Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum a reușit actorul Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, să slăbească 50 de kilograme: „M-am cântărit și eu. El s-a pus pe cântar, avea 167,8, eu aveam 167,8. M-am panicat…”

Micutzu Cosmin Nedelcu - FB

(Foto Facebook/ Micutzu Cosmin Nedelcu)

Actorul Cosmin Nedelcu, alias Micutzu din spectacolele de stand-up comedy, a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 (care se difuzează duminică de la 13.30) despre cum a reușit să slăbească 50 de kilograme, în decurs de trei ani. Totul a pornit de la conștientizarea bolii. 

„Slăbești pornind de la grija pentru sănătatea ta. Când ai aproape 170 kg... Ajungi ușor la cifra asta pentru că nu îți dai seama în momentul în care te îngrași că prinzi proporții, mai ales că îmi blocam în minte faptul că mă îngraș”, a spus actorul de stand-up comedy.

El a povestit că a început să mănânce mai rar carne, după ce s-a speriat atunci când a mers la spital cu un prieten obez care trebuia să se opereze de stomac. 

„El s-a pus pe cântar, avea 167,8 (kilograme - n.n.), eu aveam 167,8 (kilograme -n.n.). M-am panicat și am început cu chestii mici. Nu am mai mâncat carne foarte des. Am avut o pauză de opt luni. A contribuit foarte mult. Iar apoi clasicul fără carbohidrați”, a descris el dieta urmată timp de trei ani. La asta a adăugat sportul, „de vreo doi ani cu bicicleta, nu serios”.

„Mai ales vara făceam 20 kilometri cu bicicleta”, a spus Micutzu.

Întrebat dacă meseria sa este una stresantă, actorul a mărturisit că are impresia uneori că s-ar putea să dezamăgească oamenii, și atunci apare stresul.

„E destul de mult stres, mai ales dacă ai o mentalitate ca a mea, destul de prăpăstioasă. Am senzația de multe ori că s-ar putea să dezamăgesc oamenii. Atunci intervine stresul și o căutare nesfârșită, pentru a mă perfecționa și a nu dezamăgi. Atunci tinzi să lași la o parte chestiile care țin de tine, de sănătatea ta”, a admis el.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, începând cu ora 13:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult