Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cristian Tudor Popescu: Bucureștenii să-și cumpere niște catalige fiecare, să umble pe ele și să se încălzească la becurile astea, 10 milioane, ale lui Firea

Luminițe de Crăciun 2019

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat în emisiunea „Cap limpede”, de la Digi24, situația bizară în care se află bucureștenii zilele acestea: în timp ce în multe cartiere oamenii îngheață în apartamente, străzile orașului sunt luminate festiv, cu milioane de beculețe.

La observația că social-democrații nu au prevăzut bani în buget pentru concediile medicale și medicamente, gazetarul a răspuns: „Ceaușescu proceda mai direct atunci: nu se mai găseau medicamente deloc. Ce vă spuneam? Au reușit să reediteze România și acum cu spitalele, cu Fundeniul, cele trei spitale, cartierele unde oamenii n-au apă caldă în vreme ce doamna Firea ne-a pus 10 milioane de beculețe. Eu propun ca bucureștenii să-și cumpere niște catalige fiecare, să umble pe ele și să se încălzească la becurile astea, 10 milioane, ale lui Firea. Sau să joace fotbal cu ele.

Ca Spitalul Fundeni să rămână fără curent, fără apă caldă, așa ceva nu s-a întâmplat din vremea lui Ceaușescu. Nu s-a întâmplat. Deci, iată unde ne-a adus acest partid-cacealma”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai da, nu avem bani pentru investitii in conductele prin care trece agentul termic, dar avem bani de beculete colorate.... Lasa sa stea bebelusii si batranii in frig, ca oricum nu ne pasa, noi vrem sa aratam ce frumos e de craciun in capitala!
    • Like 0
  • Neavand defel pasiuni pt Firea, recunosc faptul ca mie imi place nespus Bucurestiul (cu atat mai mult capitala fiind) impodobit cu luminite specifice sarbatorilor de Craciun. Ar fi chiar absurd ca centrul orasulului sa fie doldora de vizitatori, romani sau turisti straini, ale carui restaurante sunt pline ochi (fiind greu sa gasesti o masa libera in centru, aproape in fiecare seara), iar centrul orasului sa para in preajma sarbatorilor unul posac, in bezna si in economie (in contrast cu viata milioanelor de vizitatori). Apoi, astfel de luminite nu sunt specifice doar centrului Bucurestiului si doar a celui de azi, toate centrele marilor orase, din tara si afara, se impodobesc proportional cu dimensiunea si reprezentativitatea acestora. E o chestiune de gust, poate, care implica, in mod firesc, si subiectivismul, dar eu prefer categoric un oras al carui centru sa fie “impodobit” de sarbatori.
    • Like 0
    • @ Cris Juganaru
      Bai neamule, sunt 10 milioane! (asa zice neFirea_sca). SI ce legatuta are Bucurestiul cu Cupa Mondiala?
      • Like 0
    • @ Cris Juganaru
      De ce, de exemplu, nu s-ar fi putut refolosi ghirlandele de anul trecut?! Avem probleme serioase cu încălzirea (cu RADET) și în loc să căutăm soluții creem probleme. Omul normal știe că „golătatea înconjură, iar foamea dă de-a dreptul” cum spunea I. Creangă. G. Fiirea depărtându-se de locurile unde a trăit Creangă a învățat însă „s-o facă și mai lată!” pe banii noștri. „Reclamele”, care proslăvesc... viitoarele realizări ale primăriței generale (G. Fiirea visându-se realeasă), țâșnesc de câteva luni din ecranele televizoarelor și din difuzoarele radiourilor, cum ies gloanțele din mitralieră. Cele aproape 4 milioane de lei pentru campania pre(a)electorală aruncate în buzunarele aproape tuturor canalelor radio-tv se adaugă risipei cu beculețe, cu concerte „cu intrarea liberă” a câtorva, cu excursii la Sf. Parascheva și în Grecia tot așa a unor „inițiați” sau „informați”. Astea și multe alte căi de risipire a banului public de către FIIREA&Complicii au făcut să n-avem NOI bani pentru încălzire, pentru repararea conductelor și salvarea de la faliment a RADET.
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult