Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Darius Vâlcov anunță modificarea OUG 114: „Nu știam cât de drastice vor fi atenționările”

Darius Valcov - Foto Inquam Photos/Octav Ganea

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a spus duminică, la Antena 3, că OUG 114 va fi modificată, în urma criticilor din partea partenerilor internaționali.

„Nu știam cât de drastice vor fi atenționările. Dar până la urmă trebuie să încerci”, a spus Vâlcov, scrie g4media.ro.

Comisia Europeană a reacționat dur pe marginea OUG 114, avertizând că ar putea fi declanșată procedura de infringement, din cauza plafonării prețurilor la gaze. CE susține într-o evaluare că ordonanța contravine cerințelor juridice ale UE, iar măsurile prevăzute nu protejează consumatorii casnici împotriva creșterilor excesive de preț.

Senatorul PNL Florin Cîţu a anunțat joi seară că Liviu Dragnea a primit de la viceguvernatorul Florin Georgescu un studiu de impact detaliat realizat de BNR privind efectele OUG 114, iar liderul PSD „a fost şocat” şi i-a chemat la discuţii pe Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici.

Senatorul a prezentat o parte din concluziile studiului.

„Atenție!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creşterea economică în 2019 şi 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ. Dragnea a înţeles acum că şi Preşedintele ştie că bugetul este construit cu date FALSE şi nu are cum să mai ascundă asta! Doar această informaţie despre creşterea economică poate porni o ieşire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naţionale, inflaţie şi dobânzi mari. Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în totalitate înseamnă criză economică. De aceea Dragnea este speriat acum şi nervos că i s-a ascuns această informaţie. Mai mult. Guvernul a primit scrisori de ameninţare de la Banca Centrală Europeană, Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi cea mai recentă ieri cu ameninţarea de amendă pentru taxele şi plafonările de preţuri din sectorul energetic”, a scris senatorul PNL pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Dacă nu știi ce impact au propriile tâmpenii, te lași de meserie și te apuci de altceva, de ex. veselar sau portar. E foarte simplu. Dar așa se întâmplă când ai numai hoți și habarniști la guvernare.
  • Like 0
 • Nu știam cât de drastice vor fi atenționările. Dar până la urmă trebuie să încerci”, a spus Vâlcov,

  Îți sta mintea in loc când vezi cât tupeu are acest borfaș.Sper ca intr-un târziu sa ajungă acolo unde-i este locul : IN PUȘCĂRIE , PE VIAȚA. Bine-nțeles împreuna cu toată echipa de pungași.
  • Like 3
  • @ Claudiu Scurtu
   "iti sta mintea in loc" este valabil pentru cel care o are! Cati? Nu suficienti, cat sa va vedeti sperantele implinite...Ecce homo!
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult