Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Companiile mari susțin școlile fără resurse. Implică-te și tu în digitalizarea educației în zonele defavorizate!

Adservio 2

photo icon Credem că educația modernă este fundamentală în progresul acelei Românii lăsate în urmă. Ridicarea nivelului școlilor din zonele defavorizate are un impact substanțial în acest sens. Contribuie la ridicarea standardului de viață, diminuează plecarea tinerilor în alte zone sau țări, garantează dezvoltarea sustenabilă. Sursa: Campania Adservio & BCR

România e mai mult ca oricând o țară a contrastelor. Pe de o parte, suntem noi, oamenii cărora ne merge bine. Cu joburi ok, conectați la tehnologie, la modernitate. Dar sunt și ceilalți. Mulți alți români din zonele defavorizate ale țării.

A ne vedea doar de drumul și binele nostru ar fi un egoism de neiertat. A ignora discrepanțele sociale ar însemna nepăsare față de viitor. Și atunci, singura variantă pe care o avem este implicarea.

Credem că educația modernă este fundamentală în progresul acelei Românii lăsate în urmă. Ridicarea nivelului școlilor din zonele defavorizate are un impact substanțial în acest sens. Contribuie la ridicarea standardului de viață, diminuează plecarea tinerilor în alte zone sau țări, garantează dezvoltarea sustenabilă.

16.000 de elevi învață deja într-un mediu digital

Misiunea susținerii educației moderne pentru toți românii aparține tuturor. De aceea, lansăm o provocare tuturor companiilor mari pentru a ni se alătura efortului de digitalizare a școlilor fără posibilități financiare.

Sursa arhiva Adservio

Primul pas e făcut deja, împreună cu Școala de bani - BCR. Am început în 2021 cu 3 școli din mediul rural care nu aveau resurse de finanțare pentru digitalizare. Cererea din partea altor școli a fost atât de mare, încât am convenit cu BCR să extindem rapid proiectul.

În prezent, peste 16.000 de elevi și 1.500 de profesori, de la 44 de școli din toată țara, beneficiază de acces la educație digitală, timp de 1 an. Cu multe alte școli pe lista de așteptare.

Campania „Educație digitală pentru școala rurală” vizează obiective concrete: scăderea ratei abandonului și progresul școlar al copiilor. Profesorii au mai mult timp pentru educația elevilor și comunică mult mai ușor cu ei. La rândul lor, părinții se pot implica mai mult în educația copiilor. Inclusiv cei plecați în alte țări.

Totodată, elevii, părinții și profesorii au acces gratuit la atelierele de educație financiară. Cu toții învață să folosească tehnologia, își dezvoltă capacitatea de adaptare la modernitate. Așadar, sunt lucruri extraordinare, cu un impact real în ridicarea acestor comunități. Care păreau de neînchipuit înainte.

Prin tehnologie, toată lumea e conectată la viitor, se deschid noi orizonturi. Școala redevine un generator de progres, de creștere sustenabilă a comunităților. Aducem speranța într-o lume mai bună, care include pe fiecare.

Sursa: Facebook - Școala gimnazială, Măgurele, Prahova, una dintre școlile susținute de Adservio și BCR în campania „Educație digitală pentru școala rurală”

Ești manager într-o mare companie? Implică-te și tu!

Lucruri bune face fiecare dintre noi. Lucruri extraordinare putem face doar împreună. Credem că misiunea de a moderniza învățământul românesc aparține tuturor. Dacă ești manager într-o mare companie, alătură-te inițiativei noastre! Hai să susținem împreună tinerii și profesorii din zonele cu cea mai mare nevoie!

Obiectivul nostru este ca, împreună cu tine și alți parteneri, să oferim acces la o educație digitală pentru 100.000 de elevi în 2022. E un obiectiv ambițios, dar perfect realizabil. Există printre noi o mulțime de directori și profesori inimoși. Și ei își doresc sprijin pentru a le oferi elevilor un învățământ modern, pentru un viitor mai bun aici, acasă.

Sursa: arhiva Adservio

Compania ta poate veni cu resurse financiare și expertiză. Dacă poți furniza și cursuri pentru educarea, dezvoltarea personală a copiilor și profesorilor, cu atât mai bine. Contribuția ta este binevenită, mai necesară ca oricând.

Ești pregătit să te implici? Contactează-ne chiar acum și susține digitalizarea școlilor care au cea mai mare nevoie! Indiferent că-i spunem CSR, binefacere sau în orice alt fel, putem contribui pentru a avea acea Românie educată pe care ne-o dorim cu toții.

Cine implementează campania

Adservio este o soluție de management educațional digital recunoscută de Ministerul Educației. Suntem o companie 100% românească, dedicată școlilor care vor să ofere elevilor o educație mai performantă.

Vizualizarea și analiza datelor la nivel de școală în platforma Adservio/ Foto arhiva Adservio

Cu ajutorul tehnologiei, transformăm de 13 ani educația într-o experiență ușor accesibilă pentru elevi, profesori, părinți și administrație. Peste 1.150 licee, școli și grădinițe, 750.000 utilizatori lunari, 20.300 directori și profesori se bucură în acest moment de beneficiile digitalizării educației.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult