Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Date oficiale Eurostat: 2020 este anul caselor de vacanță și al campingurilor

cazare -

Datele publicate de Eurostat confirmă noul trend european în materie de cazări. Turiștii s-au ferit de hoteluri și au preferat “izolarea” în case de vacanță sau campinguri. Bineînteles că cifrele primului semestru al anului 2020 trebuie privite prin prisma pandemiei de coronavirus, dar am convingerea că noile structuri de cazare individuale vor fi preferate mulți ani de acum încolo.

Sursa eurostat

La începutul anului 2020, industria turismului a suferit ca urmare a restricțiilor de călătorie puse în aplicare ca răspuns la pandemia Covid-19. Numărul de turiști a scăzut brusc în perioada martie și aprilie 2020, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Din iunie 2020, majoritatea țărilor UE au început să relaxeze restricțiile de călătorie. Cu toate acestea, alte restricții legate de Covid-19 au rămas în vigoare, cum ar fi carantinarea la întoarcerea din anumite destinații străine. Acestea au determinat o preferință pentru turismul intern, care și-a revenit mai repede.

sursa Eurostat

După o scădere de 93% în aprilie 2020, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, până în iulie 2020 turismul intern din UE aproape a revenit la nivelul anului precedent. În iulie 2020, nopțile petrecute de rezidenții UE în cazările turistice din propria țară au fost cu doar 22% mai mici decât în ​​iulie 2019, în timp ce nopțile petrecute de nerezidenți au fost cu 64% mai mici decât anul precedent.

sursa Eurostat

Cifrele colectate de Eurostat arată că în luna iulie a acestui an, considerată în vârful sezonului de concedii, în cazul României avem un minus de 37,8 % turiști rezidenți și de 88,9 % nerezidenți. Situația pentru luna august nu este încă gata, dar presupun că minusul în cazul turiștilor rezidenți va fi mult mai mic, tot din două cifre, dar prima cred că unu. Și tot pentru țara noastră, cifrele Eurostat arată că s-a stat și mai puțin în concediu față de aceeași perioadă a anului 2019. Am avut cu 44,7 % mai puține înnoptări în luna iulie, iar dacă ne raportăm la primul semestru din 2020 vs 2019 atunci cifra ajunge la minus 62%.

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult