Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Copiii apără un parc din sectorul 3, demolat de primărie. „Demisia! Demisia!”

Marți pe Facebook au apărut mai multe filmulețe pe care se poate vedea cum copiii protestează față de demolarea unui loc de joacă din sectorul 3 al Capitalei și strigă „Demisia!”, în timp ce muncitorii demontează și cară mobilierul. 

Foto: Facebook Victor Răileanu

Locul de joacă se află în zona Potcoava din cartierul Titan, lângă o creșă. Tot la începutul săptămânii, Primăria Sectorului 3 a desființat un alt loc de joacă, aflat în zona Postăvarul. 

„Vineri, acolo era un loc de joacă. Apoi am văzut că au început să demonteze mobilierul și m-am gândit că îl repară, Nu a mai rămas însă nimic”, spune Robert Bălan. Vara, acel loc de joacă era plin de copii.

Foto: Facebook Robert Bălan

În clipul de mai jos postat pe Facebook de Ion Cosmovici puteți vedea revolta copiilor din părculețul de la Potcoava atunci când văd  că le este distrus locul de joacă,

„Din păcate, acel teren a fost retrocedat, în urmă cu mai mulți ani, prin decizia fostului Primar General. Și noi riscam să fim amendați, fiindcă proprietarul ne-a actionat în instanță”, le-a răspuns primarul sectorului 3, Robert Negoiță, oamenilor care i-au cerut explicații pe Facebook.

Aceeași explicația a dat-o și în cazul locului de joacă de la Postăvarul. „Terenul a fost retrocedat în urmă cu cinci ani printr-o decizie a fostului Primar General și, în ciuda încercărilor noastre în toți acești ani de a salva locul de joacă, invevitabilul s-a produs. Am fost acționați în instanță de către proprietari și ni se cer importante sume de bani ca despagubire”, a scris Negoiță.

Foto: Facebook Robert Bălan

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Din nou o poveste roz bon bon: dacă proprietarul de drept al terenului cu pricina scria aici plângându-se că „primarul samavolnic, etc, etc” nu vrea să-i retrocedeze ceea ce el a câștigat pe bună dreptate în instanță, ați fi fost la fel de revoltați și aș fi citit cam aceleași argumente dar, din partea cealaltă!
  Puțină chibzuință și un strop de echilibru n-au omorât pe nimeni: ÎNCĂ!
  Dacă greșesc, dați cu piatra!
  • Like 0
 • check icon
  Dupa scoala, fetele mele care invata la 199, se deconectau in acest parculet. Azi m-au sunat plangand si rugandu-ma sa salvez copacelul de care ele au avut grija in acest parc. Cum pot sa explic unor copii de 9 ani de ce construim blocuri in loc de locuri de joaca? Numai pentru acest motiv vreau sa fac tot ce-mi sta in putinta sa impiedic construirea unui alt ansamblu rezidential. Am discutat si cu alte mamici, ne intalnim sambata, 04.03.2017 la ora 11 pe locul fostului parculet. Ne puteti sustine, va rog?
  • Like 0
 • Daca a fost retrocedat mi s-ar parea normal ca primaria sa despagubeasca proprietarul la pretul pietei si sa pastreze spatiul verde.
  • Like 0
 • Din păcate din ce în ce mai multi parinti folosesc copii pentru a încerca sa impună ceva. Mai logic mi se părea sa citesc ca parintii au protestat.. Stie cineva cu adevarat adevărul ? Dacă este asa cum a spus Negoita( care a făcut destule pentru sect.. 3 ) de ce parintii nu aduna bani pentru a răscumpără terenul ? Suntem o tara de protestatari de ocazie ! Asta nu este o stare sa fie distribuită.
  • Like 1
 • In Viena, atunci cand apare in loc/teren "liber" (de vanzare) in oras primaria are intaietate la cumpararea acestuia si chiar cumpara. Ideea este de a mari suprafata spatiu verde, in primul rand. Din pacate, nu am auzit de o initiativa de acest gen la noi si, mai mult, in general, lucrurile merg in sens opus. Pacat!
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult