Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Companiile mari susțin școlile fără resurse. Implică-te și tu în digitalizarea educației în zonele defavorizate!

Adservio 2

photo icon Credem că educația modernă este fundamentală în progresul acelei Românii lăsate în urmă. Ridicarea nivelului școlilor din zonele defavorizate are un impact substanțial în acest sens. Contribuie la ridicarea standardului de viață, diminuează plecarea tinerilor în alte zone sau țări, garantează dezvoltarea sustenabilă. Sursa: Campania Adservio & BCR

România e mai mult ca oricând o țară a contrastelor. Pe de o parte, suntem noi, oamenii cărora ne merge bine. Cu joburi ok, conectați la tehnologie, la modernitate. Dar sunt și ceilalți. Mulți alți români din zonele defavorizate ale țării.

A ne vedea doar de drumul și binele nostru ar fi un egoism de neiertat. A ignora discrepanțele sociale ar însemna nepăsare față de viitor. Și atunci, singura variantă pe care o avem este implicarea.

Credem că educația modernă este fundamentală în progresul acelei Românii lăsate în urmă. Ridicarea nivelului școlilor din zonele defavorizate are un impact substanțial în acest sens. Contribuie la ridicarea standardului de viață, diminuează plecarea tinerilor în alte zone sau țări, garantează dezvoltarea sustenabilă.

16.000 de elevi învață deja într-un mediu digital

Misiunea susținerii educației moderne pentru toți românii aparține tuturor. De aceea, lansăm o provocare tuturor companiilor mari pentru a ni se alătura efortului de digitalizare a școlilor fără posibilități financiare.

Sursa arhiva Adservio

Primul pas e făcut deja, împreună cu Școala de bani - BCR. Am început în 2021 cu 3 școli din mediul rural care nu aveau resurse de finanțare pentru digitalizare. Cererea din partea altor școli a fost atât de mare, încât am convenit cu BCR să extindem rapid proiectul.

În prezent, peste 16.000 de elevi și 1.500 de profesori, de la 44 de școli din toată țara, beneficiază de acces la educație digitală, timp de 1 an. Cu multe alte școli pe lista de așteptare.

Campania „Educație digitală pentru școala rurală” vizează obiective concrete: scăderea ratei abandonului și progresul școlar al copiilor. Profesorii au mai mult timp pentru educația elevilor și comunică mult mai ușor cu ei. La rândul lor, părinții se pot implica mai mult în educația copiilor. Inclusiv cei plecați în alte țări.

Totodată, elevii, părinții și profesorii au acces gratuit la atelierele de educație financiară. Cu toții învață să folosească tehnologia, își dezvoltă capacitatea de adaptare la modernitate. Așadar, sunt lucruri extraordinare, cu un impact real în ridicarea acestor comunități. Care păreau de neînchipuit înainte.

Prin tehnologie, toată lumea e conectată la viitor, se deschid noi orizonturi. Școala redevine un generator de progres, de creștere sustenabilă a comunităților. Aducem speranța într-o lume mai bună, care include pe fiecare.

Sursa: Facebook - Școala gimnazială, Măgurele, Prahova, una dintre școlile susținute de Adservio și BCR în campania „Educație digitală pentru școala rurală”

Ești manager într-o mare companie? Implică-te și tu!

Lucruri bune face fiecare dintre noi. Lucruri extraordinare putem face doar împreună. Credem că misiunea de a moderniza învățământul românesc aparține tuturor. Dacă ești manager într-o mare companie, alătură-te inițiativei noastre! Hai să susținem împreună tinerii și profesorii din zonele cu cea mai mare nevoie!

Obiectivul nostru este ca, împreună cu tine și alți parteneri, să oferim acces la o educație digitală pentru 100.000 de elevi în 2022. E un obiectiv ambițios, dar perfect realizabil. Există printre noi o mulțime de directori și profesori inimoși. Și ei își doresc sprijin pentru a le oferi elevilor un învățământ modern, pentru un viitor mai bun aici, acasă.

Sursa: arhiva Adservio

Compania ta poate veni cu resurse financiare și expertiză. Dacă poți furniza și cursuri pentru educarea, dezvoltarea personală a copiilor și profesorilor, cu atât mai bine. Contribuția ta este binevenită, mai necesară ca oricând.

Ești pregătit să te implici? Contactează-ne chiar acum și susține digitalizarea școlilor care au cea mai mare nevoie! Indiferent că-i spunem CSR, binefacere sau în orice alt fel, putem contribui pentru a avea acea Românie educată pe care ne-o dorim cu toții.

Cine implementează campania

Adservio este o soluție de management educațional digital recunoscută de Ministerul Educației. Suntem o companie 100% românească, dedicată școlilor care vor să ofere elevilor o educație mai performantă.

Vizualizarea și analiza datelor la nivel de școală în platforma Adservio/ Foto arhiva Adservio

Cu ajutorul tehnologiei, transformăm de 13 ani educația într-o experiență ușor accesibilă pentru elevi, profesori, părinți și administrație. Peste 1.150 licee, școli și grădinițe, 750.000 utilizatori lunari, 20.300 directori și profesori se bucură în acest moment de beneficiile digitalizării educației.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult