Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia
Am citit sute de păreri contradictorii despre acest virus. Doctorii se ceartă intre ei și au teorii diametral opuse. Experții își schimbă ideile după cum bate vântul. Nu am văzut niciodată atâtea grafice care se bat cap în cap.
Din cauza atâtor păreri contradictorii, acest virus ar putea deveni subiect din basmele „1.001 de nopți”. Rezistă pe lemn, oțel, plastic, dar nu rezistă pe ambalajele de mâncare și nici pe mâncare.
Nici un expert nu spune „Oameni buni, hai să fim pregătiți pentru acest virus. Mâncați sănătos și faceți sport. Corpul trebuie să aibă energie pentru a lupta cu un virus”. Sigur va fi mult mai eficient pentru omenire.
Bunicul meu a mers la birou până la 92 de ani. Bunica mea are 95 de ani si face mâncare si curat în fiecare zi. Chiar dacă au răcit sau au avut gripă, au dus boala pe picioare.
Eu la 29 de ani aveam cu 25 de kg mai mult decât acum. Mâncam în fiecare zi „junk food” și nu făceam niciun sport. Răceam în fiecare an.
Într-un an mi-am făcut vaccin antigripal. Am făcut o formă urâtă de gripă de am ajuns la spital. Se pare că nu este bună combinația vaccin cu hamburgeri și cartofi prăjiți.
După 30 de ani am început să fiu atent la ce mănânc și alerg în parc aproape în fiecare zi. De atunci am avut forme foarte ușoare de răceală.
Eu zic că după ce am învățat să ne spălăm pe mâini este timpul să ne mișcăm și să nu mai mâncăm prostii. Nu este imposibil.
Dacă vrei să fii pregătit pentru viruși poți să citești cartea „Mănâncă pentru a trăi” de Dr Joel Fuhrman. Dacă îți schimbi alimentația și faci sport vei avea un corp pregătit să lupte cu virușii.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
E drept ca sunt si in o bula de oameni disciplinati, si ca in tara unde sunt medicii nu primesc comisioane pt retetele prescrise, asa ca mi-a fost simplu sa revin la igiena stricta: somn de calitate, miscare, alimentatie protectoare cu imunitatea (nu gluten, nu zahar, multe legume, fiert de o piftie si supa de oase ca doar am timp cacalau pt astea, muraturi pt probiotice etc etc etc). Se poate fara medicamente, fara suplimente, fara farmacie, fara raceli.
importante tot timpul, nu doar pe timp de pandemie.
Iar in timp de pandemie însă deși sunt în continuare necesare, nu sunt și suficiente, mai sunt necesare și alte chestii, la fel de simple și de evidente.
2.Experții se "ceartă" fiindcă virusul e unul nou ori studiul lui durează. Cercetarea și elaborarea unor concluzii corecte este rezultatul unei munci titanice iar asta nu se face bătând din palme. Cercetarea presupune ipoteze, verificări ori infirmări și s-a făcut ACUM, în timp real. Asta e "cearta". La tv se dă doar bla-bla dar informația e la un click distanță.
Alte popoare au înțeles rolul vieții raționale și a sportului. Noi mai avem de învățat.
Să spui că "acest virus ar putea deveni subiect din basmele 1.001 de nopți” și să sugerezi manipulare, după o experiență atât de cruntă, mai ales acum, când în România al doilea val e deja certitudine, îmi pare iresponsabil (cine se îndoiește să se uite pe worldometers la situația României și comparativ cu alte state). Nu s-a întâmplat niciunei țări, date fiind condițiile politice deosebite din România: unii trag hăis și alții cea plus urmarea rigidă a unor modele ale exact acelor popoare care fac sport și sunt disciplinate. Relaxarea a avut ca moment inițial marea debandadă de 3 zile, când dna Weber, aflându-se în treabă a declarat neconstituționale amenzile. Presiunea psd a forțat relaxarea în ritm alert. A lipsit biciul amenzilor. Oamenii au zis hop înainte de a sări groapa. Măsurile esențiale sunt distanțarea, izolarea la nivel de individ și de stat (se dă degeaba vina pe cei care au intrat în țară de la redeschiderea granițelor, uitându-se că ei până acum, acolo unde au fost, au stat în izolare). S-a făcut ce s-a știut la un moment dat și a fost bine. Numai că s-a purces la relaxare în prezența unei transmiteri comunitare încă (prea mult) prezente. Dacă se făcea cu cap, cu intervale de 2 săptămâni între trepte, nu se ajungea aici. Iar conspiraționiștii au deja experimentul în fața ochilor dar e prea puțin probabil să-l creadă.