Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Coronavirusul în economie | Pentru a se evita aglomerația la ANAF, oamenii de afaceri din AmCham propun Guvernului să amâne termenele de depunere a raportărilor fiscale

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

AmCham România solicită Ministerului Finanțelor amânarea termenelor de depunere a raportărilor fiscale, pentru a evita formarea de aglomerări la sediile administrației financiare, în perioada epidemiei Covid-19.

Reprezentanții oamenilor de afaceri consideră că se impune o ajustare a calendarului de raportare, termenul de 25 martie fiind „cel mai apropiat și problematic”, drept urmare primul care ar trebui amânat.

Mai mult, în spiritul măsurilor trasate de autorități, deja multe companii membre ale asociației au recurs la aplicarea regimului de teleworking/muncă de la distanță, fapt care în sine poate genera întârzieri obiective în pregătirea raportărilor, se arată într-un comunicat AmCham Romania.

„Ne exprimăm disponibilitatea de a identifica împreună cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice intervalul optim de depunere a raportărilor în condițiile impuse de evoluția încă impredictibilă a situației cu care România, asemenea altor state, se confruntă.

AmCham Romania consideră că acest context atipic necesită responsabilitate și adaptabilitate din partea administrației publice și sectorului privat deopotrivă, precum și o colaborare bazată pe încredere care să permită ambelor părți să răspundă adecvat nevoilor din economie și societate, generate de amenințarea Covid-19.

Salutăm intenția Guvernului de a veni în sprijinul companiilor afectate, iar până la identificarea pachetului optim de măsuri de limitare a impactului negativ asupra operatorilor economici și angajaților acestora, amânarea termenelor de depunere a raportărilor financiare și fiscale este un prim pas spre degrevarea companiilor de presiunea generată de pandemie, și este deja o măsură avută în vedere și de alte state, inclusiv SUA”, se mai arată în comunicatul AmCham Romania.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult