Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Florin Cîțu: Restaurantele vor rămâne deschise pentru vaccinați, indiferent de rata de infectare

Restaurante Covid

Restaurantele vor rămâne deschise pentru persoanele vaccinate, a anunțat premierul Florin Cîțu după ședința de Guvern. 

„Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea modifica, prin care să permitem activităților economice de acest gen, în special HORECA, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și doar pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență.

Persoanele vaccinate vor putea merge la restaurante dacă cei de acolo sunt vaccinați. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinați”, a declarat premierul. 

Până acum, restaurantele și cafenelele se închideau pentru toți clienții de la pragul de incidență de 6 cazuri de covid la mia de locuitori.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O alta umilire din partea carciumarilor. Este ultimul "sector economic" care trebuia luat in considerare. Este revoltator ca horeca, adunatura speculantilor, a celor ce vand produse indoielnice, de multe ori periculoase, sa fie mai presus de altii. In felul asta ii condamnati pe toti la imbolnavire. Vor lua amploare vanzarile cu certificate false. Un guvern incapabil de a conduce o tara. Doar mentinerea la conducere este scopul lor. Dupa cum se misca lucrurile, in politica, se pare ca acest guvern numai are zile multe. Nici pnl nu va supravietui. Dar raul odata produs va ramane, in diferent de cei ce vor veni. Si acestia au acelasi scop: puterea si accesul la administrarea fondurile pnrr.
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult