Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum a arătat comunitatea Republica în luna ianuarie

42 la sută. Acesta e procentul creșterii traficului platformei Republica.ro în luna ianuarie, față de decembrie 2015. Sună rece, pare mult pentru unii, puțin pentru alții.

Depinde la ce te raportezi. Noi, cei de la Republica, ne raportam la dumneavoastră, cei care ne citesc. E o promisiune pe care am făcut-o de la bun început și nu o abandonăm.

Pentru că nu vă vedem ca pe niște „unici”, așa cum instrumentele de măsurare vă categorisesc, ci ca pe niște parteneri, participanți în această construcție, oameni cu nume și prenume, unici doar pentru că sunteți construiți altfel, dar uniți în același loc de bunul simț și puterea de a vă argumenta diferențele de opinie.

Construcția e și în ADN-ul românului, nu doar spiritul distructiv, poate că doar am uitat cum e să ne schimbăm soarta cu propriile idei.

Iar Republica asta e - un spațiu în care fiecare idee își are locul ei, în care ceea ce ne unește e mai important decât ce ne desparte.

Suntem, așadar, peste șapte sute de mii de oameni, fiecare cu ideile lui, care au trecut prin acest loc în luna ianuarie.

Să ne cunoaștem. Am promis transparență și ceea ce știm despre această comunitate împărtășim.

Putem spune că există o generație a celor care pot să miște România, dacă ne uităm la datele pe care ni le oferă platforma Google Analitycs, date anonimizate desigur, pentru cei mai nou intrați în Republica, am explicat aici cum sunt colectate.

Sunt apoi două tabele care arată interesul de consum. 

Cu siguranță sunt mult mai multe categorii, dar ca exercițiu comparați-vă interesele dumneavoastră cu cele prezentate.

Mai sunt lucruri de menționat. Spre exemplu, faptul că 21.000 dintre dumneavoastră și-au făcut și cont pe Republica. Ne spune că nu am greșit atunci când ne-am imaginat că există nevoia unui spațiu curat de dezbatere.

În fine, mi-am permis să vorbesc despre calitatea comunității din care faceți parte, foarte bine a scris Florin despre calitatea breslei din care noi facem parte. Vă invit să-l citiți, dacă nu ați făcut-o deja.

Mi-au atras atenția comentariile articolului publicat pe Republica și, cu permisiunea dumneavoastră, am să și menționez unul.

Îi mulțumim pentru încredere domnului Nicolae Pană. Nu sunt însă de acord cu finalul, concluzia pe care o trage. Presa nu trebuie aruncată la coș, sănătatea unei democrații depinde și de presă. Fac parte dintr-o breaslă care a greșit enorm, în primul rând față de public, neînțelegându-i așteptările, uitând una dintre regulile principale care clădesc această meserie: calitatea.

Vă invit să o construim aici, împreună.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se pare ca doar generatia Y si un pic din finalul generatiei X mai citesc articole online. Generatia Z banuiesc ca e pe youtube.
  • Like 0
 • :) Ce imi place este ca si acest articol bazat probabil pe o extractie .csv si un pivot excell, genereaza o dezbatere. Iar cu propunerea lui Ionut(un ateu) suntem/sunteti la un pas departare de sedinta lunara de productie in care ne prezentati un ppt in 25 de slides :)
  • Like 0
 • check icon
  Puteti sa adaugati un grafic si pentru tarile din care provine traficul?
  • Like 3
 • Felicitări și țineți-o cel puțin tot așa! Excelente materialele!
  • Like 0
 • succes in continuare DAR aveti mai mare grija pe cine alegeti ca si contributori, zilele trecute am avut hefericita ocazie sa-l vad pe Vasilescu A. de la BNR pe aici.
  • Like 0
  • @ Adrian Macovei
   Pe mine nu ma deranjeaza Adrian Vasilescu, ba chiar din contra: In ziua de azi, in care, parafrazand-o pe bunica (hartia se lasa la orice) - media se lasa la orice, deci niciodata nu poti fi sigur ca o declaratie nu este intoarsa peste 5 minute, de nu stii care este adevarata, orice declaratie a lui Adrian Vasilescu este pdv.-ul BNR, dupa mine cea mai solida institutie de la noi; este ceva pe care te poti baza (lucru foarte rar azi).
   • Like 1
  • @ Adrian Macovei
   Eu zic sa lasam egourile si preconceptiile deoparte. Nu e OK sa avem doar contributii de la oameni comozi, presa de calitate e libera. Cititorii ii vor filtra oricum pe cei nedoriti. Eu unul imi doresc sa stiu ce gandeste Dl. Vasilescu. Indiferent daca sunt sau nu de acord cu el. Tind sa dezbat opinii nu oameni.
   Vad multe atacuri la persoana, ego-uri si alte prostii in locul unei discutii despre ce spune persoana respectiva.
   • Like 2
  • @ Idvoreanu
   avand in vedere politica fiscala a BNR din ultimii 26 de ani, faptul ca 4.000.000 de romani au parasit tara, trebuie sa fii putin naiv, sa nu zic altfel, sa vii sa spui ca BNR este institutia in care sa avem cea mai mare incredere, dar ...asta inseamna democratia, fiecare are dreptul la opinie.
   • Like 1
  • @ Adrian Macovei
   De acord ca fiecare are dreptul la opinie, dar, daca ne intoarcem capul spre restul institutiilor, trebuie neaparat sa ne punem masca pe figura! Pe BNR macar stii totdeauna de unde sa o iei - asta am vrut sa spun.
   • Like 0
 • Felicitari si la mai mare!
  • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult