Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu: „Singura șansă a d-lui procuror Lazăr să scape de revocare era să fie mort”

Cristian Tudor Popescu la Digi24

„Dl. Lazăr are o vârstă, are o viață profesională în spate, în care așa cum arată arhivele a fost ireproșabil. Să vină un ins din aceeași breaslă să își bată joc de tine. Acest așa-zis raport este o insultă pentru acest om. Vine Tudorel Toader și îl insultă în 20 de puncte. Putea să vină să facă în 100 de puncte, așa cum l-a bricolat. Singura șansă a d-lui procuror Lazăr să scape de revocare era să fie mort”, a spus Cristian Tudor Popescu despre „ievaluarea” făcută de ministrul Justiției procurorului general. Jurnalistul a remarcat, la postul tv Digi24, o afirmație făcută de Tudorel Toader în timpul prezentării raportului, care arată care este raportarea sa la Augustin Lazăr „Nu-mi spui tu mie cum se face, adresarea fiind către procurorul general”.

„Ce am văzut în această seară a fost programat de acum un an, când a fost făcută prima ievaluare a Parchetului General și a DNA”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Acesta consideră că rechizitoriul făcut de Tudorel Toader lui Augustin Lazăr este mai subțire decât cel făcut Codruței Kovesi. „Este o lungă insultă la adresa acestui om după o viață de muncă. Iar apoi Tudorel Toader dispare din peisaj, dânsul se întoarce în concediu. Este o bătaie de joc nu doar la adresa lui Augustin Lazăr, ci la adresa unei întregi națiuni. Îl acuză de folosirea expresiei „niște inculpați de rang înalt”. Formidabil. Inculpat de rang înalt este absolut corect, nu încalcă absolut nimic”, a explicat jurnalistul. Acesta spus că așteaptă să vadă reacția președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a criticat pentru faptul că i-a chemat la consultări la Cotroceni pe Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea. „Nu a obținut nimic, prin invitarea la Cotroceni, în schimb a pierdut. Impresia este de ridicol, de slăbiciune, de funcție decorativă. Cum să faci un pact cu niște derbedei care te atacă”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

Acesta a amintit că Iohannis își poate asuma să refuze revocarea ceea ce va conduce la începerea procedurii de destituire a șefului statului și la convocarea unui referendum. „Poate spune: Nu îl revoc, urmează procedura de destituire și mergem la referendum. Dacă va semna revocarea, dacă dl. Iohannis face același lucru pe care l-a făcut cu Kovesi, nu înțeleg ce treabă mai are la Cotroceni”, a  subliniat jurnalistul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gabriei check icon
    ok presedintele refuza revocarea si incepe procedura de destituire, referendum etc. si-atunci ce face psd-ul?! Mareste salariul minim pe economie, pensiile si salariile bugetarilor. Trece sau nu referendumul?!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult