Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal a României: Talent a fost mereu în România, problema e la mentalitate, la cât de foame ne e de rezultate

Cristina Neagu - FB

Foto: Facebook Cristina Neagu

Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Striblea că după ratarea calificării la Jocurile Olimpice s-a gândit să renunțe temporar la echipa națională. 

„Da, m-am gândit, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag de la echipa națională, dar că ar fi bine să fac o pauză. Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză de la echipa națională”, spune Cristina Neagu. Sportiva se vede, însă, și revenind: „Echipa asta națională face parte din mine și cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi pe terenul de handbal este atunci când joc la echipa națională.”

Când vine vorba despre handbal, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României spune că pe teren trăiește fiecare clipă ca și cum ar fi ultima.

„Sunt prea înnebunită după handbalul ăsta. Oricat aș fi de supărată, mă gândesc că vin alte meciuri. E parte din mine, sunt nebună când vine vorba de handbal, trăiesc fiecare moment acolo în teren ca și cum ar fi ultimul. Sunt foarte fericită pe teren. Mă simt norocasă că am găsit meseria perfectă. Iubesc atât de mult ceea ce fac, așa că nu pot să spun că e o muncă”, a mărturisit Cristina Neagu.

De asemenea, Cristina a evaluat starea handbalului românesc din prezent, prin comparație cu adversarele tradiționale ale României la handbal: „Talent a fost mereu în România, problema e la mentalitate, la cât de foame ne e de rezultate (...) și, bineînțeles, la nivel de pregătire.”

Urmăriți, mai jos, interviul acordat în exclusivitate de Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României și ambasador de brand BRD – Groupe Societe Generale, jurnalistului Cătălin Striblea, într-o întâlnire facilitată de BRD – Groupe Societe Generale:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult