Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum să amenajezi o baie modernă cu influențe glamour. Trei principii care creează o atmosferă elegantă într-un spațiu funcțional

Baia Gold Leaf

Un spațiu relativ mic, lipsit de cele mai multe de lumină naturală, care trebuie să ofere maximum de funcționalitate, dar și o atmosferă plăcută. Aceasta este provocarea complexă de care ne lovim atunci când trebuie să gândim amenajarea unei băi. De multe ori, riscul este ca în acest proces să sacrificăm ceva, de obicei exact acele detalii care ne dau confort sau stare de bine. Însă, cu ajutorul alegerilor potrivite, nu doar că putem evita acest risc, dar putem da încăperii un aer modern, cu influențe glamour.

Designerii DedeSign arată cum poate fi realizată amenajarea unei băi, astfel încât un spațiu funcțional să devină unul de lux, respectând câteva principii simple. Vom explora elementele de design ale băii Gold Leaf și vom observa cum putem combina sticla cu ceramica și accentele alese cu atenție pentru a crea o atmosferă elegantă și pentru a face o baie mică să strălucească.

Maximizarea spațiului și a luminii

Când lucrăm cu spații de dimensiuni mici, este foarte important să punem pe primul loc funcționalitatea, încercând în același timp să respectăm fluxul de circulație și să menținem spațiul cât mai deschis și aerisit, adică să gândim planul de amenajare astfel încât mobilierul și obiectele sanitare să fie plasate inteligent și eficient, pentru a nu bloca zonele pe unde se circulă prin încăpere și pentru a evita să o aglomerăm inutil.

O cabină de duș cu pereții din sticlă transparentă, precum aceasta, lărgește vizual încăperea datorită faptului că sticla permite luminii să circule prin tot spațiul și nu o blochează, după cum se poate observa în ideea de amenajare propusă de DedeSign


Gresia crem și faianța bej luminoasă creează un fundal neutru, simplu, și permit zonei de lavoar să iasă în evidență prin contrastul dinamic dat de gresia cu pattern terrazzo, de sertarul suspendat negru și de accentele aurii și cele de lumină.

Zona de accent

DedeSign a creat o zonă de lavoar atrage privirea imediat prin eleganța sa. Peretele sub formă de arc, scos în evidență de banda LED, creează un fundal captivant pentru lavoarul suspendat și raftul de sub acesta.

Pe lângă rolul său funcțional, oglinda rotundă adaugă și o notă de rafinament. Taburetul rotund cu suport auriu adaugă un strop de eleganță și stil, iar suspensia aurie oferă continuitate, punând la dispoziție o lumină ce radiază căldură și îmbie. 


Detalii funcționale și elegante

Pentru a crea o unitate de stil, au fost alese accesorii negre peste tot în baie. Sistemele de duș, rigola, etajera, placa de acționare a apei, bateria lavoarului, cuierul și suportul de hârtie igienică unesc armonios toate zonele din baie într-un design modern. Podeaua dușului, placată cu gresie care imită textura lemnului, și lavoarul aduc un subtil accent natural în spațiul modern, oferind un contrast încântător în raport cu accesoriile negre.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult