Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Copiii apără un parc din sectorul 3, demolat de primărie. „Demisia! Demisia!”

Marți pe Facebook au apărut mai multe filmulețe pe care se poate vedea cum copiii protestează față de demolarea unui loc de joacă din sectorul 3 al Capitalei și strigă „Demisia!”, în timp ce muncitorii demontează și cară mobilierul. 

Foto: Facebook Victor Răileanu

Locul de joacă se află în zona Potcoava din cartierul Titan, lângă o creșă. Tot la începutul săptămânii, Primăria Sectorului 3 a desființat un alt loc de joacă, aflat în zona Postăvarul. 

„Vineri, acolo era un loc de joacă. Apoi am văzut că au început să demonteze mobilierul și m-am gândit că îl repară, Nu a mai rămas însă nimic”, spune Robert Bălan. Vara, acel loc de joacă era plin de copii.

Foto: Facebook Robert Bălan

În clipul de mai jos postat pe Facebook de Ion Cosmovici puteți vedea revolta copiilor din părculețul de la Potcoava atunci când văd  că le este distrus locul de joacă,

„Din păcate, acel teren a fost retrocedat, în urmă cu mai mulți ani, prin decizia fostului Primar General. Și noi riscam să fim amendați, fiindcă proprietarul ne-a actionat în instanță”, le-a răspuns primarul sectorului 3, Robert Negoiță, oamenilor care i-au cerut explicații pe Facebook.

Aceeași explicația a dat-o și în cazul locului de joacă de la Postăvarul. „Terenul a fost retrocedat în urmă cu cinci ani printr-o decizie a fostului Primar General și, în ciuda încercărilor noastre în toți acești ani de a salva locul de joacă, invevitabilul s-a produs. Am fost acționați în instanță de către proprietari și ni se cer importante sume de bani ca despagubire”, a scris Negoiță.

Foto: Facebook Robert Bălan

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Din nou o poveste roz bon bon: dacă proprietarul de drept al terenului cu pricina scria aici plângându-se că „primarul samavolnic, etc, etc” nu vrea să-i retrocedeze ceea ce el a câștigat pe bună dreptate în instanță, ați fi fost la fel de revoltați și aș fi citit cam aceleași argumente dar, din partea cealaltă!
  Puțină chibzuință și un strop de echilibru n-au omorât pe nimeni: ÎNCĂ!
  Dacă greșesc, dați cu piatra!
  • Like 0
 • check icon
  Dupa scoala, fetele mele care invata la 199, se deconectau in acest parculet. Azi m-au sunat plangand si rugandu-ma sa salvez copacelul de care ele au avut grija in acest parc. Cum pot sa explic unor copii de 9 ani de ce construim blocuri in loc de locuri de joaca? Numai pentru acest motiv vreau sa fac tot ce-mi sta in putinta sa impiedic construirea unui alt ansamblu rezidential. Am discutat si cu alte mamici, ne intalnim sambata, 04.03.2017 la ora 11 pe locul fostului parculet. Ne puteti sustine, va rog?
  • Like 0
 • Daca a fost retrocedat mi s-ar parea normal ca primaria sa despagubeasca proprietarul la pretul pietei si sa pastreze spatiul verde.
  • Like 0
 • Din păcate din ce în ce mai multi parinti folosesc copii pentru a încerca sa impună ceva. Mai logic mi se părea sa citesc ca parintii au protestat.. Stie cineva cu adevarat adevărul ? Dacă este asa cum a spus Negoita( care a făcut destule pentru sect.. 3 ) de ce parintii nu aduna bani pentru a răscumpără terenul ? Suntem o tara de protestatari de ocazie ! Asta nu este o stare sa fie distribuită.
  • Like 1
 • In Viena, atunci cand apare in loc/teren "liber" (de vanzare) in oras primaria are intaietate la cumpararea acestuia si chiar cumpara. Ideea este de a mari suprafata spatiu verde, in primul rand. Din pacate, nu am auzit de o initiativa de acest gen la noi si, mai mult, in general, lucrurile merg in sens opus. Pacat!
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult