Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Construcția mult așteptatei Autostrăzi A3 Ploiești-Brașov începe cu un site. Cum arată Valea Prahovei, filmată din dronă

Ploiesti-Brasov

Compania de Autostrăzi a lansat un site cu informații despre autostrada A3 Ploiești - Comarnic - Brașov: http://ploiesti-brasov.ro/. CNAIR promite că aici vom găsi informații actualizate periodic, stadiul la zi și soluții pe termen scurt pentru degrevarea traficului pe Valea Prahovei.  

Site-ul conține, printre altele, și un interviu cu Petre Ene, director general adjunct al Consitrans, firmă de consultanță care a câștigat prin licitație publică proiectul tehnic pentru Ploiești-Brașov. „Sperăm că în urma analizei pe care o vom face și a studiului de fezabilitate - care va arăta eficiența economică a traseului pe care îl vom propune - că totul se va finaliza cu un proiect tehnic și o autorizație de construire, urmând ca CNAIR să lanseze în viitorul apropiat licitația pentru execuția tronsoanelor de autostradă”, spune Petre Ene. „Se va realiza un pasaj care va traversa drumul național numărul unu și calea ferată București-Ploiești. În zonă vom avea de realizat niște relocări de rețele electrice (unele dintre ele de importanță națională, linii de 400kv )”, a explicat Petre Ene.  

Filmări din dronă, pe Valea Prahovei:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Ce facem cu primii bani de pe proiect? Hai sa punem de-o joaca si sa facem ceva fimari cu drona ca sa aratam...sa aratam ce? Chiar sunt curios care este scopul acestor filmari? Sa ne arate inainte si dupa? Stim foare bine ce este acum, probleme este ca nu cred ca vom sti vreodata cum va arata aceasta autostrada,decat poate daca ea se va asfalta cu drone, ca cu oameni, firme, slabe sanse. Pierdere de timp si bani, din banii nostri bineintele, dar avem filmari cu drona, cine mai este ca noi...
  • Like 0
 • BASCALIE!
  • Like 2
  • @ Mihail Plinga
   Nume check icon
   De acord
   • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult