Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristian Tudor Popescu: „Singura șansă a d-lui procuror Lazăr să scape de revocare era să fie mort”

Cristian Tudor Popescu la Digi24

„Dl. Lazăr are o vârstă, are o viață profesională în spate, în care așa cum arată arhivele a fost ireproșabil. Să vină un ins din aceeași breaslă să își bată joc de tine. Acest așa-zis raport este o insultă pentru acest om. Vine Tudorel Toader și îl insultă în 20 de puncte. Putea să vină să facă în 100 de puncte, așa cum l-a bricolat. Singura șansă a d-lui procuror Lazăr să scape de revocare era să fie mort”, a spus Cristian Tudor Popescu despre „ievaluarea” făcută de ministrul Justiției procurorului general. Jurnalistul a remarcat, la postul tv Digi24, o afirmație făcută de Tudorel Toader în timpul prezentării raportului, care arată care este raportarea sa la Augustin Lazăr „Nu-mi spui tu mie cum se face, adresarea fiind către procurorul general”.

„Ce am văzut în această seară a fost programat de acum un an, când a fost făcută prima ievaluare a Parchetului General și a DNA”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Acesta consideră că rechizitoriul făcut de Tudorel Toader lui Augustin Lazăr este mai subțire decât cel făcut Codruței Kovesi. „Este o lungă insultă la adresa acestui om după o viață de muncă. Iar apoi Tudorel Toader dispare din peisaj, dânsul se întoarce în concediu. Este o bătaie de joc nu doar la adresa lui Augustin Lazăr, ci la adresa unei întregi națiuni. Îl acuză de folosirea expresiei „niște inculpați de rang înalt”. Formidabil. Inculpat de rang înalt este absolut corect, nu încalcă absolut nimic”, a explicat jurnalistul. Acesta spus că așteaptă să vadă reacția președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a criticat pentru faptul că i-a chemat la consultări la Cotroceni pe Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea. „Nu a obținut nimic, prin invitarea la Cotroceni, în schimb a pierdut. Impresia este de ridicol, de slăbiciune, de funcție decorativă. Cum să faci un pact cu niște derbedei care te atacă”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

Acesta a amintit că Iohannis își poate asuma să refuze revocarea ceea ce va conduce la începerea procedurii de destituire a șefului statului și la convocarea unui referendum. „Poate spune: Nu îl revoc, urmează procedura de destituire și mergem la referendum. Dacă va semna revocarea, dacă dl. Iohannis face același lucru pe care l-a făcut cu Kovesi, nu înțeleg ce treabă mai are la Cotroceni”, a  subliniat jurnalistul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gabriei check icon
    ok presedintele refuza revocarea si incepe procedura de destituire, referendum etc. si-atunci ce face psd-ul?! Mareste salariul minim pe economie, pensiile si salariile bugetarilor. Trece sau nu referendumul?!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult