Cristian Tudor Popescu crede că amenzile nu mai funcționează pentru a convinge cetățenii să respecte măsurile recomandate sau impuse de autorități. Gazetarul a vorbit la Digi24 despre cum populația, după deciziile Curții Constituționale, sesizată de Avocatul Poporului, a anulat toate amenzile date în perioada stării de urgență și a conchis că „probabil că oamenii spun, când polițistul scrie amenda, <<Scrie, bă, acolo, consumă-ți pixul de pomană, că oricum n-o să-ți plătesc! Că vine prietena mea doamna Weber și mă rezolvă!>>”. CTP a făcut referire în dialogul de la Digi 24 cu jurnalistul Claudiu Pândaru și la cei care nu poartă mască.
- Cristian Tudor Popescu, despre cei care nu poartă mască:
„Nu poți să faci altceva decât să îi spui. Să încerci să îi explici omului, păstrând distanța fizică de un metru și jumătate, că nu e bine ce face.
Calm, să îi spui: „Măi omule, în felul acesta poți să te infectezi tu și, mai grav, dacă ești deja purtător de virus, poți să infectezi niște oameni care nu au nicio vină. Nu te gândești? Poți să iei virusul și să te duci cu el acasă, la tine în familie. Nu te gândești la lucrurile astea?”.
Dar mai mult nu ai ce să-i faci! Că nu poți să te năpustești asupra lui să-i pui o mască pe față.
Eventual poate să fie silit să facă asta de niște organe de ordine, îndreptățite, dar de către mine ca cetățean, nu.”
Cristian Tudor Popescu a criticat și schimbarea poziției PSD și a liderului acestuia. După ce inițial a votat legea carantinei și izolării, trimisă de Guvern în Parlament, Marcel Ciolacu a revenit și a declarat că a identificat „orori juridicie” în actul normativ ce vor fi corectate la Senat și că executivul PNL vrea să transforme România într-un „lagăr medical”. „E o demagogie de joasă speță”, spune Cristian Tudor Popescu.
- CTP, despre poziția PSD:
„PSD a înțeles un lucru în raport cu strămoșul său, bunicul său, adică PCR. În cazul dictaturii comuniste, până în ’89, se proceda așa: ce spunem noi că nu există, partidul, nu există.
Are loc o explozie la Cernobîl și noi românii, după o săptămână nu avem habar că umblă particule radioactive prin aerul României, aidoma țânțarilor.
Mecanismul dictaturii comuniste era blocarea, tăierea canalelor de comunicație. Acum nu se mai procedează așa, nu mai funcționează așa și atunci PSD a înțeles, cum poți să ascunzi adevărul cel mai bine? Nu ascunzându-l, ci înecându-l în minciuni, năclăindu-l în minciuni.”
Găsiți aici înregistrarea integrală a discuției.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
"Ce dom'le nor radioactiv? Nu ma face pe mine niste particule atomice de-astea. E o conspiratie sa nu putem iesi noi la gratar. Eu sunt liber si fac ce vreau. Daca ploua chiar am sa scot limba sa sorb de la mama natura."
Minti cu nerusinare. S-a stiut din secunda unu si s-au luat masurile necesare pe potriva cunostintelor de la vremea respectiva. Poate ca moldovenii, in special cei din nord isi mai aduc aminte, cei care mai traiesc cam cat iod au inghitit.
Si acum am o intrebare pentru dvs: stie cineva cine este individul CTP si mai ales cum a ajuns, dupa "revolutie" (a seciti involutie) sa se dea mare "formator de opinie" in mai toate domeniile cand el, ca adult si "om al muncii", in perioada 1981-1991 (cca 10 ani), practic nu a existat???
CV-CTP:1981 termina facultatea de automatica si calculatoare Bucuresti, 1991 la "Adevarul" Oare din ce o fi trait/cu ce s-o fi ocupat/si mai ales pe unde o fi lucrat (retineti, va rog, inginer in automatica si calculatoare) in acesti 10 ani (sa nu-mi spuneti ca din "brosura" Planetarium publicata abia in 1987)???? Cred ca cel ce poate da raspunsul corect la aceasta intrebare poate/ar putea sa explice si "inexistenta" individului in perioada 81-91, ca si "cresterea meteorica" ca jurnalist/analist/formator de opinie, (dupa cum vedeti toate sunt in "stransa" legatura cu ingineria in automatica si calculatoare) dupa 91.
Am aflat, la fel că restul globului, atunci când situația nu a mai putut fi ascunsă de conducerea partidului sovietelor.
Sau poate facea parte din acea conducere de le știe el așa pe toate, din secunda 2.
"Are loc o explozie la Cernobîl și noi românii, după o săptămână nu avem habar..."
Minti cu nerusinare. S-a stiut din secunda unu si s-au luat masurile necesare pe potriva cunostintelor de la vremea respectiva. Poate ca moldovenii, in special cei din nord isi mai aduc aminte, cei care mai traiesc cam cat iod au inghitit."
Sunt 3 posibilitati pentru matale... ori esti prost, ori esti prost intentionat ori amandoua. Ca sa nu rescriem istoria cu nerusinare va informez ca incidentul de la Cernobal a avut loc pe 26 Aprilie 1986.
Principalele măsuri de radioprotecție, recomandate de Ministerul Sănătății, s-au luat în data de 2 mai 1986. Manifestările sportive planificate pentru 2 mai, Ziua Tineretului, s-au interzis. Începând cu data de 3 mai, populația a primit iod stabil (iodură de potasiu) pentru a bloca intrarea iodului radioactiv în organism. Sa facem un calcul 3 mai-26 aprilie... sa fie o saptamana? Cum era cu mintitul cu nerusinare?
In blocul comunist s-a mintit continuu. Publicul nu a fost informat niciodata deschis, transparent in totalitate despre dezastru si consecintele sale. Atat de pervers a fost sistemul incat au trecut ani buni din 1986 pana cand s-a inceput inlocuirea defectului la reactoarele de tipul celui de la Cernobil.
Cat despre cum a fost acoperit incidentul de "media" Romaneasca a vremii va invit sa va reimprospatati memoria citind acest articol: https://mindcraftstories.ro/index.php/2019/06/06/accidentul-de-la-cernobil-in-presa-romaneasca-comunista/
Cine a crezut ca n-or sa se mai scrie ode PARTIDULUI dupa '89 s-a inselat amarnic. Da-i inainte tovarase!
Oricum aici mesajul era altul dar este greu de priceput , mai ales daca esti batut in cap, PSD & Co fac pe ingrijoratii dar saboteaza cu iresponsabilitate toate incercarile de a tine in frau nenorocirea asta.
Aici nu este numai vorba de imbolnaviri si moartea unor oameni , este vorba de viitor , este vorba de economie si de capacitatea de a merge inainte, inclusiv de plata pensiilor si salariilor ... Daca se va ajunge la 2000 de imbolnaviri pe zi , se va opri iar tot .
Chiar asa de tampiti sa fim ?
Este chiar as mare lucru sa respectam niste reguli elementare de igiena , sa purtam masti si sa nu ne imbulzim unii in altii ?
Daca sunteti atat de interesat de activitatea d-lui CTP inainte de 1989 , de ce nu-l interpelati direct ?
De ce oare doar la d-nul CTP va deranjeaza faptul ca din inginer s-a transformat in formator de opinie ?