Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Curtea de Apel București a anulat autorizația unui bloc construit pe spațiul verde și a decis demolarea clădirii

Locuitorii de șe șoseaua Giurgiului au reușit să obțină în instanță anularea autorizației de construcție a unui bloc ridicat la numărul 164, la doar câțiva metri de geamurile lor. Mai mult, proprietarul are obligația de a demola clădirea ridicată între timp.

Potrivit Hotnews, autorizația de cosntrucție fusese emisă în anul 2012 de Primăria Sectorului 5 (condusă la acea vreme de Marian Vanghelie) pentru ridicarea pe spațiul verde a unui bloc cu două etaje și mansardă.

În luna aprilie a acestui an, Curtea de Apel a confirmat, în faza de recurs, o sentință anterioară ce fusese dată de Tribunalul București în 2016. "Dispune anularea autorizației de construire nr. 460-G din 15.10.2012 eliberată de Primarul Sectorului 5 București. Dispune obligarea pârâtului Băltățeanu Silviu la desființarea lucrărilor realizateîn temeiul autorizației de construire nr. 460-G din 15.10.2012 si aducerea terenului la starea existentă înainte de începerea lucrărilor", se arată în decizia instanței. Urmează să fie pronunțată o decizie asupra unui al doilea bloc construit tot pe Șoseaua Giurgiului în condiții similare.

Intanțele au pronunțat mai multe astfel de hotărâri care prevăd dărâmarea unor clădiri construite ilegal în București, însă până acum niciuna nu a fost demolată. Între ele se află și celebra Cathedral Plaza, ridicată chiar lângă Catedrala Sf, Iosif, care este monument istoric.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Se va demola? așa cum s-a demolat și huiduma aia de lîngă Sf. Iosif? Sau ca scheletul ăla oribil al lui Puzdrea cu care se bătea Lis?
    De altfel, textul încheie ca un prooroc de București: „Intanțele au pronunțat mai multe astfel de hotărâri care prevăd dărâmarea unor clădiri construite ilegal în București, însă până acum niciuna nu a fost demolată. ” [e copy-paste, chiar așa e scris, «intanțele», dar noi am priceput ce vrea să ne spună autoarea].
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult