Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

​​David Popovici a stabilit un nou record mondial la juniori și s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber, la Campionatul de Natație de la Budapesta

David Popovici.

Foto: Getty Images

David Popovici (17 ani) s-a calificat duminică în marea finală de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, cu un timp de 1:44.40, stabilind un nou record mondial la categoria juniori.

Finala este programată luni, 20 iunie 2022, de la ora 19:02, ora României.

La rândul său, Robert Glinţă (25 de ani) s-a calificat duminică în finala probei de 100 metri spate, după ce a încheiat cursa cu timpul de 53.00 de secunde, al optulea timp din semifinale.

Citiți și:

„Este unul la un milion”. David Popovici, „The New Kid on the Block”, pe coperta Swimmimg World Magazine 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult