Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Curtea de Apel București a anulat autorizația unui bloc construit pe spațiul verde și a decis demolarea clădirii

Locuitorii de șe șoseaua Giurgiului au reușit să obțină în instanță anularea autorizației de construcție a unui bloc ridicat la numărul 164, la doar câțiva metri de geamurile lor. Mai mult, proprietarul are obligația de a demola clădirea ridicată între timp.

Potrivit Hotnews, autorizația de cosntrucție fusese emisă în anul 2012 de Primăria Sectorului 5 (condusă la acea vreme de Marian Vanghelie) pentru ridicarea pe spațiul verde a unui bloc cu două etaje și mansardă.

În luna aprilie a acestui an, Curtea de Apel a confirmat, în faza de recurs, o sentință anterioară ce fusese dată de Tribunalul București în 2016. "Dispune anularea autorizației de construire nr. 460-G din 15.10.2012 eliberată de Primarul Sectorului 5 București. Dispune obligarea pârâtului Băltățeanu Silviu la desființarea lucrărilor realizateîn temeiul autorizației de construire nr. 460-G din 15.10.2012 si aducerea terenului la starea existentă înainte de începerea lucrărilor", se arată în decizia instanței. Urmează să fie pronunțată o decizie asupra unui al doilea bloc construit tot pe Șoseaua Giurgiului în condiții similare.

Intanțele au pronunțat mai multe astfel de hotărâri care prevăd dărâmarea unor clădiri construite ilegal în București, însă până acum niciuna nu a fost demolată. Între ele se află și celebra Cathedral Plaza, ridicată chiar lângă Catedrala Sf, Iosif, care este monument istoric.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Se va demola? așa cum s-a demolat și huiduma aia de lîngă Sf. Iosif? Sau ca scheletul ăla oribil al lui Puzdrea cu care se bătea Lis?
    De altfel, textul încheie ca un prooroc de București: „Intanțele au pronunțat mai multe astfel de hotărâri care prevăd dărâmarea unor clădiri construite ilegal în București, însă până acum niciuna nu a fost demolată. ” [e copy-paste, chiar așa e scris, «intanțele», dar noi am priceput ce vrea să ne spună autoarea].
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult