Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum integrezi accente discrete tradiționale și antice în designul modern al livingului tău. Câteva ponturi pentru amenajarea celei mai importante încăperi din locuință

Springtown

Cei mai mulți dintre noi suntem adepții designului modern în amenajarea locuinței: linii cât mai simple și mai elegante, mobilier funcțional sau minimalist, sticlă, metal, materiale naturale, dar și sintetice, jocuri inedite, dar echilibrate de forme geometrice, lumini arhitecturale, elemente de decor puține, dar surprinzătoare, ferestre mari, nedecorate, prin care să pătrundă cât mai multă lumină.

Designul modern nu exclude însă elemente care aduc aminte de alte epoci: oglinzi ornamentale, scaune de catifea sau canapele căptușite cu franjuri, ori obiecte vechi care poartă cu ele istoria unei familii.

Integrarea lor armonioasă în spațiul locuinței moderne conferă o atmosferă atemporală și, dincolo de asta, astfel de obiecte pot constitui acele accente care evidențiază personalitatea și povestea de viață a fiecăruia dintre noi.

Iată câteva sfaturi și recomandări de la DedeSign menite să vă ajute să găsiți modalități de combina armonios influențe mai vechi și obiecte dragi în spațiul casei voastre moderne.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

Amenajați fiecare zonă individual

Definirea zonelor dintr-un spațiu se face prin stilizare. În proiectul propus de DedeSign, zona de luat masa este delimitată de zona livingului.

Pentru a sublinia acest fapt, am folosite două tipuri diferite de corpuri de iluminat moderne, suspendate deasupra fiecarei zone: suspensia Spinner - din alamă antichizată și suspensia Vitro, deasupra mesei de dining.

Jucați-vă cu câteva accente negre

Culorile închise conferă profunzime oricărui spațiu, iar dacă vreți ceva mai mult decât o simplă vopsea lavabilă, puteți oricând să experimentați cu câteva accente închise.

În cazul acestui living, am optat pentru un perete de piatră naturală decorativă Natimur, biblioteca Dafne, din stejar bardolino și sticlă neagră lucioasă, și măsuța de cafea Kauwhata, cu picioare negre metalice.

Alegeți o paletă flexibilă de culori neutre

Alegerea paletei de culori este unul din primii pași pe care îi puteți face atunci când proiectați amenajarea locuinței. Țineți cont de faptul că versatilitatea este dată de culorile neutre. Astfel, veți putea integra mai ușor obiectele decorative preferate sau pe cele cu valoare sentimentală. În plus, folosirea culorilor neutre asigură premisele de a configura un interior care să se afle într-o continuă schimbare.

Indiferent de proiect, mizați pe flexibilitate. DedeSign propune fotoliul gri Nardo, împreuna cu canapeaua bej extensibilă Belice.


Estetic versus confortabil

Un spațiu frumos este aproape inutil dacă nu este și confortabil. Livingul este un loc în care petreceți mult timp, așa că, dincolo de felul în care arată, mai important e cum o să vă simțiți în el.

Sfatul DedeSign: testați întotdeauna mobilierul înainte de a-l cumpăra!

Adăugați mici detalii originale

Când vă inspirați de pe internet sau din amenajări pe care le vedeți în alte case, nu trebuie să le reproduceți întocmai. Încercați să integrați elementele care v-au plăcut, într-un stil propriu, adăugând accente care spun ceva despre dumneavoastră.

Unul dintre sfaturile noastre este ca fiecare să-și exprime personalitatea în spațiul propriu. Fotografiile de familie și obiectele dragi își pot găsi loc în aceeași încăpere unde sunt și lucrări de artă.

Livingul este și spațiul în care ne primim musafirii, mai ales în anotimpurile reci, când timpul petrecut în grădină sau curte este limitat și depinde mult de condițiile meteo. De aceea, atât canapeaua, cât și scaunele de la masa din zona de dining trebuie să fie comode. În proiectul propus de DedeSign, au fost folosite scaune tapițate Casemiro.

Senzația de spațiu este amplificată de utilizarea în mod inteligent a oglinzilor. DedeSign vă propune oglinda decorativă cu ramă metalică, oglinda decorativă cu ramă metalică auriu și oglinda decorativa Koopman, care se potrivesc foarte bine cu celelalte elemente de decor, cum sunt tablourile canvas pânză și șașiu lemn de pin, abstract.

Pentru dușumea, nuanțele luminoase, neutre sunt în perfectă concordanță cu celelalte piese de mobilier și decorative. O recomandare este folosirea parchetului laminat 8 mm Egger EHL049.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult
sound-bars icon