Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum arată Harmony of the Seas, cel mai mare vas de croazieră de lume, care se pregătește să plece în prima călătorie

Harmony of The Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, se pregătește să plece în prima sa călătorie. Luxoasa navă are peste 2.700 de cabine pentru peste 5.400 de pasageri. Echipajul va cuprinde 2.400 de membri. Nava de croazieră care aparține Royal Caribbean Colombia are 16 punţi şi o greutate de 227.000 de tone.

Harmony of the Seas are mai multe zone exclusiviste - Parcul Central, Boardwalk, Promenada Royal - zona de piscine şi activităţi sportive, centru spa, zonă pentru divertisment. Turiștii care vor călători cu Harmony of The Seas vor avea la dispoziție cel mai înalt tobogan de pe un vas de croazieră -The Ultimate Abyss. Acesta se înalță la mai mult de 45 de metri deasupra mării. Perechea de tobogane îi va arunca pe căutătorii de ‎adrenalină‬ într-o cădere uimitoare de aproximativ 30 metri prin răsuciri și întoarceri pe serpentine, în timp ce vor aluneca cu o viteză de circa 15 kilometri pe oră. Lansarea se face de pe o platformă de sticlă. Harmony of the Seas este a treia navă din portofoliul companiei Royal Caribbean Colombia din clasa Oasis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult