Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum să nu plăteşti de patru ori mai mult cazarea la Neversea

„Vreau şi eu o cameră la un hotel pentru Neversea. Poţi să mă ajuţi, dar am buget de doar 150 de lei pe noapte?”

Neversea -

M-am obişnuit să primesc telefoane de la cunoştinţe care pe ultima sută de metri îşi aduc aminte că au nevoie de cazare în perioada Neversea, deşi au plătit abonamentele cu patru sau cinci luni înainte de festival. De fiecare dată, răspunsul este acelaşi: „nu vă pot ajuta”. Neversea este planificat la începutul lunii iulie, iar hotelierii intră în perioada vârfului de sezon estival. Cu alte cuvinte, multe dintre camere sunt deja vândute în sistem early booking celor care şi-au planificat concediie, iar pentru locurile libere tarifele explodează.

Ca să vin în sprijinul celor care oricum mă vor suna, dar şi a celor care au bugetul limitat pentru festival, am încercat să fac o radiografie a tarifelor pe care le găseşti acum pentru începutul lunii iulie 2019. Am apelat la mai mulţi agenţi de turism din Constanţa care au în portofoliu zeci de mii de locuri de cazare pe tot litoralul.

Tarife Neversea

Am încercat să aflu informaţii necesare atât celor care îşi permit să stea la un hotel de două stele, dar şi celor care preferă confortul camerelor de patru stele. Nu am uitat de cei care obişnuiesc să stea în apartamente de vacanţă. Avantajul celor din urmă este că bugetul de cazare se împarte şi la patru. Cele mai multe apartamente sunt pregătite să primească două cupluri sau patru prieteni şi astfel vor împărţi costul pentru cazare. Nu uitaţi că analiza agenţilor de turism este făcută pentru camerele ÎNCĂ libere din staţiunea Mamaia. La hotelurile din Constanţa nu mai sunt locuri încă din toamna lui 2018. De asemenea, ca să obţinem preţuri cât mai bune, nu am luat camerele cu mic dejun inclus, mai ales că petrecerile la Neversea se termină la răsăritul soarelui şi sunt puţini cei care se vor trezi până la ora 10.00.

Pentru un hotel de două stele, o cameră se poate închiria acum cu 80 de lei pe noapte, iar tariful va creşte la 110 lei în iunie şi la 150 de lei la începutul lunii iulie. La trei stele, în aprilie o cameră se poate rezerva cu 100 de lei, în mai cu 130 de lei, iar în iulie cu 165 de lei pentru o singură noapte. Iar dacă vreţi la patru stele, acum veţi plăti puţin peste 100 de lei, dar în iulie calculaţi cinci nopţi de cazare ori 288 de lei. La apartamente este cea mai mare creştere de preţ: aproape de patru ori, dar ţineţi cont că suma totală se poate împărţi şi la patru. În aprilie, găsiţi apartamente care se închiriază pentru luna iulie cu 50 de euro pentru o singură noapte, iar cu câteva zile înainte de festival tariful ajunge la 190 de euro.

Articol publicat pe funkytravel.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult