Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Copiii apără un parc din sectorul 3, demolat de primărie. „Demisia! Demisia!”

Marți pe Facebook au apărut mai multe filmulețe pe care se poate vedea cum copiii protestează față de demolarea unui loc de joacă din sectorul 3 al Capitalei și strigă „Demisia!”, în timp ce muncitorii demontează și cară mobilierul. 

Foto: Facebook Victor Răileanu

Locul de joacă se află în zona Potcoava din cartierul Titan, lângă o creșă. Tot la începutul săptămânii, Primăria Sectorului 3 a desființat un alt loc de joacă, aflat în zona Postăvarul. 

„Vineri, acolo era un loc de joacă. Apoi am văzut că au început să demonteze mobilierul și m-am gândit că îl repară, Nu a mai rămas însă nimic”, spune Robert Bălan. Vara, acel loc de joacă era plin de copii.

Foto: Facebook Robert Bălan

În clipul de mai jos postat pe Facebook de Ion Cosmovici puteți vedea revolta copiilor din părculețul de la Potcoava atunci când văd  că le este distrus locul de joacă,

„Din păcate, acel teren a fost retrocedat, în urmă cu mai mulți ani, prin decizia fostului Primar General. Și noi riscam să fim amendați, fiindcă proprietarul ne-a actionat în instanță”, le-a răspuns primarul sectorului 3, Robert Negoiță, oamenilor care i-au cerut explicații pe Facebook.

Aceeași explicația a dat-o și în cazul locului de joacă de la Postăvarul. „Terenul a fost retrocedat în urmă cu cinci ani printr-o decizie a fostului Primar General și, în ciuda încercărilor noastre în toți acești ani de a salva locul de joacă, invevitabilul s-a produs. Am fost acționați în instanță de către proprietari și ni se cer importante sume de bani ca despagubire”, a scris Negoiță.

Foto: Facebook Robert Bălan

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Din nou o poveste roz bon bon: dacă proprietarul de drept al terenului cu pricina scria aici plângându-se că „primarul samavolnic, etc, etc” nu vrea să-i retrocedeze ceea ce el a câștigat pe bună dreptate în instanță, ați fi fost la fel de revoltați și aș fi citit cam aceleași argumente dar, din partea cealaltă!
    Puțină chibzuință și un strop de echilibru n-au omorât pe nimeni: ÎNCĂ!
    Dacă greșesc, dați cu piatra!
    • Like 0
  • check icon
    Dupa scoala, fetele mele care invata la 199, se deconectau in acest parculet. Azi m-au sunat plangand si rugandu-ma sa salvez copacelul de care ele au avut grija in acest parc. Cum pot sa explic unor copii de 9 ani de ce construim blocuri in loc de locuri de joaca? Numai pentru acest motiv vreau sa fac tot ce-mi sta in putinta sa impiedic construirea unui alt ansamblu rezidential. Am discutat si cu alte mamici, ne intalnim sambata, 04.03.2017 la ora 11 pe locul fostului parculet. Ne puteti sustine, va rog?
    • Like 0
  • Daca a fost retrocedat mi s-ar parea normal ca primaria sa despagubeasca proprietarul la pretul pietei si sa pastreze spatiul verde.
    • Like 0
  • Din păcate din ce în ce mai multi parinti folosesc copii pentru a încerca sa impună ceva. Mai logic mi se părea sa citesc ca parintii au protestat.. Stie cineva cu adevarat adevărul ? Dacă este asa cum a spus Negoita( care a făcut destule pentru sect.. 3 ) de ce parintii nu aduna bani pentru a răscumpără terenul ? Suntem o tara de protestatari de ocazie ! Asta nu este o stare sa fie distribuită.
    • Like 1
  • In Viena, atunci cand apare in loc/teren "liber" (de vanzare) in oras primaria are intaietate la cumpararea acestuia si chiar cumpara. Ideea este de a mari suprafata spatiu verde, in primul rand. Din pacate, nu am auzit de o initiativa de acest gen la noi si, mai mult, in general, lucrurile merg in sens opus. Pacat!
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult