Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Construcția mult așteptatei Autostrăzi A3 Ploiești-Brașov începe cu un site. Cum arată Valea Prahovei, filmată din dronă

Ploiesti-Brasov

Compania de Autostrăzi a lansat un site cu informații despre autostrada A3 Ploiești - Comarnic - Brașov: http://ploiesti-brasov.ro/. CNAIR promite că aici vom găsi informații actualizate periodic, stadiul la zi și soluții pe termen scurt pentru degrevarea traficului pe Valea Prahovei.  

Site-ul conține, printre altele, și un interviu cu Petre Ene, director general adjunct al Consitrans, firmă de consultanță care a câștigat prin licitație publică proiectul tehnic pentru Ploiești-Brașov. „Sperăm că în urma analizei pe care o vom face și a studiului de fezabilitate - care va arăta eficiența economică a traseului pe care îl vom propune - că totul se va finaliza cu un proiect tehnic și o autorizație de construire, urmând ca CNAIR să lanseze în viitorul apropiat licitația pentru execuția tronsoanelor de autostradă”, spune Petre Ene. „Se va realiza un pasaj care va traversa drumul național numărul unu și calea ferată București-Ploiești. În zonă vom avea de realizat niște relocări de rețele electrice (unele dintre ele de importanță națională, linii de 400kv )”, a explicat Petre Ene.  

Filmări din dronă, pe Valea Prahovei:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Ce facem cu primii bani de pe proiect? Hai sa punem de-o joaca si sa facem ceva fimari cu drona ca sa aratam...sa aratam ce? Chiar sunt curios care este scopul acestor filmari? Sa ne arate inainte si dupa? Stim foare bine ce este acum, probleme este ca nu cred ca vom sti vreodata cum va arata aceasta autostrada,decat poate daca ea se va asfalta cu drone, ca cu oameni, firme, slabe sanse. Pierdere de timp si bani, din banii nostri bineintele, dar avem filmari cu drona, cine mai este ca noi...
  • Like 0
 • BASCALIE!
  • Like 2
  • @ Mihail Plinga
   Nume check icon
   De acord
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult