Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Corina Chiriac, întrebată în emisiunea „În fața ta” dacă este „o feministă”: „E o prostie să împiedici un bărbat să te curteze pentru că asta înseamnă o hărțuire sexuală. Nu m-aș afilia curentului #MeToo”

Corina Chiriac, În fața ta

Foto: Digi24/ GuliverGetty Images

Corina Chiriac este invitata lui Claudiu Pândaru și a lui Florin Negruțiu la emisiunea de sâmbătă „În fața ta” de la Digi 24. Începând din acest weekend, emisiunea „În fața ta” își schimbă ora de difuzare, putând fi urmărită în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13.30.

Corina Chiriac a fost întrebată de moderatori dacă este feministă. A spus că da, dacă acest lucru înseamnă că s-a dedicat carierei. „Nu m-aș afilia însă curentului #MeToo. Este o prostie să împiedici un bărbat să te curteze pentru că asta înseamnă o hărțuire sexuală, asta mi se pare o mare tâmpenie. Orice femeie vrea să audă: Vai, dar, ce bine arătați astăzi, asta nu e o hărțuire sexuală. În America, mi se părea ciudat când vedeam una pe stradă cu mustață că a hărțuit-o un bărbat, îmi venea să îi zic: Alo, când eram noi în România, eram fericite să ne pâsâie cineva pe stradă”, a susținut Corina Chiriac. 

Începută în Statele Unite după acuzațiile de hărțuire sexuală împotriva lui Harvey Weinstein, mișcarea #MeToo a oferit pentru prima dată un climat global în care victimele hărțuirii sexuale au putut să își spună povestea. Influența acestei mișcări, care s-a extins mult dincolo de Hollywood, a determinat revista Time să le acorde celor care s-au aflat în spatele său distincția de personalitatea anului, sub titlul de ”Silence Breakers” - cei care rup tăcerea. 

Mișcarea a generat și critici, printre ele și pe cea a actriței Catherine Deneuve, care a semnat alături de alte 100 de femei cunoscute din Franța o scrisoare pentru „dreptul bărbaților de a flirta”. „Violul este o crimă. Dar flirtul insistent sau stângaci nu reprezintă o ofensă, nici bravura o agresiune macho”, au susținut ele în scrisoarea publicată de cotidianul Le Monde. Cele 100 de semnatare spun că mişcarea #MeToo a lansat în presă şi pe reţelele de socializare „o campanie de delaţiune i de punere sub acuzare publice a unor persoane care, fără să li se lase posibilitatea să se apere sau să răspundă, au fost puşi pe acelaşi plan cu agresorii sexuali”. Bărbaţii au fost „sancţionaţi în profesia lor, constrânşi să demisioneze, doar pentru că au atins un genunchi, au încercat să fure un sărut, au vorbit de lucruri intime în timpul unei cine de lucru sau au trimis mesaje cu conotaţii sexuale unei femei care nu simţea atracţie la rândul ei”, au scris ele. 

#metoo

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Buna ziua. Unde poate fi urmarita inregistrarea emisiunii? Multumesc.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult