Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cioloș anunță încă o măsură de debirocratizare: Modelele de formulare și cereri pentru serviciile publice, puse pe o singură platformă online

Guvernul României a anunțat un nou pas în procesul de simplificare administrativă și anume inițierea unui punct de contact unic electronic. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Dacian Cioloș.

Începând din 4 octombrie, toate informaţiile şi modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice vor fi publicate din oficiu, în format electronic, pe edirect.e-guvernare.ro.

Ministerele și agențiile subordonate acestora au ca termen finalul anului 2016 pentru publicarea tuturor informațiilor în portal.

„În punctul de contact unic electronic (PCUe), disponibil la https://edirect.e-guvernare.ro/SitePages/landingpage.aspx, relansat într-o versiune îmbunătățită și performantă, se pot vizualiza şi descărca informaţii cu privire la procedurile de obţinere a unui anumit serviciu public, precum documentele necesare, timpul de soluţionare, formularele şi actele normative care reglementează procedura.

Platforma permite căutarea serviciilor pe domenii de activitate, pe profesii reglementate, dintr-o anumită zonă geografică, respectiv serviciile publice destinate unei persoane fizice sau juridice. Mai mult, anumite ministere au demarat deja procesul de transmitere a documentelor/solicitărilor de către utilizator prin intermediul platformei, astfel încât acesta să nu mai meargă fizic la ghişeu pentru depunerea lor.

PCUe va conţine formularele, procedurile şi legislaţia actualizate, astfel încât nu va mai exista riscul de a merge la locul prestării serviciului şi de a descoperi că mai trebuia adus un document care nu se regăsea pe pagina de internet a instituției. În perioada următoare vor fi încărcate informaţiile, iar utilizatorii vor putea să îşi exprime părerea cu privire la funcţionalităţile platformei, astfel încât aceasta să se adapteze nevoilor de interacţiune ale cetăţenilor cu administraţia publică”, se arată într-un comunicat.

Reprezentanții executivului promit că interacțiunea cetățenilor cu reprezentanții instituțiilor se va face în timp real, prin confirmarea prin intermediul platformei a tuturor pașilor efectuați atât de către cetățean, prin crearea unui cont personal, dar și din partea instituțiilor prin confirmarea primirii mailurilor, a documentelor și a respectării termenelor legale de primire a unui răspuns.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Idealul nostru de zeci de ani ...debirocratizarea. Sa fie intr-un ceas bun si nu va opriti in a transforma tara in una ....normala .acum nu este .....
  • Like 0
 • Respect si apreciere dle Ciolos !Succes si sper sa va vad mereu in fruntea Guvernului si dupa alegeri !
  • Like 0
 • Mai există speranțe. Se pot face multe schimbări in bine pt Romania dar răbdarea românilor este pe sfarsit din păcate. ....este bine că se încearcă schimarea in bine.....de 27 de ani partidele au soluții pt Romania si unde am ajuns????
  • Like 1
 • Pyua check icon
  un singur cuvant: BRAVO

  Pana la urma este un act de normalitate dar orice act de debirocratizare sau simplificare a procedurilor in relatia cetatean - stat va conduce si la restructurari in institutiile respective. Sa vedem cine isi va asuma si acest lucru.
  • Like 1
 • Domnule Ciolos va rugam sa ajutati si justitia sa se debirocratizeze.Am mers astazi la judecatoria IASI sa depunem o sentinta pentru investire ca irevocabila. Pentru ca nu aveam completat un formular de cerere cica ”de-al nostru” si nu mai platisem odata taxa de investire, desi am platit-o in martie 2016 si a ramas impreuna cu cererea mea si sentinta originala in dosar iar dosarul a plecat la Tribunalul Iasi pentru judecarea recursului acum cind dosarul s-a intors dupa respingerea recursului, degeaba incercam sa spun ca chitanta cu care am platit taxa e in dosar din martie 2016, ca nu inteleg de ce trebuie sa o platesc din nou daca nu mi-a fost data sentinta investita ca irevocabila cum cerusem din martie, de ce trebuie sa scriu o noua cerere , ce defecte are cererea pe care i-o prezentasem, degeaba, dinsa vorbea deja cu urmatorul nici nu ma baga in seama. Sa vadeti in justitie birocratie, ma masura salariilor acestor functionari.
  • Like 1
 • check icon
  Lucrurile astea trebuiau făcute de mult, dar cum zice vorba din bătrâni, „mai bine mai târziu decât niciodată”: din „păcate”, în felul ăsta se micșorează necesarul de bugetari, dispar acele minunate și încântătoare puncte XEROX și nu va mai fi nici o șmecherie să fii funcționar la stat în ...
  • Like 1
 • Da pensiile , " alocătiile " si ajutoarele sociale cand le mărește ? :-)
  • Like 0
  • @ Vic Berenghi
   check icon
   Când se va munci mai eficient, se va fura mai puțin și nu se va mai canaliza și asfalta localități gen Comarnic cu ... cumnați. După chestia asta, vine și mărirea mult așteptată! Sper că nu înainte de alegeri, ca până acum!
   • Like 2
  • @ Vic Berenghi
   Venom check icon
   Guvernul Ponta, orice nume va avea el, se va ocupa de asta după alegeri, cu prioritate, și va mări pensiile printr-un act normativ care va intra în vigoare după celelalte alegeri, când Guvernul Ponta, orice nume va avea el, se va lăuda că a mărit pensiile.
   • Like 0
  • @ Venom
   De ce nu a mărit psd si ponta pensiile inainte de alegeri????ca sa prostească iar la vot pensionarii?? Punctul de pensie era egal cu salariul minim cand ponta a venit prim ministru iar acum salariul minim a crescut la 1200 iar punctul este 900- si psd nu mai are nevoie de pensionari
   • Like 1
 • check icon
  Păi... bravo!
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Îmi place. E un prim-ministru bun. Mai că n-aş vrea să vină alegerile, să fim nevoiţi să-l schimbăm. Nu ştiu dacă poate rămâne ca tehnocrat sau va fi nevoit să între într-un partid.
  • Like 2
  • @ Valentin
   Din pacate, "El Presidente" nu doreste un independent la guvern , poate se razgandeste Dl. Ciolos si alege cu cap un partid care i se potriveste macar putin ideologic.
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult