Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Codrin Ştefănescu: Avem miniştri cu probleme penale pentru că putem

Codrin Ștefanescu - secretar executiv PSD

 (Foto: Facebook/Codrin Ștefănescu)

„Pentru că putem". Așa a răspuns secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, la întrebarea de ce miniştrii cu probleme penale vor face parte din Cabinetul Dăncilă.

„Pentru că putem. Da, putem. PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, unit, formează statul paralel. Aceste persoane care folosesc autoritatea în care sunt numiţi - ilegal şi neconstituţional - bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber”, a răspuns Codrin Ştefănescu, întrebat la Adevărul Live de ce PSD le permite celor cu probleme penale să facă parte din Guvern.

Întrebat dacă modificarea Codurilor penale va continua, secretarul general al PSD a spus că acestea vor fi modificate „mult", iar dacă protestatarilor nu le convine, „să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat".

Adevărul: „Veţi continua discuţia pe Codurile Penale în Comisia Iordache?” 

Codrin Ştefănescu: „Vor fi modificate Codurile Penale mult.” 

Adevărul: „În ce sens?” 

Codrin Ştefănescu: „În sens pozitiv.” 

Adevărul: „Pozitiv pentru dvs nu înseamnă pozitiv pentru societatea civilă.” 

Codrin Ştefănescu: „Societatea civilă este partea aia mare din România care ne-a votat şi ne-a dat această împuternicire. Cei de la #rezist, dacă vor să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat, trebuie să vină cu acest program în faţa românilor să-l voteze. Dacă românii vor o ţară cu #rezist, schimbăm şi steagul şi imnul cu #, iar noi ceilalţi ne aplecăm cu respect. Cât nu sunt votaţi şi au 5%, cu tot SRI-ul în spate, cu Coldea cu tot, nu poţi să vii să faci program şi să implementezi nişte idei pentru cealaltă mare majoritate care formează 50% sau 60% şi care a votat.”

Întrebat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, dacă membrii PSD cu dosare penale ar putea face parte din viitorul Guvern, liderul PSD Liviu Dragnea a răspuns: „Da”.

„Am hotărât să ne facem noi Guvernul, şi nu alte instituţii”, a adăugat Dragnea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu ma mira nimik....cik pe ,,astia'' i-a ales poporul....dar,,ASTIA'' nu stiu ca cel care l-aales,nu e poporul.....ei is alegatorii lor platiti...poporul,ar putea face ceva ,DACA S-AR TREZI LA REALITATE..din pacte traim in tara lui doamneajuta,doamnefereste si mairausinufie.....
    • Like 0
  • Codrin Stefanescu nu trebuie judecat dupa vorbe. El nu trebuie judecat in niciun fel. Este absolut inocent.
    • Like 0
  • Trebuie sa recunoastem ca protestele din 2017 si 2018,nu au fost organizate in interesul romanilor,ci au avut finantare din exterior si reprezinta interese straine.Legile justitiei trebuie modificate,caci acesta ”franare ”(vezi Liiceanu)si lupta continua intre presidentie si guvern nu sunt in folosul poporului roman si a tarii.Nu avem nevoie de stat paralel si de pasarea raspunderii de la unii la altii.Vrem ca cineva(adica guvernul),sa aiba autoritate,sa-si asume raspunderea si daca rezultatele nu sunt cele asteptate,tot poporul va fi de acord ca se impune schimbarea si o vom face.Acum se ”franeaza”,se contreaza si nu stim de unde ni se trage tot haosul si nebunia din tara asta.Iar procurorii numiti de presedinte au luat-o razna de tot,ce justitie e asta care isi batjocoreste poporul?Multi din cei care se alatura protestelor ”rezist”si ”coruptia ucide” au mari nemultumiri personale,si vor intradevar o schimbare,dar nu-si dau seama ca se alatura unor tradatori de tara si isi pot agrava si situatia lor si a semenilor.
    • Like 0
    • @ Elena Nicu
      Nu vreau sa jignesc!
      Dacă sinteti pus(a) sa scrieți ce ați scris sau chiar credeți ce ați scris.....gresiti!
      Eu nu știu cum sa numesc actiunea lui cs! Prostie nesimtita sau nesimtire prosteasca! ingimfatul ăsta parvenit a scos ,din "preputul" (la propriu si la figurat) gindirii niște panseuri care îl string de git pe prea pupatul în dos dragnea!
      De aceea propun ca unitatea de măsură ptr prostia nesimțită (sau invers, ...ma rog!!!) sa fie CODRINU' cu" supmultiplii" săi (cum ar zice alta prea inteligenta figura psd-ista) !....pur sii simplu multiplii CODRINU-lui nu exista ptr ca ....Mai prost nu se poate!
      • Like 1
    • @ Elena Nicu
      Si de la penali așteptați d-v legi in folosul nostru ( drepte) ? Visați frumos.......
      • Like 0
  • Codrin Ștefănescu ,,Pentru că putem"

    CUM S-A AJUNS AICI?
    Trebuie să ne ducem cu 5-7 ani în urmă și să ne amintim de campania electorală a PSD, la care s-a pliat și PNL-ul condus atunci de Antonescu și Tăriceanu, formînd o alianță, USL. Calul de bătaie era PDL-ul și Băsescu, pentru că reduseseră salariile angajaților la stat cu 25% și veniturile totale(salariu+ diferite sporuri, stimulente,etc,) cu 40-50%, ba la un moment dat se punea problema concedierii a 25% din numărul angajaților ,,statului" unde se știe că acolo sunt adevărate dinastii.
    Nu s-au făcut concedieri la stat pentru că multe dintre contractele de muncă de atunci prevedeau ca angajatorul, statul, să plătească cel puțin 24 de salarii compensatorii..maximul de salarii compensatorii, prevăzute în contrate era la o companie de stat Poșta Română, 60.
    Se promitea și reîntregirea pensiilor.
    În tot programul USL nu exista o singură literă care să facă referire la cei 3-3,5 milioane de cetățeni din economia reală, din privat.
    Real programul USL viza 1,3 milioane de bugetari, 0.3 milioane de angajați în companii de stat, majoritatea falimentare și 5-5.5 milione de pensionari.
    Campania electorală din 2016 s-a adresat aceluiași electorat, acelorași categorii sociale și s-a ajuns ca mai mult de 50% din electorat să voteze PSD și ALDE.
    Legile, Curtea Constituțională au permis ca un partid politic, PSD să aibă un program politic care s-a adresat strict unor categorii sociale și nu tuturor cetățenilor acestei țări.
    Așa s-a ajuns ca o persoană condamnată definitiv și irevocabil să poată candida și să fie ales deputat, și apoi președinte al Camerei Deputaților.
    Ștefănescu vorbește de modificarea Codului Penal, vorbește de modificarea legilor electorale, astfel încît un condamnat penal să poată candida la președenție, cel favorizabil de o astfel de lege fiind Dragnea de Teleorman...Dacă ne amintim de Germania interbelică, Adolf Hitler a fost condamnat la închisoare și abia după aceea a ajuns cancelar, prim ministru.Oare asta ne așteaptă?
    Oare acesta ne va fi viitorul, Dragnea candidat la președenție???Posibil, în ultimul timp sunt niște judecători care mimează actul de justiție sau se pensionează cu puțin timp înainte să ia decizii care pot scoate din peisajul politic persoane ca Dragnea, Tăriceanu, Ștefănescu, etc.
    • Like 0
    • @ Sorin Constantin
      Mi se pare trist ca in zilele noastre,cineva,platit...nu,.... FOARTE BINE PLATIT de noi,sa raspunda cu atata impertinenta,cu atata bataie de joc.....le transmit doar,acestor infractori,sa nu se ajunga vreodata ca ei sa intrebe,,DE CE NE SPANZURATI''.....si noi sa raspundem,,pt ca putem''........
      • Like 1
  • ''Pentru că putem'' !!! Mai era una care spunea ''Ciocu mic ! Acum noi suntem la putere. '' . Partea proasta este ca noi le-am dat puterea. Prin neprezentare la vot !
    • Like 0
  • Articolul asta mi se pare relevant pentru ca este oglinda fidela a cum gindeste un membru marcant al PSD . Diferenta dintre Codrin Stefanescu si ceilalti este una singura , modul de impachetare a principiului : "facem pentru ca putem". Nenea asta scoate pe trompeta exact cum sta treaba apropos de intentiile PSD. Daca cineva isi inchipuie ca-i va opri cineva se inseala . Singurul lucru care-i pot opri sunt alegerile anticipate dupa cum a zis si "onorabilul" . Deci daca cineva mai asteapta ca doar n-o trebui sa iesim toti in strada greseste amarnic. Cind o sa vedem forma finala, o sa fie prea tirziu. Nu uitati ca acum mingea e la Dragnea si Tariceanu . Existe doua optiuni ; sa nu lasam dezastrul sa se intimple si sa se iasa masiv in strada sau sa facem iar scandal tardiv, post -dezastru.
    • Like 5
    • @ Radu Bogdan
      ...asta membru marcant?pana mai ieri se ocupa de cainii vagabonzi impreuna cu un fost senator.s-a pripasest in psd dupa ce a incercat si alte variante. acest individ este oglinda alegatorului teleormanean(fara suparare) dupa cum primarita Bucurestiului este oglinda alegatorului bucurestean.
      suntem jalnici.
      • Like 0
  • Cu astfel de "reprezentare" chiar iti va fi rusine sa spui ca esti roman si in tara, ce sa mai vorbim in afara. K. Hunor le-a spus "delicat" ca orice prezenta de genul asta este o vulnerabilitate. Citez pe cei ce sunt curtati.
    Iar in parlament (stiu ca ar trebui scris cu majuscula) exista totusi inca cam 40% deputati care apartin opozitiei si implicit sunt trimisi de cetatenii acestei tari care au votat. Sfidarea asta cum o justifica?!?
    • Like 4


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult