Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu: Oameni buni, aceste partide aflate la putere, PSD-ALDE, vă pun taxe în spinare și, în același timp, vor să îi ierte pe hoți de evaziune fiscală

Cristian Tudor Popescu, Digi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus la postul Digi24că Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici sunt pe nedrept numiți iresponsabili care aruncă economia în haos. „Nu e adevărat. Știu foarte bine ce fac, doresc să creeze acest haos economico-financiar.

Aplică principiul impostorului, care vine din inginerie: atunci când nu ești în stare să remediezi un defect grav, încearcă să provoci un defect și mai grav care să scoată instalația din funcțiune, ca să nu se mai cunoască defectul inițial. S-a întâmplat ceea ce spun de un an, au ajuns la criză. Evident că nu mai au bani - acesta este defectul grav. Și, pe principiul impostorilor, încearcă să creeze unul și mai grav să arunce economia în haos să spună că de acest defect sunt vinovate companiile, băncile, Soros, capitalismul”, explică jurnalistul.

Cuvântul „lăcomie” plasat în denumirea unei taxe duce cu gândul la propaganda anilor '50, ]n care nancherui era prezenta dtept un individ obez, cu valiza burdușită de dolari, care nu muncește și se îmbogățește pe spinarea poporului. 

„Acesta este mesajul și își pregătesc acum propaganda pentru momentele crunte din punct de vedere economico-financiar care oricum urmează pentru România”, atrage atenția Cristian Tudor Popescu. 

Acesta remarcă existența unui paradox: pe de-o parte, Guvernul pune noi taxe, pe de alta, alianța la putere trece prin Camera Deputaților propunerea deputatului Rădeulescu de a-i ierta pe evazioniști de închisoare, dacă achită prejudiciul. „Oameni buni, acest guvern, aceste partide aflate la putere, PSD-ALDE, vă pun taxe în spinare, se vor simți imediat, și în același timp îndeamnă hoții să fure, scutindu-i de taxe pe hoți prin legea din parlament, ca să nu facă pușcărie”, avertizează jurnalistul.

Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici au, în teoriile lor economice, înaintași precum Irina Loghin. „Mi-am dat seama azi, ascultându-l pe domnul Teodorovici, că la filmul de promovare al guvernului Dăncilă, filmul de Centenar, ar trebui adăugați Dragnea, Vâlcov și Teodorovici, Premiul Nobel pe economie pe 2018, premiu care are, după părerea mea, un trecut, opera acestor domni nu vine pe un teren virgin, au înaintași de seamă. La începutul anilor 2000 doamna cântăreață Irina Loghin era senator al României din partea PRM și doamna a auzit ea că un individ pe nume RASDAQ îi fură pe români și a propus în Senatul României arestarea lui RASDAQ. RASDAQ înseamnă Bursa Română de Valori Imobiliare.

Cam asta a făcut azi trioul de Premiul Nobel Dragnea-Vâlcov-Teodorovici, arestarea bursei, ceea ce părea atunci o utopie amuzantă, iată că acum se realizează.

Senatorul Adrian Păunescu a propus stabilirea cursului leu dolar în Parlament prin vot. Avem mai recent un alt predecesor, domnul Tudose, ne-a comunciat că nu își ține salariul la bancă, că nu își ia salariul pe card pentru că nu vrea să dea 2 bani băncii și recomandă românilor să nu-și mai pună banii în bănci, deci să îi țină undeva la saltea, la ciorap”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult