Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum a reușit actorul Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, să slăbească 50 de kilograme: „M-am cântărit și eu. El s-a pus pe cântar, avea 167,8, eu aveam 167,8. M-am panicat…”

Micutzu Cosmin Nedelcu - FB

(Foto Facebook/ Micutzu Cosmin Nedelcu)

Actorul Cosmin Nedelcu, alias Micutzu din spectacolele de stand-up comedy, a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 (care se difuzează duminică de la 13.30) despre cum a reușit să slăbească 50 de kilograme, în decurs de trei ani. Totul a pornit de la conștientizarea bolii. 

„Slăbești pornind de la grija pentru sănătatea ta. Când ai aproape 170 kg... Ajungi ușor la cifra asta pentru că nu îți dai seama în momentul în care te îngrași că prinzi proporții, mai ales că îmi blocam în minte faptul că mă îngraș”, a spus actorul de stand-up comedy.

El a povestit că a început să mănânce mai rar carne, după ce s-a speriat atunci când a mers la spital cu un prieten obez care trebuia să se opereze de stomac. 

„El s-a pus pe cântar, avea 167,8 (kilograme - n.n.), eu aveam 167,8 (kilograme -n.n.). M-am panicat și am început cu chestii mici. Nu am mai mâncat carne foarte des. Am avut o pauză de opt luni. A contribuit foarte mult. Iar apoi clasicul fără carbohidrați”, a descris el dieta urmată timp de trei ani. La asta a adăugat sportul, „de vreo doi ani cu bicicleta, nu serios”.

„Mai ales vara făceam 20 kilometri cu bicicleta”, a spus Micutzu.

Întrebat dacă meseria sa este una stresantă, actorul a mărturisit că are impresia uneori că s-ar putea să dezamăgească oamenii, și atunci apare stresul.

„E destul de mult stres, mai ales dacă ai o mentalitate ca a mea, destul de prăpăstioasă. Am senzația de multe ori că s-ar putea să dezamăgesc oamenii. Atunci intervine stresul și o căutare nesfârșită, pentru a mă perfecționa și a nu dezamăgi. Atunci tinzi să lași la o parte chestiile care țin de tine, de sănătatea ta”, a admis el.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, începând cu ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult