Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

CTP, despre renegocierea PNRR: E ca în bancul cu Ițic și Ștrul care se duc să vâneze lei în Africa

CTP la Cap limpede

Cristian Tudor Popescu a comentat în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi 24 intenția coaliției de guvernare de a renegocia PNRR și a comparat situația cu un banc cu Ițic și Ștrul. 

„Ițic și Ștrul se duc în Africa să vâneze lei și Ițic rămâne la cabana de vânătoare, Ștrul se duce, pleacă după leu cu pușca, se întâlnește cu leul. Când îl vede și rage leul o dată la el, ăsta aruncă și pușca, și tot, o ia la fugă spre cabană, cu leul după el, Ițic fiind în cabană. Și în momentul în care leul face saltul să-l prindă pe Ștrul să-l sfâșie, ăsta să lasă la pământ fulgerător, leul trece pe deasupra și sare, bineînțeles, în cabană, pe ușa deschisă, unde se afla Ițic. La care, Ștrul îi spune: Băi, Ițic, jupoaie-l tu p-ăsta, că eu mă duc să aduc altul!”, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24. „Așa și cu PNRR-ul: jupoaie-l tu p-ăsta că eu mă duc să aduc altul”.

„Spuneam, atunci când cu PNRR-ul, astă-toamnă, nu vorbeam de leu, vorbeam de elefant. Spuneam că PNRR-ul este un elefant câștigat la loto pe care îl băgăm în sufragerie în acest moment, că va fi foarte greu. Deci, ți se dau bani, dar pentru asta trebuie să muncești cu cap și să îndeplinești niște cerințe. Câte s-au îndeplinit, din ce s-a dat până acum? În schimb, mă duc să aduc altul.

Adică, hai să renegociem PNRR-ul! Unde să-l renegociem? Păi, să-l renegociem, pentru că război în Ucraina! Și să-l renegociem, unde? La pensii, da? La pensii, la salarii (și irigații). De ce să arătăm că renegociem? Păi, uite, domnule, să obținem voturi, noi, coaliția de guvernare: ne batem cu Bruxelles-ul, domnule, ne batem cu ei, acolo! Să... ce? Că bani oricum se dau foarte mulți! Ce vrem? Vrem și mai mulți? Bani se dau foarte mulți, numai să știi ce să faci cu ei în momentul de față, ceea ce noi nu prea am arătat”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • PNRR o masina romaneasca de sifonat bani EUROPENI creata din start in stil mafiot cu acces la ea de catre putinii beneficiari reali ca si Anghel Saligny varianta romaneasca. UE totusi a aprobat acest program din mila mai mult stiind la sigur ca mecanismul de livrare baneasca propriu are la randui sisteme de protectie care-l face sustenabil. Ideea este ca ai nostrii ar fi preferat sa fure acesti bani conform fisei proprii care-i defineste. Cum nu pot sa fie cinstiti si destepti prefera sa stea cu ei in conturi decat sa-i acceseze pe cai legale si juste.
    • Like 0
  • Eu cred ca sunt incapabili sa traga banii si sa implementeze programele dupa regulile cerute si incearca sa mute o parte din bani prin zone care pot if mai greu auditate ca sa poata fura in liniste. Cam atat. Sa vedem ca face marele specialist liberal Bolos in fonduri europene ca aud de asta de 5-10 ani . Deocamdata l-am urmarit in cateva interviuri , in care in mod evident pregateste terenul pentru rezultate mediocre. Pana una alta ca si in epoca Dragnea vad ca sunt mult mai preocupati sa ocupe pozitiile de influenta din justitie si servicii , mai simplu spus , sa-si consolideze controlul peren asupra societatii si politicii romanesti.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult