Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cu cine aș da de pământ

Simona Halep - editorial

Lipitorile poreclite jurnaliști de la site-ul Realitatea.net titrează schilodind o declarație a subsemnatului pe care nu le-am dat-o lor, căci nu am în niciun fel de-a face cu acest post: „Cristian Tudor Popescu a dat de pământ cu Simona Halep”.

Dacă veți citi sau auzi ce am spus în știrea originală, de la DigiSport, veți constata că da, ar merita dat de pământ cu cineva și anume cu aceste specimene.

Și alte titluri, însoțite de câte o poză fioroasă a lui „CTP”, încearcă să inducă ideea că aș fi fost „nemilos” cu Simona: „Atât a avut benzină. Nu am crezut că va câștiga”, „N-am crezut niciun moment că va câștiga”.

Ceea ce este o dezinformare primitivă de tipul „Afară e leopardul și înăuntru nu-i nici gardul”. N-am spus, de astă dată, nimic critic cu privire la jocul Simonei, dimpotrivă, mi-am manifestat admirația pentru voința, liniștea interioară și profesionalismul cu care și-a făcut datoria de mare jucătoare până la ultima minge, deși era clar de la bun început că a venit la Dubai cu resurse fizice nu prea mari. Cum înduioșător a spus înainte de a intra pe teren: „Acum n-am prea mult de dat, dar o să dau tot ce am”.

Scriu aceste rânduri scos din sărite la gândul că Simona ar putea să dea pe net nu peste articolele corecte de la DigiSport și Digi24, ci peste aceste lipeli de click dezgustător de nedrepte cu munca și cu frumusețea a ceea ce a făcut ea la Doha și Dubai.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • CTP trebuie compromis indiferent prin ce mijloace, fie si referitoare la comentarii sportive, pentru ca nu tine cu nedereptatea , pentru ca este corect si obiectiv, are simtul realitatii si stie multe. Romania nu are nevoie de asemenea oameni ci de hoti, penali, cocalari si alte specii aflate la putere. Ce-i greu de inteles?...........da las ca vine si vremea lor!
  • Like 0
 • Nu cred ca este roman mai " hulit " decat aceasta fata. Oare de ce, oare ce sportiv roman a mai avut asa performante ???
  • Like 0
 • Maron_S check icon
  e prea inteligenta ca sa creada orice
  oricum nu cred ca citeste/asculta presa
  cred ca nici articolul asta nu il citeste:)
  • Like 0
 • Am scris de multe ori pe toate site-urile care m-au acceptat vremelnic despre necesitatea imperioasă ca să fie eliminați-deconspirați-arătați toți ziariștii înregimentați în slujba Secu-SRI, KGB, PARTIDELOR COMUNISTE gen PSD sau UDMR, PLĂTIȚI MASCAT DIN BANII NOȘTRII. Aș da câteva exemple: Andronic. Gușă, Sorina Matei, Bogdan Chireac, Robert Turcescu, Cristoiu, Sorin Roșca Stănescu, Cornel Nistorescu și mulți alții. Ce îi împiedică pe ziariștii puși în slujba adevărului și dedicați meseriei să facă o investigație și să-i deconspire pe toți care au stăpâni sau pur și simplu lucrează într-un loc și sunt plătiți din mai multe locuri?.....Chiar nu se poate să se facă o listă ca și la plagiatorii notorii? Nu credeți, stimați ziariști onești, că astfel s-ar asana colcăiala asta manipulatoare dacă ar fi deconspirați măcar vreo 20-30 dintre cei mai notorii în slujba banului, a răului și a manipulării cititorilor și urmăritorilor de pe toate locurile de difuzare mass-media? Că doar mai sunteți , sper, oameni care vor să scoată adevărul la lumină! Ce ziceți? Eu cu ăștia aș da de pământ!
  • Like 1
 • Este total indreptatita revolta d-lui CT Popescu la adresa celor de la site-ul Realitatea.net. Am observat in ultima perioada un fenomen de iesire in decor a acestor asa zisi jurnalisti ,care nu au nici macar bunul simt sa-si asume informatiile pe care le transmit. Folosesc in titlu cuvinte care atrag atentia gen: BOMBA, SOC,CUTREMUR. Probabil sunt asa zisii ziaristi care si-au pierdut locul de munca la ziarele de scandal (gen CLIK CANCAN) si incearca sa se impuna aici cu acelasi stil. Rusinos si nedemn.
  • Like 0
 • Intamplator am ascultat si eu interviul telefonic al dlui. C.T.Popescu, si intr-adevar nu a fost spus nimic critic la adresa Simonei, ci doar un comentariu obiectiv si laudativ in final la adresa ei, ceea ce am citit insa pe un forum al Digi sport despre Simona mi s-a parut abject si nedem. Faptul ca toata lumea da din gura despre orice si oricine, indiferent daca se pricepe sau nu si felul in care se vorbeste dovedeste inca o data nivelul scazut, extrem de scazut al acestui minunat popor (si ma duce gandul acum la ceea ce a spus dl. Popescu intr-una din discutiile cu dl. Prelipceanu despre vot si bacalaureat, poate ar trebui sa comenteze doar cei care au macar BAC-ul..). Oricum Simona sa nu citeasca porcariile care se scriu, ca nu o ajuta cu nimic. Noi ii tinem pumnii pe mai departe. Hai Simonaaaa!
  • Like 2
 • Răsturnare de situație
  CTP o laudă pe Simona!
  • Like 0
 • Se vedea clar oboseala acumulată de marea noastră sportivă! Nu poți din punct de vedere fizic să joci la nivelul tău valoric după atâtea meciuri epuizante la rând! Nu pot spune decât..... Bravo Simona! Ești fenomenală!
  • Like 1
 • Si va mai mirati de ce e iuresul asta in tara? De ce se uraste lumea? De ce e lumea inversunata si haotica? Asta e presa astia sunt jurnalistii care iau basculante de bani ca sa denatureze si sa deformeze si sa masluiasca informatiile. E o dezinformare maxima peste tot cateodata din prostie pentru ca nici nu-i duce capul si nici nu stiu meserie sau despre ce vorbesc. Lumea are prea multa incredere in costumele astea de la tv mult prea multa.
  • Like 4
 • Ăștia sunt jurnaliștii tinerei generații, niște jmecheri de doi lei, e plină presa de articole scrise în genul ăsta. Presa a ajuns o mizerie.
  • Like 1
  • @ Adrian Ionescu
   Opinion check icon
   Asa e, dar cineva le citeste, daca nu le-ar citi nimeni, nu am mai vedea asa mizerii.
   • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   Alien check icon
   Problema nu e de generatie ci de modelul de business al presei actuale. Exista "presa" care lucreaza pe doi lei si un piscot, care da cu copy paste fara sa verificice nimic si 2 bani la click. Si asta atrage "jurnalistii" care nu-s in stare nici sa vanda patrunjel in piata, si cu atat mai putin sa trateze un subiect complicat.
   Sau mai si e "presa" in care se invart bani. Banii unui mogul, si asta e presa care latra in directia in care dicteaza mogulul. Aici pot fi si jurnalisti talentati (un anume D.B. de exemplu) insa isi folosesc talentul asa cum o cere banul.
   Presa care sa lucreze pentru consumatorul de presa a disparut, si pentru ca "sfantul consumator" nu mai vrea sa plateasca pentru ea pentru ca are impresia ca e gratuita. Daca vrei un jurnalist bun care sa lucreze in interesul tau, trebuie sa il platesti tu.
   • Like 4
  • @ Alien
   As identifica totusi o a treia categorie, (mai mult un segment de nisa).
   Si anume free-lancerii . Jurnalistii independenti care au propriul lor ziar online,, blog, youtube ori whatever si care nu pupa mana nici unui stapan si nici comportament de tabloid nu au.
   • Like 0
  • @ Sergiu F.
   Alien check icon
   Absolut . Influensarii :) Insa astia nu-s sigur ca se incadreaza la "presa"... desi pana la urma definitia e irelevanta.
   • Like 0
  • @ Alien
   Si ce spui de un jurnalist tanar intr-un oras mic din U.S.?
   Modelul de business nu spune nimic despre omul care face businessul, de jurnalist. Este corupt? Este pus pe facut bani? Eu nu cred!
   Fiecare caz trebuie tratat in particular. Cel putin atunci cand vorbesti de persoane instruite, care au consumat mult timp sa invete limba si literatura unei tari anume, care mai gandesc si cu capul lor.
   Multi jurnalisti din tarile civilizate sunt corecti si obiectivi. Tot astia din tarile de mana a doua au "evrica" in capul lor ca sunt "speciali", si incep sa se poarte ca atare.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult