Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Darius Vâlcov anunță modificarea OUG 114: „Nu știam cât de drastice vor fi atenționările”

Darius Valcov - Foto Inquam Photos/Octav Ganea

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a spus duminică, la Antena 3, că OUG 114 va fi modificată, în urma criticilor din partea partenerilor internaționali.

„Nu știam cât de drastice vor fi atenționările. Dar până la urmă trebuie să încerci”, a spus Vâlcov, scrie g4media.ro.

Comisia Europeană a reacționat dur pe marginea OUG 114, avertizând că ar putea fi declanșată procedura de infringement, din cauza plafonării prețurilor la gaze. CE susține într-o evaluare că ordonanța contravine cerințelor juridice ale UE, iar măsurile prevăzute nu protejează consumatorii casnici împotriva creșterilor excesive de preț.

Senatorul PNL Florin Cîţu a anunțat joi seară că Liviu Dragnea a primit de la viceguvernatorul Florin Georgescu un studiu de impact detaliat realizat de BNR privind efectele OUG 114, iar liderul PSD „a fost şocat” şi i-a chemat la discuţii pe Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici.

Senatorul a prezentat o parte din concluziile studiului.

„Atenție!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creşterea economică în 2019 şi 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ. Dragnea a înţeles acum că şi Preşedintele ştie că bugetul este construit cu date FALSE şi nu are cum să mai ascundă asta! Doar această informaţie despre creşterea economică poate porni o ieşire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naţionale, inflaţie şi dobânzi mari. Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în totalitate înseamnă criză economică. De aceea Dragnea este speriat acum şi nervos că i s-a ascuns această informaţie. Mai mult. Guvernul a primit scrisori de ameninţare de la Banca Centrală Europeană, Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi cea mai recentă ieri cu ameninţarea de amendă pentru taxele şi plafonările de preţuri din sectorul energetic”, a scris senatorul PNL pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Dacă nu știi ce impact au propriile tâmpenii, te lași de meserie și te apuci de altceva, de ex. veselar sau portar. E foarte simplu. Dar așa se întâmplă când ai numai hoți și habarniști la guvernare.
  • Like 0
 • Nu știam cât de drastice vor fi atenționările. Dar până la urmă trebuie să încerci”, a spus Vâlcov,

  Îți sta mintea in loc când vezi cât tupeu are acest borfaș.Sper ca intr-un târziu sa ajungă acolo unde-i este locul : IN PUȘCĂRIE , PE VIAȚA. Bine-nțeles împreuna cu toată echipa de pungași.
  • Like 3
  • @ Claudiu Scurtu
   "iti sta mintea in loc" este valabil pentru cel care o are! Cati? Nu suficienti, cat sa va vedeti sperantele implinite...Ecce homo!
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult