Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Dacă plătești cu cardul îți ajunge coletul mai greu decât dacă plătești cash? Răspunsul lui Iulian Stanciu, eMAG

comert online - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Plata cu cardul sau ramburs, în cazul compărăturilor online? În ce situație coletul ajunge mai repede? Iulian Stanciu, fondatorul eMAG, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de retail online, a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre diferența dintre cele două variante de plată, în ce privește perioada de așteptare până la primirea coletului. 

„Chiar am măsurat și este invers. Este o diferență de trei ore. Un colet ajunge mai repede cu trei ore dacă plătești cu cardul. Și mitul spune așa: noi avem tot interesul să livrăm mai repede pe cele care nu sunt plătite, ca să ne luăm banii, pentru că pe cele care sunt plătite (cu cardul) ne-am luat banii. Păi bun, dar dacă facem asta, unde ajungem? Că și cei care au plătit nu o să mai plătească, și atunci când vorbim de încredere și vorbim de o construcție pe termen lung, care are în centru clientul, nu ai cum, ți-ai saborat singur business-ul. De ce am face asta?”, a spus Iulian Stanciu, întrebat dacă este un mit sau o realitate faptul că, dacă plătești cu cardul, coletul ajunge mai greu decât dacă plata s-ar face la livrare.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica la Digi24 de la 14.30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Totul e in mana celui care livreaza, indiferent de firma de distributie. Daca platesti cu cardul coletul vine mai tarziu, deoarece baiatul stie ca nu primeste nicun bacsis. Am patit-o, si nu o singura data!
    • Like 2
  • Dorin check icon
    E de fapt invers,toate magazinele online au mai multă grije de comenzile plătite ramburs decât cele plătite în avans cu cardul.
    • Like 2
  • Nu stiu cate alte business-uri de tipul si talia emag mai sunt pe piata romaneasca. emag a ajuns un fel de amazon in varianta romaneasca si din ce in ce pare sa detina un fel de monopol. In astfel de situatii poate aparea un grad de nesimtire in relatia cu clientul. Vedeti numai ce a facut Microsoft cu Windows de-a lungul anilor.
    • Like 3
    • @ Jonn Jonzz
      A și apărut deja, nesimțirea. Întârzieri peste data livrării, nu există o programare strictă, teoretic ești obligat să aștepți pe toată durata unei zile de lucru a firmei de curierat, se lucrează cu mai multe firme, neglijență crasă din partea celor care le distribuie din depozitul emag către curier. Personal am avut, această lună, un incident cu emag datorită curierului: din depozit "s-au pierdut" 1,2 sau 3 anvelope din 4. Am insistat și am anulat comandă cerându-mi banii returnați. În urma cu doi ani am încercat să cumpăr un tv de la emag: primului nu i se puteau regla culorile, l- am returnat, cel al doilea, după 10 minute de funcționare se înroșea ecranul. Returnate amândouă. Știu că sunt mulți cumpărători de la emag, pe mine m-au pierdut definitiv de client.
      • Like 1
    • @ Zugravu Mircea
      Delia MC Delia MC check icon
      Când cauți un produs în net ai și opțiunea de shopping, poți compara produse, prețuri, opinii, punctaje ori la Emag înafară de oferte, prețurile sunt in general mai mari.
      Ca avantaj, îl poți suna pe cel cu livrarea și poți stabili o oră însă nu există opțiunea de a lăsa pachetul la vecin (nici nu-mi imaginez, la cât de invidioși suntem). Numai așa reușeam, oricum mi se urca părul pe cap când aveam de primit ceva. Afară pentru livrare seara se plătește în plus. Nu plătesc cu cardul decât când n-am încotro și atunci prin PayPal altfel pas.
      • Like 0
    • @ Jonn Jonzz
      Deocamdata ,cred ,ca ;e-mag , este printre comerciantii care isi achita ,,darile ,,catre stat Pe cand ,restul comerciantilor , cei din marile piete ,,bazare, (suceava de ex. ) si foarte multi altii ,care nu platesc la stat nimic, Aici ar fi multe de spus , ca de ex.
      --Zilele trecute am dus masina la un Atelier de rep ,auto X,, Booonn ,
      -- Am esplicat aca ,ar trebui schimbate kit-ul de distributie ( motor renault ) , in fine au ,facut baietii treaba , bossul a fugit repede dupa piese , ,am platit si la revedere , ps , piesele au fost cam 600lei iar manopera , 500lei ,,fara nici o chitanta ceva,!!! Am scapat asa o vorba ,dar,,cu garantia ,cum ramane ??
      -- Vii aici la noi si se rez. ,
      -- Bine bine ,dar pe ca baza ,zic eu ,?
      -- Apoi ,,tinem noi minte ,ca ai fost pe aici ,,
      --No koment , mai ales daca ,ne gandim cate cazuri similare ,pe zi ,intr-o luna ,sau ani !!! Sa nu mai vb. de ce se intampla in piete de legume , Acei ,,cocalari-vanzatori ,sunt ,,prietenii politistilor locali,care se ,,inteleg de minune , ,,Acel politist ,nu va palti niciodata nimic ,din ce am platiti eu ptr acel ,,cos zilnic ,,de legule ,,fructe ,mai putin ca nu imi permit , Concluzia este una trista dar adevarata ,ca ,,producatorul ,castiga ,foarte putin iar comerciantul foarte mult ,,
      • Like 0
    • @ Dan Capitan
      GabiC check icon
      Daca tii neaparat la garantie, ceri. Numai ca nu ai vrut sa te pui rau cu service-ul- ca poate mai ai nevoie si alta data...asa-i?
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult