Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Consilierii primăriei Sectorului 2 au votat alocarea a 2,4 milioane lei pentru Spitalul Sf. Pantelimon. Banii au fost redistribuiți de la biserici

Spital-

Consilierii de la Primăria Sectorului 2 au aprobat în ședința de marți alocarea a 2,4 milioane de lei pentru sprijinirea Spitalului Sf. Pantelimon, prin redistribuirea unor fonduri care fuseseră destinate inițial unor biserici. Este o decizie inedită, fiind agreată de consilierii locali a șapte partide (PNL, PSD, ALDE, PMP, UNPR, PER, USR), scrie tolo.ro.  

„Se vor plăti cu prioritate utilitățile. Spitalul va primi banii imediat și e obligat, conform legii, să-i cheltuiască în această lună”, au spus consilierii, citați de tolo.ro. Decizia a fost aprobată cu 23 de voturi „pentru” și trei abțineri.

Bugetul inițial pe 2017 era 10 milioane de lei la culte și zero lei la spitale, iar consilierii de la Sectorul 2 au spus că vor să îl modifice. Jurnaliștii de la tolo.ro au stat de vorbă cu câțiva consilieri, înainte de ședința de consiliu.

„Am aflat din presă că sunt mari probleme la Spitalul Sf. Pantelimon și am rugat Comisia de buget să căutăm bani. Am găsit 2,4 milioane de lei necheltuiți de la culte. Am zis să-i dăm la spital și în comisie am avut unanimitate”, spune Adrian Alexandru, consilierul USR care a avut inițiativa.

„Suntem mâhniți că n-am fost înștiințați oficial că putem sprijini spitalele din sector și că aflăm din presă! Am votat pentru în comisie și sper să votăm la fel azi în Consiliul Local”, confirmă și Silviu Feroiu, consilier PNL.

„E adevărat că suntem toți de acord să luăm bani de la biserici și să dăm la spital 2,4 milioane de lei ca să-și plătească în primă instanță utilitățile”, îl completează Cătălin Mihăilă, de la PSD.

PMP, un partid care n-au avut reprezentat în comisia de buget, este și el de acord, notează tolo.ro.

„E nevoie de bani în multe zone. De la început, noi am zis că nu e normal să alocăm 10 milioane la biserici și să nu avem nici o creșă în sectorul 2. Iar acum au apărut și problemele cu spitalele”, spune Cătălin Militaru, consilier local PMP.

Citește mai departe articolul pe tolo.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabriel check icon
  Stirea asta ar fi trebuit sa treaca pe prima pagina, chiar inainte de articolele si emisiunile cu regele! Doar atunci am fi fost demni sa ne numim republica! Si nu exagerez cu nimic! Cand le aratam exact ceea ce ne intereseaza, care sunt pasurile noastre, atunci castigam respect si crestem noi ca tara!
  Stirea asta, fapta asta, e de o insemnatate atat de mare incat ar trebui sa o faceti sticky, sa apara zilnic pana proportia distributiei banilor se va inversa: 0 la culte si 10 mil/sector la sanatate (evident, cand or sa anunte ca nu mai pot si inchid bisericile si in acelasi timp raman bani necheltuiti la sanatate voi fi de acord sa dam si la culte pentru ai-i scoate temporar din probleme).
  Mai mult, sunt convins ca si Mihai I ar fi fost de aceea parere cu mine!
  • Like 0
  • @ Gabriel
   Da, 0 acestei pături parazitare și hrăpărețe. Nu este normal, când îți mor oameni in spitale din cauza lipsei de bani să dai acestor hârdaie de rahat - popii bani din bugetul primăriilor. Acestor netrebnici ce sug și de la vii și de la morți. Să fie obligați să plătească impozite și să declare sumele pe care, cu nerușinare, le pretind când serviciul religios ar trebui îndeplinit gratis. Acești îmbuibați au salarii și nu mici de la stat. Nu li se mai cuvine nimic. Epatează prin lux deșănțat când ar trebui sa umble cu pânză de sac și pe picioare, nu cu mașini luxoase și tălăngi de vite din aur atârnate de grimasele de porci.
   • Like 0
 • check icon
  De ce se acordă bani publici la biserici?Cu acordul cui? Manevrele clasice ale politicienilor de ași atrage prostimea multă și bisericoasă.te ia greața.
  • Like 0
 • Moka check icon
  N-are nimk. A zis Kirill ca compenseaza el... ;)
  • Like 1


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult