuiau făcute de mult, dar cum zice vorba din bătrâni, „mai bine mai târziu decât niciodată”: din „păcate”, în felul ăsta se micșorează necesarul de bugetari, dispar acele minunate și încântătoare puncte XEROX și nu va mai fi nici o șmecherie să fii funcționar la stat în ...
  • Like 1
 • Da pensiile , " alocătiile " si ajutoarele sociale cand le mărește ? :-)
  • Like 0
  • @ Pinalti Gheorghe
   check icon
   Când se va munci mai eficient, se va fura mai puțin și nu se va mai canaliza și asfalta localități gen Comarnic cu ... cumnați. După chestia asta, vine și mărirea mult așteptată! Sper că nu înainte de alegeri, ca până acum!
   • Like 2
  • @ Pinalti Gheorghe
   Venom check icon
   Guvernul Ponta, orice nume va avea el, se va ocupa de asta după alegeri, cu prioritate, și va mări pensiile printr-un act normativ care va intra în vigoare după celelalte alegeri, când Guvernul Ponta, orice nume va avea el, se va lăuda că a mărit pensiile.
   • Like 0
  • @ Venom
   De ce nu a mărit psd si ponta pensiile inainte de alegeri????ca sa prostească iar la vot pensionarii?? Punctul de pensie era egal cu salariul minim cand ponta a venit prim ministru iar acum salariul minim a crescut la 1200 iar punctul este 900- si psd nu mai are nevoie de pensionari
   • Like 1
 • check icon
  Păi... bravo!
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Îmi place. E un prim-ministru bun. Mai că n-aş vrea să vină alegerile, să fim nevoiţi să-l schimbăm. Nu ştiu dacă poate rămâne ca tehnocrat sau va fi nevoit să între într-un partid.
  • Like 2
  • @ Valentin
   Din pacate, "El Presidente" nu doreste un independent la guvern , poate se razgandeste Dl. Ciolos si alege cu cap un partid care i se potriveste macar putin ideologic.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult