Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Compania Facebook şi-a schimbat numele în Meta

Facebook - Meta

Foto: Vladimir Sindeyeve/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Facebook se numeşte acum Meta, a anunţat joi compania, care vrea să construiască „metaversul”, un mediu virtual comun, care ar urma să devină următoarea mare platformă informatică, transmite Reuters, citat de News.ro.

Noua siglă a companiei este o formă de infinit albastru, care a înlocuit Logo-ul ”Like”.

Brand-urile companiei, cum ar fi Facebook, Whatsapp și Instagram, nu își vor schimba numele. Meta înseamnă în limba greacă „dincolo de”, „după”.

Schimbarea numelui apare într-o perioadă în care compania de social media se luptă cu critici din toate părțile cu privire la deciziile legate de algoritmi, precum și acuzații legate de răspândirea urii, a violenței și dezinformării.

CEO-ul Mark Zuckerberg a declarat joi că noul nume al companiei reflectă ambiţiile sale de a construi metaversul, mai degrabă decât serviciul său de socializare omonim.

Metavers, un termen inventat pentru prima dată într-un roman distopic în urmă cu trei decenii şi care acum atrage mult interes în Silicon Valley, se referă în linii mari la ideea unui mediu virtual partajat, care poate fi accesat de oameni care folosesc diferite dispozitive.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Facebook are planuri marete pentru toata populatia globului. In mentalitatea lor, oamenii ar trebui sa isi petreaca intreaga viata ruland printre gunoiul care iti este prezentat la facebook wall.

  Foloseam facebook-ul pe vremea cand aveam control total asupra informatiilor care le vedeam pe wall, apoi usor usor au inceput sa ma intoxice cu filmulete scurte si interesante care iti furau circa 1 ora din viata in timp ce stateai pe WC. Trezirea mi-a venit abia atunci cand incepusera sa imi prezinte si reclame cu hartie igienica.

  Romanii si lumea inca nu realizeaza ca entitati precum google si facebook au trecut demult pragul normalitatii iar in prezent se comporta mai degraba ca niste monopoluri media care iti livreaza informatii cu forta, toate menite sa te tina cat mai mult timp in acel metaverse creat tot de ei. Oamenii nu stiu si nu inteleg insa algoritmul google si facebook facilitatea raspandirea stirilor de tip fake si a informatiilor de tip fake deoarece acestea provoaca mai mult 'engagement' ceea ce ajuta direct la cresterea profitului acestor companii.

  Mai multe detalii aici:
  https://www.youtube.com/watch?v=oKAGj46vsFI&t=1s
  • Like 0
 • Nu sunteți în stare să expuneți lucruri clare.
  Titlul e greșit, nu Facebook își schimbă numele, ci s-a creat o nouă entitate care este umbrelă pentru cele trei și ce acareturi mai sunt.
  Vă și contraziceți:
  "Facebook se numeşte acum Meta"
  "Brand-urile companiei, cum ar fi Facebook, Whatsapp și Instagram, nu își vor schimba numele."
  Își schimbă sau nu? Sau e pisica lui Schrodinger?
  • Like 1
  • @ Crator Tan
   Cu minima documentare ai fi gasit ca numele companiei se numea inainte Facebook Inc, iar unul din "produsele" oferite se numea Facebook. Altele fiind Instagram si Whatsapp.
   Ai postat ca sa te afli in treaba.
   • Like 1
  • @ Ovidiu Grigore
   Țuțăr, ceva much? Nu pricepeți lucruri elementare.
   • Like 0
  • @ Crator Tan
   Postare dubla, scuze.
   • Like 0
  • @ Crator Tan
   Tradu te tog in limba romana.
   Dar hai sa iti explic: compania s-a numit, ani buni, Facebook Inc. Si a oferit produsele "facebook", adica reteaua de socializare, apoi "Instagram" - alt mod de socializare, si apoi "whatsapp" - mesagerie si telefonie voip.
   Acum compania isi schimba numele din Facebook in Meta, dar produsele sale raman aceleasi: facebook, instagram si whatsapp.
   Imi pare rau, nu ma pricep sa desenez ca sa-ti fie mai clar.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult
Text: Loredana Voiculescu/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon