Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Cum să nu plăteşti de patru ori mai mult cazarea la Neversea

„Vreau şi eu o cameră la un hotel pentru Neversea. Poţi să mă ajuţi, dar am buget de doar 150 de lei pe noapte?”

Neversea -

M-am obişnuit să primesc telefoane de la cunoştinţe care pe ultima sută de metri îşi aduc aminte că au nevoie de cazare în perioada Neversea, deşi au plătit abonamentele cu patru sau cinci luni înainte de festival. De fiecare dată, răspunsul este acelaşi: „nu vă pot ajuta”. Neversea este planificat la începutul lunii iulie, iar hotelierii intră în perioada vârfului de sezon estival. Cu alte cuvinte, multe dintre camere sunt deja vândute în sistem early booking celor care şi-au planificat concediie, iar pentru locurile libere tarifele explodează.

Ca să vin în sprijinul celor care oricum mă vor suna, dar şi a celor care au bugetul limitat pentru festival, am încercat să fac o radiografie a tarifelor pe care le găseşti acum pentru începutul lunii iulie 2019. Am apelat la mai mulţi agenţi de turism din Constanţa care au în portofoliu zeci de mii de locuri de cazare pe tot litoralul.

Tarife Neversea

Am încercat să aflu informaţii necesare atât celor care îşi permit să stea la un hotel de două stele, dar şi celor care preferă confortul camerelor de patru stele. Nu am uitat de cei care obişnuiesc să stea în apartamente de vacanţă. Avantajul celor din urmă este că bugetul de cazare se împarte şi la patru. Cele mai multe apartamente sunt pregătite să primească două cupluri sau patru prieteni şi astfel vor împărţi costul pentru cazare. Nu uitaţi că analiza agenţilor de turism este făcută pentru camerele ÎNCĂ libere din staţiunea Mamaia. La hotelurile din Constanţa nu mai sunt locuri încă din toamna lui 2018. De asemenea, ca să obţinem preţuri cât mai bune, nu am luat camerele cu mic dejun inclus, mai ales că petrecerile la Neversea se termină la răsăritul soarelui şi sunt puţini cei care se vor trezi până la ora 10.00.

Pentru un hotel de două stele, o cameră se poate închiria acum cu 80 de lei pe noapte, iar tariful va creşte la 110 lei în iunie şi la 150 de lei la începutul lunii iulie. La trei stele, în aprilie o cameră se poate rezerva cu 100 de lei, în mai cu 130 de lei, iar în iulie cu 165 de lei pentru o singură noapte. Iar dacă vreţi la patru stele, acum veţi plăti puţin peste 100 de lei, dar în iulie calculaţi cinci nopţi de cazare ori 288 de lei. La apartamente este cea mai mare creştere de preţ: aproape de patru ori, dar ţineţi cont că suma totală se poate împărţi şi la patru. În aprilie, găsiţi apartamente care se închiriază pentru luna iulie cu 50 de euro pentru o singură noapte, iar cu câteva zile înainte de festival tariful ajunge la 190 de euro.

Articol publicat pe funkytravel.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult