Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum a reacționat un vicepreședinte al PSD după ce a văzut că miniștrii Guvernului Grindeanu și-au retras demisiile

Senatoarea Ecaterina Andronescu, vicepreședinte al Partidului Social Democrat, a comentat în timpul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, decizia miniștrilor demisionari de a-și retrage demisiile după ce moțiunea de cenzură a trecut. 

„A fost o acțiune inutilă. Potrivit legii, în momentul în care o moțiune trece, Guvernul este demis și are obligația să asigure rezolvarea minimală a problemelor țării. E absolut necesar până la instalarea noului Guvern. Miniștrii care își depuseseră demisia aveau obligația să rămână în funcție (...) Nu am înțeles de ce s-au pripit”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Demisii cu aceeași greșeală gramaticală

Întrebată ce a înțeles din criza politică, senatoarea PSD a răspuns: „Miniștrii din Guvernul Grindeanu au vorbit public și în Comitetul Executiv, vorbind de lipsa de comunicare și de lipsa de coordonare pe care primul ministru are obligația să o asigure. Premierul nu e doar o personalitate în fruntea Guvernului, are obligația să urmărească ce se întâmplă în ministere”, a afirmat aceasta.

După ce moțiunea de cenzură a trecut, 20 din cei 27 de miniștri au depus cereri de revocare a demisiilor, dar purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a arătat că articolul 6 al Legii 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului precizează că demisiile sunt irevocabile din momentul în care se ia act de ele. 

„În toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Când cabinetul şi Secretariatul General al Guvernului dau un număr de înregistrare a acestor documente, întreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?”, a declarat Petrescu. Ea a remarcat că toate cererile conțineau aceeași greșeală gramaticală. „Demisia subsemnatului a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest. Consider că vacantarea funcției de membru a Guvernului - „al Guvernului, ar fi trebuit să scrie”, a spus Alina Petrescu – intervine doar de la acest moment, prin publicarea moțiunii de cenzură în Monitorul Oficial”.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, va fi difuzată duminică, de la ora 13.05, la postul Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ....o habarnista...cand o întreaba cineva despre numele persoanei ce vs fi propusa ca prim ministru...habar nu are....se repeta circul de când cu sevil...si din nou vor vota ca oie...cu încredere în dragnea...pe abramburica nu o intereseaza decât învatamantul...acolo edte bataia pestelui pentru ea...impreuna cu sclavii si protejatii....costoiu,pricopie....se face - vezi microsoft....ca nici usturoi ni a mancat,nici gura nu îi ...pute.....
  • Like 0
 • check icon
  Să fim serioși, parlamentarii noștri transpiră serios când trebuie să facă o cerere, dar să mai și știe gramatică sau să înțeleagă niște texte sau acțiuni administrativ/organizaționale.
  • Like 2
 • check icon
  Un mare rahat,vârtos amestecat,neaos romånesc! Nu-i bai,noi sã fim sãnãtosi!
  • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult