Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dăncilă încearcă să țină ALDE cu forța la guvernare și îi propune lui Iohannis trei miniștri care sunt deputați din partidul lui Tăriceanu

Viorica Dăncilă și C.P. Tăriceanu

Foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nominalizează în Guvern reprezentaţi ALDE la Mediu - Graţiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupa, Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişan. Dăncilă a mai spus că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie, scrie News.ro

Dan Matei este propus pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

„Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi au înţeles să respecte votul din 2016 şi programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă vrea astfel să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului, după ce anterior, în ședința CEx, ceruse social-democraților să vină cu Guvernul la vot. Pentru că nu are o majoritate în Parlament, care să asigure aprobarea restructurării, Dăncilă încearcă să îi convingă pe disidenții din ALDE să accepte posturi în Executiv.

„O voi notifica public pe doamna Dăncilă că a încălcat prevederile constituționale și îl voi înștiința pe președintele Iohannis să nu semneze decretele de numire”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, care vorbește despre o preluare ostilă a ALDE.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Scena politică e plina de scene ce par desprinse dintr-o piesă de teatru comedie absurdă.
    • Like 1
  • Alex S. check icon
    Asteptam sa mai auzim jurnalistii si analistii cum USR sunt naspa pentru ca nu vor acum la guvernare. Cum sa te bagi acum cu astfel de oameni in Parlament?!
    • Like 5


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult