Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dăncilă încearcă să țină ALDE cu forța la guvernare și îi propune lui Iohannis trei miniștri care sunt deputați din partidul lui Tăriceanu

Viorica Dăncilă și C.P. Tăriceanu

Foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nominalizează în Guvern reprezentaţi ALDE la Mediu - Graţiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupa, Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişan. Dăncilă a mai spus că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie, scrie News.ro

Dan Matei este propus pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

„Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi au înţeles să respecte votul din 2016 şi programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă vrea astfel să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului, după ce anterior, în ședința CEx, ceruse social-democraților să vină cu Guvernul la vot. Pentru că nu are o majoritate în Parlament, care să asigure aprobarea restructurării, Dăncilă încearcă să îi convingă pe disidenții din ALDE să accepte posturi în Executiv.

„O voi notifica public pe doamna Dăncilă că a încălcat prevederile constituționale și îl voi înștiința pe președintele Iohannis să nu semneze decretele de numire”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, care vorbește despre o preluare ostilă a ALDE.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Scena politică e plina de scene ce par desprinse dintr-o piesă de teatru comedie absurdă.
    • Like 1
  • Alex S. check icon
    Asteptam sa mai auzim jurnalistii si analistii cum USR sunt naspa pentru ca nu vor acum la guvernare. Cum sa te bagi acum cu astfel de oameni in Parlament?!
    • Like 5


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult