Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

CTP: Cu domnul Voiculescu este o problemă. Eu nu am văzut din partea Ministerului Sănătății decât trucuri de imagine și scandaluri artificial create

Vlad Voiculescu - 27 ianuarie

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 că este „o problemă” cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar din partea ministerului pe care acesta îl conduce nu a văzut decât „trucuri de imagine și scandaluri artificial create”. Totodată, potrivit gazetarului, ministrul Sănătății a intrat în această funcție cu un capital de încredere considerabil pe care „l-a făcut praf” în ultimele trei luni.

CTP a vorbit și despre noile restricții care urmează să intre în vigoare începând de duminică și despre sentimentul de nesiguranță pe care autoritățile l-au transmis cetățenilor în ultimele zile.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Noile restricții. Dumneavoastră spuneți că procedeul prin care acestea au fost anunțate nu a fost deloc unul potrivit.

Cristian Tudor Popescu: „A fost o bulibășeală, ce să mai vorbim? Ciocniri politice între diverse persoane care au interese divergente în momentul ăsta, și de aici „hăis și cea”. Ba le luăm până mâine, ba de la ora 18.00, ba de la ora 20.00. Azi intră, nu mai intră azi, intră duminică și așa mai departe.

Sentimentul ăsta de nesiguranță pe care îl dau cetățenilor este categoric vina autorităților. Măsurile sunt necesare. Și dacă se va impune carantină totală, este necesară la un moment dat. Aproape că nu cred că putem scăpa de așa ceva”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Credeți că se va ajunge la carantină totală?

Cristian Tudor Popescu: „Se va ajunge de facto. Va fi situația de carantină totală, dar nu se va pronunța așa ceva. Este iarăși vorba de interesul politic, să nu zică oamenii „iar ne închid ăștia” așa că nu îi zicem carantină. Este un animal cu patru picioare, cu blană, cu coadă și care face „miau”, nu e pisică. Așa o să fie și cu carantina. Asta este problema principală, nesiguranța pe care o generează.

Cu domnul Voiculescu este o problemă, nu pot să nu spun lucrul acesta. Nu știu ce conține raportul pe care domnul Voiculescu i l-a dat domnului Cîțu. Trebuia să predea acum raportul acela cu acțiunile sale, ce a făcut în mod efectiv și pozitiv”.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Am văzut acel document și informații din el au apărut pe surse, în presă. Vorbește despre eficientizarea metodologiei de urmărire a cazurilor și de raportare, despre planuri de viitor și despre crearea unor noi proceduri în spitale dar și paturi la ATI, despre comunicare pe care o trece la capitolul lucrurilor bune făcute - intensificarea comunicării.

Cristian Tudor Popescu: „Așa zice? Intensificarea comunicării un lucru bun? Dumnezeule! Uitați ce este cu domnul Voiculescu, să fie clar. Imediat după incendiul de la Piatra Neamț am pus o întrebare pe Facebook în legătură cu medicul care a intrat în foc pentru a salva pacienți și care și acum se chinuie prin Belgia cu arsurile: „Cine credeți dintre actualii politicieni că ar intra în foc să salveze niște oameni?”. Rezultatul a fost 39 de nominalizări pentru Vlad Voiculescu. Oamenii din eșantionul de pe Facebook-ul meu îl considerau cel mai probabil săritor în foc pentru ei. Pe locul al doilea, dar departe, era domnul Valeriu Nicolae, activistul civic și umanitar, iar ceilalți cu câte o nominalizare, foarte puțin.

Domnul Voiculescu a intrat în această funcție cu un capital de încredere considerabil pe care, după părerea mea, l-a făcut praf în aceste trei luni. Nu știu ce spune acel raport dar eu nu am văzut din partea Ministerului Sănătății decât trucuri de imagine și scandaluri artificial create.

Ce trebuia acum, după ce s-au terminat alegerile, s-a stabilit o altă majoritate parlamentară, s-a întâmplat asta în noiembrie, te apuci acum să vii cu „au fost modificate cifrele ca să dea bine, să meargă lumea la vot în alegeri”. Ce rost are acum să mai faci asta când situația este critică din punct de vedere medical, când prioritățile sunt cu totul altele? Stăm acum să vedem ce și cum a fost. Probabil că a fost atunci o astfel de mișcare politică, dar era momentul acum? Asta era problema? Asta așteptam acum de la domnul Voiculescu și de la Ministerul Sănătății, să rezolvăm hârele lui cu liberalii? Că de fapt despre asta este vorba”.

Vlad Voiculescu este supărat pe liberali

„Domnul Voiculescu personal este foarte supărat pe liberali. De ce? Din pricina faptului că l-au ales pe Nicușor Dan. Este o chestiune aproape personală acolo. Uitați-vă la toate aceste mișcări de gherilă, de băgare de băț prin gard care nu au anvergură. Eu mă așteptam de la domnul Voiculescu la chestii de anvergură. A tot vorbit despre demantelarea mafiei din sănătate, a tuturor structurilor de corupție din minister, din teritoriu. Speranța s-a pus în el, în direcția asta.

Domnul Drulă iată că face ceva, tot de la USR, acum s-a luat piept în piept cu buboiul de la metrou. În schimb domnul Voiculescu nu a făcut nimic din ce așteptam de la el. Asta așteptam de la el? Toate hârele și certurile astea?

Și de la el, și de la alții, pentru că există și în rândul liberalilor ciocniri, între aripa Orban, aripa Cîțu, se induce ideea de nesiguranță populației. Întotdeauna când se ceartă autoritățile la vârf apare această idee de nesiguranță în mintea oamenilor”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Salve, comunitate!

  -Sunt de acord cu războiul mediatic, câteva bucăți de timp;
  atunci când victimele //colaterale// devin mai numeroase decât țintele, mă opresc, crucit.

  Nebun, cu:
  Cele bune,
  Purice Narcis-Teofil

  • Like 0
 • Nu inteleg ce aveti cu el. Ca orice baiat de succes, cu scoala vietzii, se ocupa de invartelile mandantilor si in rest se da pe feisbuc! Ce asteptati de la el, ce vreti sa faca? Face tot ce trebuie pentru cine l-a pus si gata! Asta-i culmea!
  • Like 0
 • Citez: ”.....te apuci acum să vii cu „au fost modificate cifrele ca să dea bine, să meargă lumea la vot în alegeri”. Ce rost are acum să mai faci asta când situația este critică din punct de vedere medical, când prioritățile sunt cu totul altele? Stăm acum să vedem ce și cum a fost. Probabil că a fost atunci o astfel de mișcare politică, dar era momentul acum? Asta era problema?” Am încheiat nefericitul citat. Deci e vorba despre manipularea de către guvernanți a formulelor de calcul și implicit a datelor aferente covid, pentru a crește optimismul populației în vederea participării la alegeri. Asta au făcut-o cei de dreapta, atenție! nu pesediștii. Imaginați-vă ce scandal ar fi fost să fi făcut pesediștii așa ceva!!! Iar conform părerii lui CTP, acest lucru nu trebuia adus acum la cunoștiința publicului. Înțelegem printre rânduri că n-ar fi trebuit dezvăluit niciodată (Dumnezeule mare!!!!!!!) Dacă ar fi spus asta un politician, cineva din conducerea țării, ar fi putut fi etichetat pe bună dreptate ca având apucături dictatoriale, reminescențe comuniste etc. Dar citatul vine din partea unui gazetar și nu unul oarecare, ci unul considerat de mulți (naivi) ca ”fanion”; a fost chiar șef al organizației profesionale specifice. Asta agravează și mai mult lucrurile. Eu știu că un gazetar ar trebui să aibă ca țel suprem informarea populației în orice condiții, cu orice risc și cu orice preț, nu manipularea ei, chiar dacă din considerente strategice benefice. Deși cât de benefic e un lucru, în politică se dovedește de multe ori foarte relativ. Ce pare azi bine, mâine poate să se fi dovedit catastrofal. Oricum, la strategie și tactică se gândesc conducătorii politici, în niciun caz jurnaliștii. Dacă mai sunt jurnaliști adevărați și nu a început să li se urce la cap vocația mesianică.
  • Like 4
 • Dar unde o vazut CTP altceva decat teatru ieftin in ultimii 30 de ani? Circ si paine , circ si paine , mai putin paine ca ii scumpa . Cum sa fraieresti o natiune ca au nevoie de guverne cacacioase decat cu circ ieftin.
  • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult