Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cum să nu plăteşti de patru ori mai mult cazarea la Neversea

„Vreau şi eu o cameră la un hotel pentru Neversea. Poţi să mă ajuţi, dar am buget de doar 150 de lei pe noapte?”

Neversea -

M-am obişnuit să primesc telefoane de la cunoştinţe care pe ultima sută de metri îşi aduc aminte că au nevoie de cazare în perioada Neversea, deşi au plătit abonamentele cu patru sau cinci luni înainte de festival. De fiecare dată, răspunsul este acelaşi: „nu vă pot ajuta”. Neversea este planificat la începutul lunii iulie, iar hotelierii intră în perioada vârfului de sezon estival. Cu alte cuvinte, multe dintre camere sunt deja vândute în sistem early booking celor care şi-au planificat concediie, iar pentru locurile libere tarifele explodează.

Ca să vin în sprijinul celor care oricum mă vor suna, dar şi a celor care au bugetul limitat pentru festival, am încercat să fac o radiografie a tarifelor pe care le găseşti acum pentru începutul lunii iulie 2019. Am apelat la mai mulţi agenţi de turism din Constanţa care au în portofoliu zeci de mii de locuri de cazare pe tot litoralul.

Tarife Neversea

Am încercat să aflu informaţii necesare atât celor care îşi permit să stea la un hotel de două stele, dar şi celor care preferă confortul camerelor de patru stele. Nu am uitat de cei care obişnuiesc să stea în apartamente de vacanţă. Avantajul celor din urmă este că bugetul de cazare se împarte şi la patru. Cele mai multe apartamente sunt pregătite să primească două cupluri sau patru prieteni şi astfel vor împărţi costul pentru cazare. Nu uitaţi că analiza agenţilor de turism este făcută pentru camerele ÎNCĂ libere din staţiunea Mamaia. La hotelurile din Constanţa nu mai sunt locuri încă din toamna lui 2018. De asemenea, ca să obţinem preţuri cât mai bune, nu am luat camerele cu mic dejun inclus, mai ales că petrecerile la Neversea se termină la răsăritul soarelui şi sunt puţini cei care se vor trezi până la ora 10.00.

Pentru un hotel de două stele, o cameră se poate închiria acum cu 80 de lei pe noapte, iar tariful va creşte la 110 lei în iunie şi la 150 de lei la începutul lunii iulie. La trei stele, în aprilie o cameră se poate rezerva cu 100 de lei, în mai cu 130 de lei, iar în iulie cu 165 de lei pentru o singură noapte. Iar dacă vreţi la patru stele, acum veţi plăti puţin peste 100 de lei, dar în iulie calculaţi cinci nopţi de cazare ori 288 de lei. La apartamente este cea mai mare creştere de preţ: aproape de patru ori, dar ţineţi cont că suma totală se poate împărţi şi la patru. În aprilie, găsiţi apartamente care se închiriază pentru luna iulie cu 50 de euro pentru o singură noapte, iar cu câteva zile înainte de festival tariful ajunge la 190 de euro.

Articol publicat pe funkytravel.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult