Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

David Popovici: Vreau să fiu cel mai bun din lume. Robert Glință: E senzațional ce reușește acest puști. E unul la un miliard

David Popovici si Robert Glință

Foto: Facebook David Popovici

David Popovici, sportivul în vârstă de 17 ani care a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan (Rusia), a explicat ce s-a întâmplat la proba de 400 de metri liber, când s-a oprit după 14 bazine, din 16, pentru că a crezut că s-a încheiat cursa.

„La 400 de metri sunt 16 bazine, în bazin scurt și mi s-a întâmplat să nu mai număr bine. Nu cred că se va mai întâmpla prea curând”, a spus David Popovici pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea delegației României la București.

„Mă bucur că am reușit să câștig, vreau să fiu cel mai bun în lume și sper să fac asta”, a declarat David Popovici, potrivit Digi24.

„M-am distrat, a fost o finală foarte frumoasă și tot concursul a fost pentru a câștiga mai multă experiență și ce pot să fac într-un bazin semiolimpic. (...) Mă bucur că am ieșit campion european în bazin scurt. Destul de mulți dintre adversarii mei au lipsit, așa că ar fi fost competiție și mai intensă”, a mai spus tânărul înotător.

Robert Glință, despre David Popovici: Cred că este unul la un miliard

Robert Glință l-a felicitat pe David Popovici: „E senzațional ce a reușit acest puști la această vârstă. S-a spus despre el că este unul la un milion, dar eu cred că este unul la un miliard”, a spus Glință la revenirea în țară a delegației României.

Glință (24 de ani) s-a clasat pe locul 6 în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Europene de la Kazan (Rusia).

„Mă bucur că facem efort cu toții să ne responsabilizăm în rolul ocupat de noi în marea performanță din România. Performanțele sunt extraordinar de bune, nu am mai avut de mult atâtea medalii și rezultate”, a adăugat Robert Glință. 

„Performanța mea este deosebită, chiar dacă nu am luat aurul. Mi-am îmbunătățit timpii mei de record personal într-o perioadă foarte scurtă. Am pus la punct niște detalii foarte importante”, a mai spus Glință.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult