Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

CTP, despre protestele de sâmbătă: Ce propun ei? Să nu mai purtăm mască, să nu ne mai vaccinăm și să ne tratăm cu leacul doctoriței-minune de la Maglavit

CTP la digi24--

Sâmbătă, în București, dar și în alte orașe din țară au avut loc proteste la care au participat, înghesuiți și fără mască. oameni care contestă măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Aceste proteste sunt, și vor mai fi, un simptom al pandemiei. Adică trebuie să adăugăm la simptomele COVID – febră, dureri de cap, tuse seacă, oboseală, pierderea mirosului și gustului – trebuie să adăugăm și aceste manifestări de stradă. Ele vor avea loc câtă vreme durează pandemia”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Dacă cetățenii raționali, cu bun simț din această țară s-au săturat de a nu-și vedea pe cei dragi, a nu se putea îmbrățișa, s-au săturat să muncească cu masca pe față, s-au săturat să se ferească tot timpul, să trăiască în această tensiune, într-adevăr greu suportabilă, în care ne aflăm de un an de zile, atunci, le spun că trebuie să se sature în continuare de toate acestea, plus și de astfel de proteste pe care le vom vedea în continuare.

Care este rezultatul practic? Dincolo de tot ce vedem filmat la anumite televiziuni din unghiuri avantajoase, ca să pară mai mulți respectivii, în vreme ce crainicii de acolo anunță că sunt zeci de mii de oameni... ei sunt, cum ați spus - maximum o mie au fost la cele două mitinguri. Dar acești inși sunt amplificați prin respectivele televiziuni, ca să pară mai amenințător ce fac acolo, să pară că sunt foarte mulți.

Un procent neneglijabil dintre ei vor duce virusul pentru a-i infecta pe alții. Ăsta este singurul rezultat al protestelor

Rezultatul practic al acestei vânzoleli pe care o vedem pe ecran este un număr. Numărul de infectări în plus, pe care le va genera ce vedem acolo, toți oamenii aceștia fără mască, băgați unii în alții, vor duce virusul plecând de aici. Se duc unde se duc – în familii, în societate, la locul de muncă.

Cu siguranță, un procent neneglijabil dintre ei vor duce virusul pentru a-i infecta pe alții. Ăsta este singurul rezultat. În rest, aceste proteste nu au în spate o structură politică, nu au soluții, nu propun alternative la actuala guvernare pe care o critică. Actuala guvernare care face destul greșeli în gestionarea acestei pandemii, fără discuție. Dar, acești oameni adunați aici nu au absolut nicio soluție.

Ce propun ei? Păi, propun să nu mai purtăm mască, să nu ne mai vaccinăm și să ne tratăm cu ivermectină și cu leacul doctoriței-minune de la Maglavit.

Să fie amendați în primul rând organizatorii. Există organizatori care au asigurat, când au cerut aprobare, că vor fi doar o sută de persoane, potrivit legii. S-a depășit cu mult acest prag, prin urmare organizatorii sunt cunoscuși, să fie amendați potrivit legii. Nici mai mult, nici mai puțin.

Ceea ce au făcut bine forțele de ordine, este că nu au intrat în coliziune, din câte am văzut eu, cu acești manifestanți, pentru că asta n-ar face decât să-i impulsioneze pe acești indivizi să continue cu lozinca că suntem călcați în picioare, suntem atacați de forțele de ordine ale Guvernului, și așa mai departe. Deci, e bine cum au procedat forțele de ordine, după părerea mea.

 Pe cine stăpânim? Cine sunt sclavii? Cine sunt slugile?, dacă noi suntem stăpâni

Am ascultat mai devreme... la Parcul Izvor, am văzut la mitingul de acolo o horă pe melodia „Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni”. Întotdeauna o să mă întreb, la versul ăsta, ai cui stăpâni suntem aici? Pe cine stăpânim? Cine sunt sclavii? Cine sunt slugile?, dacă noi suntem stăpâni. Noi, românii.

Însă, după aceea, o persoană a luat cuvântul în fața cinstitei adunări și a spus: „Nu vreau să mai auzim că noi suntem urmașii lui Traian. Noi nu suntem romani, noi nu suntem urmașii lui Traian. Noi suntem urmașii lui Burebista și Decebal.

Deci, e vorba de acea propagandă protocronistă, dacopată, începută în anii 70 sub Ceaușescu, și pe care o regăsim acum. Ea are la dispoziție două persoane care nu sunt de etnie română – președintele Iohannis și secretarul de stat Raed Arafat. Aceștia doi sunt mană cerească pentru acești manifestanți, pentru că ei unesc în acest ghiveci „ideologic” cu care vin în stradă, unesc protestele anti-pandemie cu protestele xenofobe, împotriva străinilor. Și îi au pe aceștia doi la dispoziție.

De asemenea, vă rog să vă gândiți la o istorie contrafactuală. Dacă acum ar fi fost la putere Viorica Dăncilă – președinte, și PSD-ul să guverneze. Nu am mai fi avut astfel de manifestații, pentru că această coaliție aflată acum la guvernare, cu toate păcatele ei pe care le vedem în fiecare zi, este o coaliție pro-europeană, și aceste mișcări sunt mișcări în mod fundamental anti-occidentale, după cum ați văzut toate lozincile astea cu românii, stăpânii, Burebista, Decebal, nici măcar Traian nu este acceptat, deci, iată că lângă Iohannis, lângă Arafat îl avem și pe împăratul Traian acum, care este excomunicat de acești inși.

Deci, în cazul în care PSD și Dăncilă conduceau România nu am fi avut aceste proteste, ar fi fost mult mai reduse, poate deloc”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Are dreptate dl. Tanase ne intoarcem la retorica lui Ceausescu.Pacat.
  • Like 0
 • Sa mearga copiii la scoala si sa invete. Peste decade de acum inainte, la urmatoarele pandemii sau napaste de orice fel, sa gandeasca limpede si just, cu propriile minti, fara a fi nevoiti sa citeasca ce va fi scris un CTx Pentium 3 sau un CTy Pentium 5. Pe vremea aceea din viitor, jurnalistii nu vor mai fi schimonositi de idiosincrazii, acestia vor face doar rezumate clare si impartiale, pentru ca oamenii sa fie pusi la zi cu ce s-a mai intamplat prin lume. Mai departe, intr-un viitor si mai indepartat, jurnalismul va fi condensat in asemenea grad, incat va putea fi livrat in forma de supozitoare administrabile seara, inainte de culcare. Oamenii vor judeca cu propriile minti intr-o asemena masura, incat nu vor mai avea nevoie de televiziuni sau de alte 'silex-uri' primitive care sa le intunece mintile - deja formate de-a lungul mileniilor prin invatatura scolara asidua si neintrerupta.
  • Like 0
  • @ Valentin Stütz
   Ai putea , de pe acum, sa te concentrezi intr-un supozitor...Eventual, inghite-te singur.

   • Like 0
 • Nu vreau să ies la proteste anti mască sau anti vaccinare.
  Dar nici nu mi se pare normal sa merg pe strada în aer liber cu mască.
  Consider o prostie sa purtam mască pe stradă.
  Poate doar pentru umilirea oamenilor se justifica mască pe stradă.
  Mi se pare caraghios sa particip la un miting condus de sosoaca.......
  Dar de protestele din Germania, Olanda, Anglia, Suedia......
  Am văzut scene halucinante cu câini asmustiti asupra demonstranților....
  Exact ca în nazism....
  Plus ca am mai trăit astfel de vremuri.....
  Europa a luat foc în 1848......
  Dupa primul război, convulsii, sărăcie, revolte, a apărut nazismul și a făcut ordine.....
  După al doilea război a apărut comunismul și nu am avut voie sa călătorim deloc.....
  Acum nu avem voie sa călătorim decât cu pașaport de vaccinare.....
  A ce seamănă toate acestea????
  Am mai văzut astfel de filme....
  Istoria se repeta....
  Drepturile omului obținute cu lupte, sacrificii uriașe au dispărut toate într-un an......
  Pentru drepturile omului as ieși la luptă dar sunt prea bătrân și prea bolnav... Somnul rațiunii naște monștrii domnule ctp.
  Oricum se vede omul de stânga în ctp.....
  Este de acord cu pierderea unor drepturi doar sa fie ordine și liniște.....
  Asta se numește ne-o comunism sau ne-o nazism.....
  Nimic nu se pierde..... Totul se transformă....
  Revoluția continuă și vor veni la putere noile partide fără idealuri, familie, religie,
  Tradiții, respect, umanitate.
  Asta este viața, nu îmi place dar vom scapă și de teroarea covid.
  • Like 0
 • Un joc murdar facut cu ajutorul, doar, al unor dementi si a unei mase mari de ignoranti. Dar "somnul ratiunii naste mostri". Acest fenomen s-a vazut, din pacate, de multe ori n istorie si a costat omenrea enorm.
  • Like 1
 • Dar despre protestele din întreaga Europă? Nimeni? Nimic? Sau am ajuns să fim noi mai breji decât alții?
  • Like 1
  • @ Daniel Pîslariu
   Filbert check icon
   Despre protestele din 'intreaga Europa": idioti sint peste tot, inclusiv in 'intreaga Europa'. Multumit?
   • Like 8
  • @ Filbert
   Nu ai înțeles mesajul. Ai un 2 pentru azi...
   • Like 0
  • @ Daniel Pîslariu
   Păi dacă sunt proteste în întreaga Europă însemnă că în toată Europa sunt Șoșoci și Șoșoace (încurajați de cine știm) și o mulțime fără discernământ care îi urmează. Dacă sunt proteste în întreaga Europă nu înseamnă neapărat că protestrează pentru o cauză dreaptă.
   • Like 4
  • @ Daniel Pîslariu
   În întreaga Europă oamenii aceia protestează pentru un singur drept, inexistent dar inventat de ei: dreptul de a-i îmbolnăvi pe ceilalți, dreptul de a le face rău celorlalți. Asta cer ei. Este ca și cum infractorii ar începe să protesteze pentru dreptul lor de a comite infracțiuni, de a ucide, viola, fura. Este protestul indiferenței și egoismului ajunse la apogeu.
   • Like 4
  • @ Stroe Adriana
   Peste tot in Lume, sunt ,Nebuni ,ca sosoaca ,
   -- Vezi , sit, din America , cu acele atacuri la democratie !
   -- Dez axati mintal si bolnavi ptr putere politica ,sunt in toata lumea ,!
   --- Cine si de ce ar avea intreres , sa cheltuie multi bani ,ca sa , fie inventata o Pandeme ? Cred ca este o gluma !
   -- Omenirea a fost si va mai fi,bantuita de ,pandemii ,virusi ciudati ,dar ,,stiinta moderna le va gasi leacul ,numai trebuie sa avem ,rabdare,
   --Ori asta ne ,lipseste !
   --- Vrem ,totul si deodata daca se poate ! Cam asta vrea ,imbecila de sosoaca ,
   -- Si ce este mai grav ,este ca ,are multi adepti ,ai ,,Nebuniei !
   • Like 1
 • profun check icon
  Sunt câteva planuri cu care Cozile de Topor din Presă (CTP) ... jonglează (citește, manipulează cu bună știință):

  1. Sunt niște ... „unii”, care nu vor să asculte de litera impusă de conducere și contestă măsurilii (sic!)
  2. Te iei de câțiva lideri de opinii divergente și-i demonizezi iar pe cei din mulțime îi reduci din vorbe la dacopați, maglaviști
  3. Vii apoi cu verdicte despre cum cauzează manifestanții infectarea în masă
  4. „Uiți” ce spuneai mai ieri despre libertatea de exprimare și ceri sancționarea drastică a celor care încalcă regulile (mult mai timid decât cei încurajați „ieri” să o facă).
  5. Bagi în luptă și dușmanul de clasă al KiWernIsitului (ce-așteaptă ca a șaptea casă să i-o de statul) ... PeSeDeul

  Ceva despre gravele greșeli de gestionare ale guWernernaților!? Așș! Mucles, deși de aici pleacă (aproape) TOATE relele.

  r1. Este normal ca oamenii să își pună întrebări, atunci când faptele și vorbele guvernanților sunt contradictorii, ambigue, lipsite de consecventă și adesea, prostești de-a dreptul.

  r2. E normal să apară lideri de opinie care să sancționeze prostia conducătorilor care se încurcă în propriile minciuni și dovedesc incompetență crasă în tot ceea ce fac.

  r3. Fără un studiu, dar și fără o logică anume, CTPiștii vorbesc de pericolul a 1000 de oameni în Piața Victoriei, în mijlocul curenților de aer într-o continuă mișcare. Pe bune!? Ăștia 1000 sunt mai periculoși decât milioanele de pasageri, înregistrați zilnic, ai metrourilor, tramvaielor, trenurilor, microbuzelor etc.?
  Nici eu nu am un studiu, dar logic poți compara milioanele care se-nghesuie cu zecile și sutele sub câte-un plafon aflat la juma de metru deasupra capului, cu 1000 de oameni răsfirați în Pța. V., cu 20 de Km de aer liber deasupra, până la ... Stratosferă!?

  r4. De principii și consecvență ați auzit, CTPiștilor? Chiar așa de mult îi disprețuiți voi pe cei cetățeni, încât să le vorbiți ca unor amnezici și incapabili de raționamente simple?

  r5. Dacă ar fi făcut atâtea nemernicii pe minut PeSeDiștii, v-ați fi rupt (pe bună dreptate) hainele de pe voi, CTPiștilor, mai rău decât atunci când exagerați despre ce rău este să ai cele mai mari creșteri economice, de salarii, de pensii din UE.
  • Like 2
  • @ profun
   Bine punctat cu pct. 4!
   • Like 0
  • @ profun
   Esti un individ foarte periculos, tocmai prin "perfecta" argumentare. Esti un contestatar inrait al ctp-lui istilor, dar nu evidentiezi toata mizeria morala, spirituala si economica implementate de psd si cozile lui de topor. Iti place sosoaca? Raspunde strict la intrebare. Ma refer la felul in care se manifesta. Iti plac prozelitii ei? Iti plac sarlatanii care se erijeaza in medici ce au legatura cu fenomenul epidemiologic?
   • Like 3
  • @ profun
   r3. Da sunt mai periculoși pentru că nu poartă mască (în timp ce ăia de la metrou poartă) și stau unii în alții ca oile. Și nu petrec doar cîteva minute, ci ore. Caz în care faptul că se află în aer liber devine irelevant. Doar dacă nu cumva nici nu vorbeau și își țineau și respirația. În acel caz, da, nu reprezintă nici un pericol.
   • Like 3
  • @ profun
   Cred ca, a-ti uitat sa luati medicamentele ptr peseita cronica ?
   -- Ar fi marepacat sa suferiti si de ,, sosocita ,,!!
   • Like 0
 • Eu cred ca aceste manifestari sunt bine venite si un semn de democratie. Ce ar trebui sa faca autoritatile insa, pe lana amenzile legale , sa-i ajute pe acesti oameni sa scrie niste declaratii pe proprie raspundere, ca nu asteapta spitalizare sau ingrijire medicala, in caz ca se imbolnavesc de COVID . Sau sa faca o clinica mistico-medicinala cu circuit inchis , condusa de doamna de la Maglavit.
  Cat despre personaje , prezenta duetului Bahmuteanu- Sosoaca ne da masura adunarii de acolo. Desi am compasiune pentru victimele colaterale pe care le pot genera aceste miniti infierbantate, trebuie sa fii de o anumita factura ca sa te invarti in aceleasi cercuri cu Sosoaca si Bahmuteanu. Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti.
  • Like 9
  • @ Radu Bogdan
   Delia MC Delia MC check icon
   De acord, dar aceia pe care i-ar îmbolnăvi aceștia ducându-se la părinți, rude? Victimele colaterale.
   Vai de capul ei democrație dacă au ajuns capvizii, conspiraționiștii și negaționiștii s-o apere.
   • Like 8
  • @ Delia MC
   Ei nu apara nimic in afara prostiei instalate cu temeinicie in capul lor, dar sunt un fenomen care trebuie inteles . Acum un an as fi reactionat mult mai vehement caci intr-adevar ei sunt un pericol . Acum in situatia in care probabil in cateva luni, toti care doresc sa se vaccineze , o s-o faca , am foarte putina compasiune pentru cei care o sa ramana sa asculte prostiile cuplului comic Sosoaca-Bahmuteanu . Cred ca pe masura ce o sa treaca mai multi prin boala , o sa se diminueze si numarul scepticilor.
   • Like 6
  • @ Radu Bogdan
   "Fenomenul" trebiue inteles si este bine inteles dar nu trebuie tolerat, mai ales in numele democratiei. asta discrediteaza democratia.
   • Like 3


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult