Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Daniel Dines, CEO UiPath: Sunt incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange

Daniel Dines - FB

Foto Facebook Daniel Dines

UiPath, cea mai valoroasă companie românească din istorie, s-a listat azi pe cea mai puternică bursă din lume - New York Stock Exchange (NYSE). Daniel Dines, CEO al UiPath, a dat semnalul de început al zilei de tranzacţionare la NYSE. 

„Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu șase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, suntem o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange”, a spus Daniel Dines, într-un comunicat transmis Economedia.ro.

Sursa: Facebook UiPath

„Deși ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulți ani către fully automated enterprise – o organizație complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă și să deblocăm cu adevărat potențialul uman la scară largă”, a adăugat Daniel Dines.

Aflați și:

UiPath a anunţat că a vândut acţiuni, în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO), adunând de la investitori 1,34 miliarde de dolari. Compania a vândut 23,89 milioane de acţiuni la un preţ de 56 de dolari pe acţiune, iar valoarea de piață a UiPath a ajuns la 29 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Acţiunile UiPath sunt tranzacţionate la New York Stock Exchange (NYSE) sub simbolul „PATH”.

Istoria UiPath a început în 2005, într-un apartament din România, unde lucrau 10 persoane. În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA. Compania are o prezență în aproape 30 de țări.

Mai jos, momentul în care Daniel Dines a dat semnalul pentru începutul zilei de tranzacționare pe NYSE:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo !
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult