Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristian Tudor Popescu: Dragnea e un terorist radicalizat, dispus să ia cât mai mulți cu el. PSD e o bandă, nu mai este un partid

CTP la digi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri, la Digi24, discursul de duminică seară al președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Suntem în marș acum spre instaurarea unei dictaturi național-socialiste în România. Accentele sunt clare. Partidul este țara, este statul, este poporul, e justiția. Partidul este totul în acest moment, cum l-a definit domnul Dragnea, cum l-au definit antevorbitorii săi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a adus ca argument în privința declarațiilor sale și „criteriul rasial”. „Am auzit de nenumărate ori, în ultima vreme, de la acești domni și în această seară de la domnul Marian Oprișan, că România trebuie să aibă un președinte român. S-au spus aceste lucruri mereu împotriva celor care nu sunt români de sânge. Campania de înlăturare a lui Iohannis va fi axată acum pe componenta rasială: nu este român, nu este român genetic. Am spus, național-socialism”, a continuat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a reamintit și că una dintre figurile marcante ale regimului nazist, Hermann Goering, este creditat cu următoarea zicere: „Când aud de cultură, îmi vine să scot pistolul”. „Domnul Dragnea tocmai ne-a spus că bărbăția nu se găsește la librărie. Deci noi trebuie să fim români și bărbați, nu trebuie să fim educați, nu trebuie să fim instruiți, nu avem ce face cu cărțile. Putem să le aruncăm, putem să le ardem. Ce să facem cu librăria? Trebuie să fim români, bărbați și tari de genunchi”, a spus jurnalistul.

Dragnea, terorist autoradicalizat, dispus să se autodetoneze

Jurnalistul consideră că „antioccidentalismul a fost etalat în toată agresivitatea lui”, odată cu discursul lui Liviu Dragnea la Consiliul Național al PSD. Cristian Tudor Popescu spune că nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a abordat o asemenea agresivitate în discursul antioccidental. „Ăsta e discurs de jupân de bandă, nu mai e un partid!”, a arătat Cristian Tudor Popescu.  

Liviu Dragnea „e radicalizat aidoma unui terorist. E un terorist radicalizat în acest moment Dragnea, dispus să se autodetoneze și să ia pe câți mai mulți cu el”, e de părere jurnalistul.

Jurnalistul crede că nu există nicio speranță ca Tudorel Toader sau Viorica Dăncilă se i se opună lui Liviu Dragnea. „Se construiesc niște iluzii în legătură cu partidul ăsta, cu Guvernul... Nu, domnule, sunt pesediști cu toții prin natura lor, au trăit în partid, acolo au învățat, cum să te aștepți de la Dăncilă?! O să facă ce-i spune Dragnea. Iar Toader - ce îi spune Dragnea și Tăriceanu. De ce Toader nu a dat încă amnistia? Pentru că încă nu are aviz de la Tăriceanu. Iar Tăriceanu negociază în continuare cu Dragnea, vrea să scoată cât mai mult din povestea asta. Nu există disidenți reali în partid, cum nu au existat nici în Partidul Comunist Român”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a surprins duminică seara la ședința Consiliului Național al PSD cu un discurs-fluviu, fără precedent, care a durat aproape o oră și jumătate și care a fost presărat cu artificii retorice, el însuși recunoscând la un moment dat că parcă face stand-up comedy.

Liviu Dragnea a abordat toate subiectele vehiculate de PSD în ultimii doi ani, a dat teme nominale pentru miniștri și alți lideri PSD și a atacat virulent adversarii - președintele Klaus Iohannis, procurorul general Augustin Lazăr, presa „cu epoleți”, membrii serviciilor „nepatrioți”, multinaționalele, Europa, Soros, încheind cu promisiunea că PSD nu cedează și adăugând: „Doamne-ajută!”. Discursul a venit la încheierea unei ședințe a Consiliului Național al PSD în care s-a cerut „amnistia de Centenar” și formularea unei plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Astia dau foc tarii ca sa-si stearga urmele, apoi vor veni pe tancurile (cu apa) sovietice sa stinga incendiul.
  • Like 0
 • Bismark: Germania sunt EU, Dragnea: România este PSD
  • Like 0
 • „„Dragnea tocmai ne-a spus că bărbăția nu se găsește la librărie. Deci noi trebuie să fim români și bărbați, nu trebuie să fim educați, nu trebuie să fim instruiți, nu avem ce face cu cărțile.”” Da, dacă ne uităm la faptele „vitejești” ale lui cum ar fi folosirea de o parte din fondul de salarii pentru plata unor persoane care în loc să se ocupe de copiii cu anumite probleme, moșmondeau cafele și alte mizerii comuniste la sediul PSD-Teleorman. Și de asemenea camuflarea lui sub fustele unor membre PSD, nu cred că poate fi considerată o bărbăție. Cât despre cărți, nu m-ar mira dacă „flaușatul alchimist” (amesteca berea cu apă) degetele de la o mână, să fie prea multe pentru a le număra pe cele citite de el.
  • Like 1
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Da, acest discurs furibund ar fi stand-up comedy, daca n-ar fi stand-up tragedy.
   • Like 1
 • CTP descrie perfect personajul Drac-nea. Acest personaj, cu chipul unui fraier cand nu vorbeste dar smecher cand vorbeste, le arata mierea romanilor in timp ce le da si o pastila cu cianura. Are ca sustinere o adunatura de indivizi ce-i seamana la apucaturi.
  • Like 0
 • Domn' Dragnea traieste in doua lumi, la culmea schizofrenie politice, 2 universiri paralele, dominate de 2 dictaturi. Una a masinatiunilor politice, unde mecanica cuantică a pierdut războiul cu inteligenta emoțională, si cealalta a visului european de limba română, ... lumi ce se ciocnesc frontal la intervale de 5000 de ani, ... singurul mecanic acceptat să traducă este Isus. Sper ca in ceasul adrenalinic, acest Garabet Ibrăileanu a politicii românești să accepte analiza tranzacțională a traducerii.
  • Like 0
 • Ma intreb de cel putin doi ani incoace cu ce-i are la mina jupanu' pe cei care-l sustin, si nu cred ca doar de bani e vorba. Daca-i pe-asa, si reciproca e valabila, si ei il au la mina pe el, da' nu par sa-si dea seama ca "mai multi, mai culti". Omu' detine o camarila de citiva convinsi, care-ar fi nada fara el, restul au de ales, si aleg mereu sa fie cu el. Eu sint foarte curioasa de ce. Ce-or mai fi facind & zicind alde Grindeanu, Firea, Stanescu, Tutuianu, Chirica, si chiar asa, ce mai face doamna Sevil?
  • Like 1
  • @ Cristina Danasel
   check icon
   Dacă vorbim de politicienii vechi (sau, așa zis ”cu experiență”), ei se împart în două:
   a) Alunecoșii: aceștia au foarte rar poziții clare, principala lor grijă este să intuiască cît mai devreme ”încotro va bate vîntul”. Exact la fel ca un broker/dealer din Wall Street. Și tot ca pe Wall Street, pentru un succes răsunător nu este suficientă analiza (analiză poate face aproape oricine), ci ai nevoie și de inspirație, plus tupeu. Acest gen de politicieni nu au niciun fel de rețineri de ordin moral, ideologic sau de alt fel. Ei tratează scena politică ca pe o bursă: cu cît mai des sunt în ”barca” celor cîștigători, cu atît mai ”geniali” se consideră pe sine. Desigur, în numele unei poziționări optime întru îndeplinirea proiectelor comunității!
   b) Cățeii de partid: aceștia sunt oameni disperați să parvină politic. Să ajungă ”repede și rapid” cît mai sus, indiferent ce trebuie să facă pentru asta. Ei, de regulă sunt:
   b1) oameni frustrați, vechi membri ai partidului care au trăit pînă acum ”în umbra” unui șef care nu a ”vrut” să le recunoască meritele (ex: D. Buzatu, M. Oprișan, E. Nicolicea, F. Iordache, C. Rădulescu, Ș. Nicolae...).
   b2) oameni care au venit din alte partide, dornici de afirmare, dar care nu au o reputație de pierdut (ex: O. Vasilescu, C. Ștefănescu...)
   Acest gen de oameni sunt folosiți de ”jupîn” drept ”gardă pretoriană”, de oameni buni la toate deoarece ei vor executa fără crîcnire ordinele primite deoarece e singurul lor mod de a ajunge la acel ”mai sus” fără de care nu-și pot afla fericirea pe acestă lume. Iar acest ”mai sus” nu se termină niciodată chiar de-ar stăpîni un imperiu global. E bine să fii ambițios, nu contest, însă s-ar cuveni să păstrezi o minimă moralitate încercînd să faci asta. Să te gîndești și la efectele pe care această luptă a ta le poate avea asupra celorlalți.
   • Like 2
  • @
   Incadrarea dvs, vizavi de apetitul in a-l sustine pe draknea este foarte corecta. Pozitia a) mi se pare ca se potriveste manusa udmr, si-nca nu de azi, de ieri, ci de zeci de ani. Ticalosul despre care discutam a intuit perfect profilul(nu el, evident, pentru ca el nu are ce face in librarie, ci consilierii ordinari pe care-i are), si a gasit probabil subiectele prin care sa fidelizeze udmr, vom vedea cu ce i-a cumparat. Se spunea la un moment dat ca nu exista un partid extremist in viata politica romaneasca, si se considera ca este un lucru bun, cat o fi psd, dar macar n-avem extremisti. Eeee, scenariul cel mai negru s-a dat in fapt, si constatam ca avem un partid extremist, si ca lucrurile sa fie cu adevarat dramatice, avem cel mai mare partid extremist din Europa, respectiv psd-draknea. Acuma, nu toti psdistii sunt extremisti, nu toti s-au radicalizat, doar draknea, dar prin cumetrii veniti cinstit din partidul lui vadim tudor, se poate crea impresia ca toti psdistii sunt asa. Parca totusi n-ar fi cazul sa creada prea mult draknea in aplauzele timide pe care le-am auzit. Personal, consider oportunist un mare segment din psd, iar asta deja se vede prin ruperile de parlamentari psd, operate de ponta.
   • Like 0
 • Exact ca la "lansarea" lui Hitler. Ce-i de făcut? Grevă generală, dacă sindicatele au conștiință, până la alungarea lor, cu orice risc și consecințe. Manifestații ample in stradă, după modelul "vestelor galbene", nu ca până acum, căci oricum, jandarmii vor primul ordin să reprime. In cazul asta ne batem în parte cu ei. Dar romanii, patrioții au alte preocupări. Se apropie marea crăpelniță și betivaneala de crăciun. Vom petrece crăciunul împreună cu amnistiații. Vom avea temă de apărare.
  Ăsta este rezultatul felului în care, acest popor a tratat votul din 2016.
  • Like 2
  • @ Zugravu Mircea
   Tot aud de marele apetit al romanilor pentru "crapelnita si betivaneala", ceea ce ar reprezenta motivul esential ca lumea sa nu mai iasa in strada cum a facut-o in 2017. Nu este adevarat, la modul cel mai serios. Pur si simplu, incepe sa se intinda un val cenusiu de resemnare si teama peste acest popor. Cine a urmarit inregistrarile care au aparut in presa legate de situatia DNA, ar putea sa inteleaga lucrurile la adevarata lor profunzime. Cand au avut loc masivele demonstratii din ianuarie 2017, DNA functiona, inca nu se incepuse atacul dement si distrugator de catre psd-alde, legile justitiei inca nu fusesera mutilate, romanii se simteau aparati si-au iesit, iar jandragneria nu ajunsese garda pretoriana. Ati fost in 10 august la protest? Ati vazut salbaticia fara limite a jandragneriei? Ce credeti ca le-ar face acum romanilor? Eu cred ca ar pune nu numai tunurile si gazele si bastoanele pe ei, ca-n 10 august, ba chiar s-ar simti legitimati sa puna si gloantele pe ei, dupa nationalismul desantat declarat de draknea.
   • Like 0
 • Propun ca, fiind în an centenar, amnistia și grațierea sa fie data pt. ultimii 100 ani.Deasemenea, președintele KWI sa fie declarat trădător pt. că s-au născut din părinți de altă naționalitate și nu s-a născut în Teleorman.Asta ca atenționare pt.viitorii candidați la Președinție.
  • Like 2
 • Doamne, Dumnezeule, cum e posibil ca o natie intreaga sa-nghita mizeriile acestor indivizi si sa taca?! Serviciile secrete ce fac?! Stam asa toti si inghitim magariile unor infractori bolsevici?! In anii cincizeci au luat averile oamenilor si au distrus sute de mii de vieti si acum ne-au furat averea tarii in ultimii 29 de ani si tot ei vor sa puna pumnul in gura oamenilor drepti si de onoare din tara asta, ponegrind in dreapta si-n stanga PE ORICINE nu e in gasca lor sinistra?!!! Nu se poate asa ceva!!!!
  • Like 2
  • @ Adriana Negruti
   Victor66 check icon
   Pai nu serviciile secrete sunt responsabile?
   • Like 0
  • @ Victor66
   Am vrut sa spun oamenii de onoare din serviciile secrete, ca factiunea TICALOASA e clar ca isi face mendrele.
   • Like 1
  • @ Victor66
   Am vrut sa spun oamenii de onoare din serviciile secrete, ca factiunea TICALOASA e clar ca isi face mendrele.
   • Like 1
  • @ Adriana Negruti
   ,,cum e posibil ca o natie intreaga "? Realitatea-i ca nu-i o ,,natie intreaga ", e o natie dezbinata... ! Majoritatea i-a votat si-ntreaga putere au luat !Si eu tot de anii '50 mi-am amintit cand au decapitat intelectualitatea si au lichidat gospodariile taranilor...avand si atunci sustinatorii de partea lor. Ne asteapta vremuri si mai grele...
   • Like 1
  • @ Adriana Negruti
   Ce fac serviciile secrete? Păi......conduc deja de mai bine de 50 de ani :)
   • Like 0
  • @ Adriana Negruti
   Delia MC Delia MC check icon
   Serviciile secrete au de obicei altă treabă. S-a lansat gogorița asta pentru că prea îi prindeau cu afaceri necurate prin ascultarea telefoanelor. Serviciile secrete se ocupă cu siguranța națională în general. Dacă sunt atât de des pomenite, e clar, nu le convine. Responsabili de manipulare sunt un număr de consilieri, plătiți din bani publici a caror nume au rămas secrete. S-a cerut dezvăluirea identității lor dar psd a zis pas...Ar fi în stare să decapiteze siguranța națională, anti-tero inclusiv, numai să scape ei...
   • Like 2
  • @ Delia MC
   Serviciile secrete au in sarcina siguranta nationala. Daca milioane de oameni pleaca din tara lasand tara fara forta de munca, asta nu e siguranta nationala, deci, ele, serviciile(ma refer la cei constiinciosi si patrioti de-acolo-daca mai sunt si dintr-astia) ar trebui sa FACA CEVA. Sa nu lase poporul asta in totala consternare si scarba, ca e un biet popor care a suferit destul!!! Dar daca serviciile secrete sunt IMPANATE cu agenti pro-rusi, lor nu le pasa daca Romania se dezintegreaza, ca are cine s-o ocupe si s-o transforme in gubernie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu pot sa nu gandesc in felul acesta cand vad ca SUNTEM TINUTI DE VORBA DE ANI DE ZILE si e tot mai rau in privinta evolutiei economice, a coeziunii fortelor democratice si a civilizatiei pe care ni le doream!
   • Like 0
  • @ Suzana Tanase
   Nu aveau nicio sustinere nationala propriu-zis de partea lor, aveau insa tancurile rusesti, Sunt o seama de diferente importante intre cele doua situatii. Comunistii au luat atunci cam tot, parte au dat rusilor, si parte au construit noua ordine sociala, comunismul, avutul tuturor. In cazul de fata, s-a furat temeinic, dar asta nu s-a dus in avutul tuturor, ci in buzunarele lor, hotia intra si trans-frontaliera. Sunt mult mai complicate lucrurile acum, plus distrugerea justitiei, ca sa nu raspunda pentru hotiile facute.
   • Like 1
 • catalin check icon
  Totul este simplu,ticăloșii care conduc România în perioada ăsta vor sa scape de pușcărie Restul este manipulare !
  • Like 4


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult