Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Construcția mult așteptatei Autostrăzi A3 Ploiești-Brașov începe cu un site. Cum arată Valea Prahovei, filmată din dronă

Ploiesti-Brasov

Compania de Autostrăzi a lansat un site cu informații despre autostrada A3 Ploiești - Comarnic - Brașov: http://ploiesti-brasov.ro/. CNAIR promite că aici vom găsi informații actualizate periodic, stadiul la zi și soluții pe termen scurt pentru degrevarea traficului pe Valea Prahovei.  

Site-ul conține, printre altele, și un interviu cu Petre Ene, director general adjunct al Consitrans, firmă de consultanță care a câștigat prin licitație publică proiectul tehnic pentru Ploiești-Brașov. „Sperăm că în urma analizei pe care o vom face și a studiului de fezabilitate - care va arăta eficiența economică a traseului pe care îl vom propune - că totul se va finaliza cu un proiect tehnic și o autorizație de construire, urmând ca CNAIR să lanseze în viitorul apropiat licitația pentru execuția tronsoanelor de autostradă”, spune Petre Ene. „Se va realiza un pasaj care va traversa drumul național numărul unu și calea ferată București-Ploiești. În zonă vom avea de realizat niște relocări de rețele electrice (unele dintre ele de importanță națională, linii de 400kv )”, a explicat Petre Ene.  

Filmări din dronă, pe Valea Prahovei:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Ce facem cu primii bani de pe proiect? Hai sa punem de-o joaca si sa facem ceva fimari cu drona ca sa aratam...sa aratam ce? Chiar sunt curios care este scopul acestor filmari? Sa ne arate inainte si dupa? Stim foare bine ce este acum, probleme este ca nu cred ca vom sti vreodata cum va arata aceasta autostrada,decat poate daca ea se va asfalta cu drone, ca cu oameni, firme, slabe sanse. Pierdere de timp si bani, din banii nostri bineintele, dar avem filmari cu drona, cine mai este ca noi...
  • Like 0
 • BASCALIE!
  • Like 2
  • @ Mihail Plinga
   Nume check icon
   De acord
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult