Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
Cum s-a văzut Superluna în jurul lumii: de aproape 70 de ani, Luna nu a mai fost atât de aproape de Pământ
De aproape 70 de ani, Luna nu a mai fost atât de aproape de Pământ cum a fost în noapte de 14 noiembrie. Vă prezentăm o serie de imagini spectaculoase surprinse de fotografii Getty Images în diverse colțuri ale lumii.
Superluna a fost cea mai mare Lună plină observată pe cer din 1948 și până în prezent.
Acest fenomen se produce atunci când Luna plină este la perigeu (cel mai apropiat punct de Pământ al orbitei sale eliptice), rezultatul fiind o noapte cu o Lună cu până la 15% mai mare și 30 % mai strălucitoare decât de obicei.
Superluna se ridică deasupra Australiei, sub privirile mulțimii adunate la Fremantle War Memorial. Foto: Paul Kane/Getty Images
Imagine a Superlunii surprinsă în Freemantle, Australia. Foto: Paul Kane/Getty Images
În această fotografie furnizată de NASA, Superluna se înalță deasupra unei rachete Soyuz de la cosmodromul Baikonur din Kazakhstan care va fi lansată în spațiu pe 18 noiembrie. (Foto: Bill Ingalls/NASA via Getty Images)
Superluna poate fi văzută în spatele unei telecabine în Ankara, Turcia. Firat Yurdakul/Anadolu Agency/Getty Images
Un avion trece prin fața Superlunii în Beijing, China. VCG/VCG via Getty Images
Superluna se ridică asupra unui pod din Yinchuan din provincia Ningxia, China. Foto: VCG/VCG via Getty Images
Pescuit la răsăritul Superlunii. S-a întâmplat în Redondo Beach, California. Foto: David McNew/Getty Images
Majoritatea oamenilor nu au văzut o Superlună atât de apropiată de Pământ. Însă câte astfel de superluni or fi răsărit până acum deasupra Acropolelor? Foto: Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images
Superluna, deasupra orașului Roma. Foto: Franco Origlia/Getty Images
Superluna, deasupra porții Brandenburg din Berlin. Foto: Michele Tantussi/Getty Images
Superluna în Punta Cana, Republica Dominicană. Santiago Vidal/LatinContent/Getty Images
Pe Cristina și Sorin îi unește pasiunea nemărginită pentru fotografie, dar nu numai atât. Sunt permanent în căutarea imaginii desăvârșite. Au acceptat să participe la un experiment unic și să-și împărtășească experiența celor din jur.
Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.
„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.
Iată mai jos o listă cu câteva informații practice foarte ușor de pus în aplicare, venite de la DedeSign, alături de câteva criterii și recomandări care au menirea de a vă ajuta să luați cele mai bune decizii atunci când vă reamenajați livingul.
„Nu cred că suntem vreodată pregătiți să devenim părinți”, spune Ana Dumitrașcu, psihoterapeut de cuplu și familie la Clinica Oana Nicolau, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria. (Foto: Getty Images)
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.