Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cristian Tudor Popescu, despre decizia autorităților care prevede închiderea magazinelor la ora 21:00: Ce sens are?

Piata agroalimentară

Foto Inquam Photos / Cristi Vescan

Decizia autorităților care prevede închiderea magazinelor la ora 21:00 va duce la creșterea aglomerației înainte de această oră în respectivele centre comerciale, a spus vineri seara la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: „Eu mă duc de obicei să-mi fac cumpărăturile după ora 9 seara. Mă duc la supermarket când e lume puțină. Ce-ai făcut acum, de ce să limitezi? La ora 9 închizi magazinele. Și? Și ce-ai făcut?

E mai liber după ora 9. Sunt niște oameni, mai puțini, care se duceau după ora 21:00 să-și facă cumpărăturile fără să congestioneze, fără să creeze aglomerație în timpul zilei. Acești oameni vor veni acum, și eu... dacă se închide la 21:00 trebuie să cumpărăm înainte. Deci crește aglomerația înainte de ora 21:00 în respectivele magazine.

Sau, se închid piețele care funcționează în spații închise și supermarketurile, nu. Ce sens are? Nu se poate găsi nicio explicație. Condițiile sunt aceleași. E vorba de incintă, de mărfurile expuse pe standuri, ca să nu spun tarabă, și de oameni care se mișcă acolo, cu măști, care trebuie să respecte reglementările.

Vânzătorii să poarte mască. Te duci, iei măsuri cu poliția, să poarte mască. Sau administrația pieței, cu controale, îi găsești fără mască, îi amendezi, dar nu te apuci să închizi piața.

Vii cu justificarea, cum a venit președintele Iohannis azi după-amiază - era prin Maramureș -, a venit cu... așa se întâmplă aici... vine... era să zic ca la Securitate, cum era cu ofițerul de interogatoriu bun, și ăla rău, ăia care fezandau pe respectivul prizonier.

Vine Orban, cel rău, apoi vine cel bun, domnul Iohannis și spune... „Domne, nu închidem piețele în aer liber, pentru că e toamnă și țăranii trebuie să își desfacă mărfurile. Bun. Și la piețele în spații închise, nu e valabil și pentru ăia care vând acolo? Ăia ce fac cu mărfurile? Că au și ei dreptate. Le aruncă? Le duc la poarta lui Orban, ce fac cu ele?”, a spus CTP la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • si pietele sunt zonele din cele mai sigure, fiind aerisite si aerul circula bine. In plus administratia pietelor din primele sapt au creat un flux, si directii de deplasare, zona de intrare si zona de iesire, la intrare zona de dezinfectat si personal sa verifice masca si ca piata nu e supra populata si sa organizeze fire de asteptare.
    In alta tara, vorbesc.
    • Like 2
  • Dacă Johannis ar fi spus că școlile și piețele rămân deschise, toată liota de slugi guvernamentale ar fi adus argumente care mai de care mai fistichii menite a justifica dispozițiile luminatului stăpân de la Cotroceni !
    Asta trebuie implementat: „Fără oameni șantajabili, fără slugi în funcții publice ! ”.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult