Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României: Talent a fost mereu în România, problema e la mentalitate, la cât de foame ne e de rezultate

Cristina Neagu - FB

Foto: Facebook Cristina Neagu

Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Striblea că după ratarea calificării la Jocurile Olimpice s-a gândit să renunțe temporar la echipa națională. 

„Da, m-am gândit, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag de la echipa națională, dar că ar fi bine să fac o pauză. Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză de la echipa națională”, spune Cristina Neagu. Sportiva se vede, însă, și revenind: „Echipa asta națională face parte din mine și cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi pe terenul de handbal este atunci când joc la echipa națională.”

Când vine vorba despre handbal, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României spune că pe teren trăiește fiecare clipă ca și cum ar fi ultima.

„Sunt prea înnebunită după handbalul ăsta. Oricat aș fi de supărată, mă gândesc că vin alte meciuri. E parte din mine, sunt nebună când vine vorba de handbal, trăiesc fiecare moment acolo în teren ca și cum ar fi ultimul. Sunt foarte fericită pe teren. Mă simt norocasă că am găsit meseria perfectă. Iubesc atât de mult ceea ce fac, așa că nu pot să spun că e o muncă”, a mărturisit Cristina Neagu.

De asemenea, Cristina a evaluat starea handbalului românesc din prezent, prin comparație cu adversarele tradiționale ale României la handbal: „Talent a fost mereu în România, problema e la mentalitate, la cât de foame ne e de rezultate (...) și, bineînțeles, la nivel de pregătire.”

Urmăriți, mai jos, interviul acordat în exclusivitate de Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României și ambasador de brand BRD – Groupe Societe Generale, jurnalistului Cătălin Striblea, într-o întâlnire facilitată de BRD – Groupe Societe Generale:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult