Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

David Popovici: Vreau să fiu cel mai bun din lume. Robert Glință: E senzațional ce reușește acest puști. E unul la un miliard

David Popovici si Robert Glință

Foto: Facebook David Popovici

David Popovici, sportivul în vârstă de 17 ani care a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan (Rusia), a explicat ce s-a întâmplat la proba de 400 de metri liber, când s-a oprit după 14 bazine, din 16, pentru că a crezut că s-a încheiat cursa.

„La 400 de metri sunt 16 bazine, în bazin scurt și mi s-a întâmplat să nu mai număr bine. Nu cred că se va mai întâmpla prea curând”, a spus David Popovici pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea delegației României la București.

„Mă bucur că am reușit să câștig, vreau să fiu cel mai bun în lume și sper să fac asta”, a declarat David Popovici, potrivit Digi24.

„M-am distrat, a fost o finală foarte frumoasă și tot concursul a fost pentru a câștiga mai multă experiență și ce pot să fac într-un bazin semiolimpic. (...) Mă bucur că am ieșit campion european în bazin scurt. Destul de mulți dintre adversarii mei au lipsit, așa că ar fi fost competiție și mai intensă”, a mai spus tânărul înotător.

Robert Glință, despre David Popovici: Cred că este unul la un miliard

Robert Glință l-a felicitat pe David Popovici: „E senzațional ce a reușit acest puști la această vârstă. S-a spus despre el că este unul la un milion, dar eu cred că este unul la un miliard”, a spus Glință la revenirea în țară a delegației României.

Glință (24 de ani) s-a clasat pe locul 6 în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Europene de la Kazan (Rusia).

„Mă bucur că facem efort cu toții să ne responsabilizăm în rolul ocupat de noi în marea performanță din România. Performanțele sunt extraordinar de bune, nu am mai avut de mult atâtea medalii și rezultate”, a adăugat Robert Glință. 

„Performanța mea este deosebită, chiar dacă nu am luat aurul. Mi-am îmbunătățit timpii mei de record personal într-o perioadă foarte scurtă. Am pus la punct niște detalii foarte importante”, a mai spus Glință.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult