Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cubism negru ca noaptea

O-ntrebare țara o străbate: cine i-a năimit pe activii pensionari Mossad de la firma Black Cube ca s-o sparie, s-o fâstâcească pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi?

Firma comunică cum că tocmai descoperea corupția în Guvernul României, când DIICOT i-a umflat doi lucrători. Nu cred că mai pot să vândă chestia asta la un preț bun, de vreme ce ministrul Iocciubuc, de la Agricultură, omul care nu dă și nu ia ciubuc, le-a luat fața complet ălora de la Black Cube cu cele 35 de miliarde de euro scoase cu camionul din România.

Și pe ce bază făcea o companie din Tel Aviv investigații asupra guvernului? Pe baza tradiționalelor relații de prietenie româno-israeliene? Autoritățile Israelului tocmai au anunțat că n-au nicio legătură cu acțiunile respectivului Cub Negru. La urma urmei, avem și noi corupții noștri, nu doar faliți, cum cerea Caragiale, ei sunt o avuție națională, pe care vrem s-o exploatăm noi, nu străinii.

Deci, revenim: cine i-a plătit pe Cubiștii Negri?

Păi, mie mi s-ar părea logic și firesc să fie la mijloc un sindicat, un grup de ajutor reciproc. Format din: Sebastian Ghiță, Traian Băsescu, Elena Udrea, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Remus Truică și alții, precum și majoritatea Parlamentului României. Toți ar fi trebuit să pună mână de la mână, din puținul fiecăruia, ca să finanțeze telebaubaul din crucea nopții, poate se intimidează dna Kovesi și nu-i mai terorizează pe cei 4 milioane de români evocați ca tovarăși de suferință de către dl Sebastian Ghiță.

Însă logica stă în loc când ne gândim la ce au făcut acești braci și picassoi ai spionajului: spargere de mail-uri, telefoane de amenințare date rudelor, furt de date personale?! Astfel de metode pot fi aplicate unui cetățean civil, unui jurnalist, de pildă, subsemnatul am primit destule telefoane de ora 2 noaptea în perioade interesante ale activității mele, cu speranța că nu-l țin nervii, cedează sau face greșeli.

Dar numai niște amatori tembeli pot să tragă cu astfel de pocnitori în șefa DNA închipuindu-și că nu vor fi săltați într-un timp record.

În locul doamnei Kovesi, m-aș simți chiar jignit: la cât deranj a produs și produce DNA printre hoții cu ștaif din țara asta, de bun-simț mi s-ar părea măcar un atentat.

Așa, Afacerea Cubiștilor arată a faza a doua după încercarea de discreditare a dnei Kovesi tot printr-un fost, dar US Secret Service, nu Mossad, acel Darren White cu capul foarte cubic și el, care avea „serioase îndoieli” peste „serioase îndoieli” și ni le livra gratis.

Ieri, președintele Iohannis a semnat decretul de confirmare în funcție pentru încă 3 ani a doamnei Kovesi. Ghinion.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ... bine zis nenicule.., vorba lui Caragiale
  • Like 0
 • ne putem imagina e posibil ca, in loc sa alegem in acest an un nou parlament, sa alegem o adunare constituanta, din care sa nu faca parte nici o persoana care a facut vreodata parte din parlament, nu a avut vreo condamnare, nu este cercetata penal si nici nu este acuzata intr-un proces penal? ei, daca nu putem, nici nu vom scapa de parlamentele nocive de pina acum si nici de mizeria care domneste in vietile noastre
  • Like 1
 • check icon
  Pt. un public credul, semianalfabet,astfel de știri „fierbinți„ fabricate de puritanii noștrii politicieni prinși cu mâna-n sacul statului.
  • Like 0
 • Fara suparare am ajuns de unde am plecat,nicaeri.Scenarii,vorbe,comentatori,cunoscatori,etc.Din consecventa sa nu raman mai prejos hop si eu.Toti ne pricepem sa despicam firul unii despicatori de meserie ziaristi,altii despicatori hobisti,noi.Scuzati,eu,ca poate unii din dvs. va credeti de meserie.Poate ca avem impresia ca poporul ales are si Mosadul ales.Suntem crescuti cu ideea ca atunci cand spui Mosad spui chintesenta serviciilor secrete ridicate la puterea CIA intrucat candva Golda Meir conducea operațiunea "Mania lui Dumnezeu"De atunci mosadistii s-au mai fescait de bine,inbuibare,delasare,suficienta si fiind si ei oameni o pot da in bara transversala cu capul.Ce cautau habar nu avem si nici nu vom stii,vor pleca acasa linistiti.In final "Pupat toţi Piaţa Endependenţei"
  • Like 0
 • Cu privire la cei doi tapi,de ce uneori cade coaja unui soi de copac?
  Este afectata dezvoltarea trunchiului?
  Eu as putea spune ca uneori, presa noastra nu are putere de decizie si este ca un vanzator care vinde ce are in traista, pentru ca asta i se cere si i se da sa vanda.
  Iar noi suntem genul de popor, care credem inca in pagina 5 si nu iesim din out black box-ul nostru.
  • Like 0
 • Eu cred ca serviciile secrete evreiesti sau activat de cind a apărut partidul PME, înfiintat de Angela Merkel cu o nuanța camuflată de nazism, si la care au aderat aproape toti corupți si hoți României ca Băsescu de exemplu, care cu minipartidele lui PDListe pME au pus la presedenție un neamț cu nuante de nazist pur, un fel organizării paranaziste camuflate sub partide mafiote corupte. Deci exista precedente naziste in Europa si Romania, asa ca are de ce sa se teamă lumea.
  • Like 0
 • Dragi cititori,un avion pentru a flight recorder,este dotat cu o cutie neagra.
  Va rog sa asociati menirea unei Black Box de avion cu activitatea celor de la Black Cube. Ce diferenta este intre o cutie si un cub ca si forma. Mare???
  1. Recomand sa nu discreditam serviciile secrete romanesti. De ce? Pentru ca suntem departe de acele calificari.
  Ei vad demult activitatea celor de la Black Cube. Dar tac, pentru este necesar.
  Si nu uitati ca suntem la noi acasa.
  2. RECOMAND cu tarie,citirea cartii
  "Ultimul Curier Ilegal",Memoriile unui spion roman , scrisa Chiar de el - Cornel Nemetzi. DUPA CE O CITESTI,este ca si cum se da o perdea la o parte si vezi mult,mult mai clar.
  3. Ce se stie despre Mossad pe plan national,intre noi ca si plebe, o stim din filme si din ici si colo cate o stire, sau din romanele de tip Sandra Brown. Prea ii laudam. SIC!
  4. Ca si in orice conflict, exista "Collateral Damage",sau aici doi tapi ispasitori,care platesc intentionat pentru a functiona altceva,in spatele acesti "legende".
  5. Acesti doi tapi, sunt vinovati pentru ca asa trebuie.
  • Like 1
 • Ehei, pe vremuri intrai la Sinteza zilei si ne luminai calea. Te-ai indepartat de cele sfinte... :)
  • Like 0
 • Samsara check icon
  Plus că noua Elena din Troia pentru care se bat serviciile, ar pune pe fugă singurică armatele ambelor state, numai când o priveşti înceremeneşti, precum victimele pietrificate ale Medusei.
  • Like 0
  • @ Samsara
   Ce "Elena din Troia", doamna? Foarte bine ca "incremenesti", acesta e si rolul ei! Comparatia cu "Medusa" e total aiurea, ar trebui sa va fie rusine ca vorbiti prostii.
   • Like 1
 • Samsara check icon
  Într-o dispută cu Mossad, chiar disimulat într-o firmă de detectivi sau ce va fi fiind aia, serviciile noastre nu au nici o şansă de izbândă, vor mânca o bătaie cu strigături şi vor schelălăi precum câinii bătuţi.
  • Like 0
  • @ Samsara
   Problema si mai mare e ca Serviciile noastre secrete idolatrizeaza Mossad'ul, mijloacele lor mârșave de actiune si puterea nemarginita pe care o au, oriunde in lume.
   • Like 0
  • @ Samsara
   Stiti dvs, o mare stratega...
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult