Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Clotilde Armand către Dragnea: „Dumneavoastră, Tăriceanu și Coaliția Penalilor ați condus țara asta”. Ce anunțase aseară șeful PSD

Clotilde Armand, secretar din partea USR în consiliul Primăriei Sector 1, a reacționat la atacul președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a spus că dacă PSD va câştiga alegerile, va fi dus la îndeplinire sloganul USL, „Dreptate până la capăt", iar cei pe care îi consideră vinovați de greșeli - între care președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș - vor trebui să „plătească”.

„Nu guvernul Cioloș și nici USR a condus România până acum, Coaliția Penalilor al cărui membru de vază sunteți împreună cu Tăriceanu și partidele voastre au făcut asta”, a scris Clotilde Armand pe contul său de Facebook.

„Din nou asistăm la aceleași atacuri împotriva președintelui, a premierului Dacian Cioloş şi a miniştrilor cheie din cabinetul său, atacuri orchestrate de eterna Coaliţie a Penalilor prin vocea ei cea mai reprezentativă, Liviu Dragnea. Pe înțelesul tuturor Dragnea ne spune că dacă PSD câștigă alegerile ei fac legea: «Toţi ăştia - şi ceilalţi pe care nu îi numesc în seara asta - vor trebui să plătească şi vor plăti». Nu cred că dvs. sunteți cel mai potrivit să discutați despre cinste, transparență și bună guvernare. Nu guvernul Cioloș și nici USR au condus România până acum, Coaliția Penalilor al cărui membru de vază sunteți împreună cu Tăriceanu și partidele voastre au făcut asta”, a scris Clotilde Armand.

„Știu că sunteți panicaţi de unii miniștri competenți din Guvern care au demascat interesele voastre corupte și de ascensiunea Uniunii Salvaţi România. Din cauza asta ați dezlănţuit o campanie furibundă de denigrare la adresa lor, a lui Nicuşor Dan, Cristian Ghinea și Vlad Alexandrescu. Ce nu știți domnule Dragnea este că în continuare sute şi mii de cetăţeni români din toată ţara susțin proiectului USR de înnoire a clasei politice, de susţinere fără ezitare a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei şi de transparentizare a procesului politic. Timpul vostru a trecut și schimbarea este inevitabilă. Mai devreme sau mai târziu cetăţenii oneşti ai acestei ţări vă vor mătura de la putere, oricât de tare v-ați agita”, a mai scris Clotilde Armand pe contul său de Facebook.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, dacă PSD va câştiga alegerile, va fi dus la îndeplinire sloganul USL, „Dreptate până la capăt”, iar cei responsabili de „tot răul” din ultimul an vor trebui să „plătească". 

„Dacă vom câştiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din păcate USL s-a rupt. Vom face dreptate până la capăt. (...) Să plăteasă toţi pentru tot răul pe care l-au făcut. Toţi. Indiferent despre cine e vorba", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se referă şi la preşedintele Klaus Iohannis când spune că trebuie să „plătească toţi", Dragnea a confirmat, menționând și numele unor miniștri.

„Trebuie duse la capăt anchetele referitoare la case, de exemplu, că tot îi place să vorbească despre dreptate. Dreptatea să se apropie de toţi. Premierul Cioloş trebuie să plătească împreună cu ministrul Culturii şi cu ceilalţi oficiali şi funcţionari implicaţi în marea fraudă de la Cuminţenia Pământului. Acolo s-a încălcat legea de la început şi acum se încalcă. Trebuie să plătească ministrul Sănătăţii pentru prejudiciul uriaş pe care l-a adus bolnavilor din România, atât bolnavilor de hepatita C, cât şi milioanelor de români bolnavi, pentru care nu a vrut să scadă preţurile la medicamente", a mai spus președintele PSD.

În opinia lui Dragnea, din cauza ministrului Fondurilor Europene, „România a pierdut miliarde în acest an", iar ministrul Agriculturii,  „şi-a permis să întârzie subvenţiile la agricultură opt luni".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Deci până la urmă cine e cu Dacian Cioloş, că nu mai înţeleg nimic? PNL? USR? Tare ciudată politica asta...
  • Like 0
  • @
   Valentin check icon
   Am priceput. Dar nu-mi place.
   • Like 0
  • @ Valentin
   check icon
   Din seria „întrebări la radio Erevan”.
   Întrebare: Acum, că nu mai există URSS, cu cine se învecinează, de fapt, Rusia?
   Răspuns: Stimate ascultător, e foarte simplu, cu cine vrea ea.
   • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult