Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cum să nu plăteşti de patru ori mai mult cazarea la Neversea

„Vreau şi eu o cameră la un hotel pentru Neversea. Poţi să mă ajuţi, dar am buget de doar 150 de lei pe noapte?”

Neversea -

M-am obişnuit să primesc telefoane de la cunoştinţe care pe ultima sută de metri îşi aduc aminte că au nevoie de cazare în perioada Neversea, deşi au plătit abonamentele cu patru sau cinci luni înainte de festival. De fiecare dată, răspunsul este acelaşi: „nu vă pot ajuta”. Neversea este planificat la începutul lunii iulie, iar hotelierii intră în perioada vârfului de sezon estival. Cu alte cuvinte, multe dintre camere sunt deja vândute în sistem early booking celor care şi-au planificat concediie, iar pentru locurile libere tarifele explodează.

Ca să vin în sprijinul celor care oricum mă vor suna, dar şi a celor care au bugetul limitat pentru festival, am încercat să fac o radiografie a tarifelor pe care le găseşti acum pentru începutul lunii iulie 2019. Am apelat la mai mulţi agenţi de turism din Constanţa care au în portofoliu zeci de mii de locuri de cazare pe tot litoralul.

Tarife Neversea

Am încercat să aflu informaţii necesare atât celor care îşi permit să stea la un hotel de două stele, dar şi celor care preferă confortul camerelor de patru stele. Nu am uitat de cei care obişnuiesc să stea în apartamente de vacanţă. Avantajul celor din urmă este că bugetul de cazare se împarte şi la patru. Cele mai multe apartamente sunt pregătite să primească două cupluri sau patru prieteni şi astfel vor împărţi costul pentru cazare. Nu uitaţi că analiza agenţilor de turism este făcută pentru camerele ÎNCĂ libere din staţiunea Mamaia. La hotelurile din Constanţa nu mai sunt locuri încă din toamna lui 2018. De asemenea, ca să obţinem preţuri cât mai bune, nu am luat camerele cu mic dejun inclus, mai ales că petrecerile la Neversea se termină la răsăritul soarelui şi sunt puţini cei care se vor trezi până la ora 10.00.

Pentru un hotel de două stele, o cameră se poate închiria acum cu 80 de lei pe noapte, iar tariful va creşte la 110 lei în iunie şi la 150 de lei la începutul lunii iulie. La trei stele, în aprilie o cameră se poate rezerva cu 100 de lei, în mai cu 130 de lei, iar în iulie cu 165 de lei pentru o singură noapte. Iar dacă vreţi la patru stele, acum veţi plăti puţin peste 100 de lei, dar în iulie calculaţi cinci nopţi de cazare ori 288 de lei. La apartamente este cea mai mare creştere de preţ: aproape de patru ori, dar ţineţi cont că suma totală se poate împărţi şi la patru. În aprilie, găsiţi apartamente care se închiriază pentru luna iulie cu 50 de euro pentru o singură noapte, iar cu câteva zile înainte de festival tariful ajunge la 190 de euro.

Articol publicat pe funkytravel.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult